Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
AnneP

Hur är det i Ban Phe i Rayongdistriktet

Rekommendera Poster

Det hyrs ut en del lägenheter och hus där som ser bra ut, så jag blev nyfiken på stället. Är det ett område med hus och lägenheter som svenskar och andra utlänningar äger? Är det långt till affärer, restauranger och dylikt, så man måste ha moped eller bil? Är det fint där, naturen, stranden och öar man kan åka ut till över dagen?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ban Phe är ett samhälle med en hel del intressanta saker att göra/se.

(väst) om Ban Phe ligger Mae Ram Phung en strand som går nästan ända till Rayong. Med ett blandat utbud på boende. Där finns t.o.m tomma "spök" hotell.

På andra sidan av Ban Phe (öst)finns också fina stränder i ett pärlband till Laem Mae Phim.

I Ban Phe hittar man färjeläget från vilket båtarna till Kho Samet utgår.

Man kan också roa sig i samhället med ex Rayong Aqvarium där det visas upp fisk i alla de sorter. Aqvariet håller förvånansvärt hög kvalitet, Inte lika bra som i Singapor men mycke billigare.

Eller varför inte gå och titta på Sobha Botanic Garden. För en billig penning i inträde får du se ett gamalt fint hus och dessutom ingår en guaid som bara talar Thai.

Hyr du moppe kan du åka och äta på Classic Forest Resturant som ligger utanför Ban Phe och är en minst sagt annorlunda och trevlig resturant ute på landet.

Kolla vår blogg http://www.anderslena.travelblogg.se/ sidorna 10 till 15.

Det finns hus som ägs av svenskar men det mesta ägs av Thailändare och dom är också i majoritet bland turisterna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack så jättemycket för svaret. Jag läste er blogg. Ni verkar att ha sett en hel del av Thailand. Vad tycker du att man inte får missa när man är där. Vi tycker om sådant som skiljer sig helt från vad man brukar se på turistorter och stränder som inte är överbefolkade av turister samt vacker natur. Vi var och paddlade i mangroveträsken i Krabi det var helt underbart, så något sådant typ gillar vi. Du kanske kan tipsa oss, vi är ett par i femtioårsåldern som gillar lite äventyr. Boendet vill vi däremot ha bekvämt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns massor att göra i Rayong regionen (dit Ban Phe hör). Att besöka ett tempel utanför Rayong där man utbildar massöser, För 2 tim massage var priset 100 Thb (har alldrig blivit så misshandlad). Sjäva Rayong är inte så spännande men visst en dag kan man offra där.

Bada på stränderna som inte är överfylda av faranger och som på helgerna besöks av mestadels Thailändare.

En tur ut till Kho Samet är defenetivt ett "måste" stanna gärna någon dag där.

I Ban Phe ska ni gå på marknaden som ligger några kvarter upp från hamnen, Här kan ni handla det mesta en Thailändare behöver som begagnade skor eller nylagad mat av olika sorter.

Att besöka Sobha Botanic Garden är inte någon dum idé även om trädgården inte visade upp sig från sin bästa sida när vi var där så var huset helt fantastiskt att se.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det största problemet med din fråga är att det finns så många ställen, Nästan alla är fantastiska och bra och väl värda att rekomendera. Chiang Mai med shopping på marknader och hos konsthantverkare, utflykr till den ena platsen mer spännande än den andra.

Phuket, turistparadiset där det mesta finns att göra. Hur många fina badstränder som helst och med alla hotel/gesthaus som man kan botanisera mellan.

Kho Lanta med ett ganska lugnt och stillsamt tempo utan att för det bli tråkigt.

Krabi med båtutflykter till öarna runt ikring (fast det är flera år sedan vi var där).

Kho Samui med chaweng eller Lamai enkelt att hitta något roligt att göra och eftersom ön inte är överdrivet stor så är det ganska nära till allt.

Bangkok här finns det mesta. Ett besök på Grand Palats får man inte missa, men skaffa en guaid som kan berätta om allt ni ser. China Town får man heller inte missa med trängseln på gatan. Man bor givetvis på Khosan Road eller på någon av tvärgatorna, Här bor det backpakers så det går att hitta ganska billiga hotel.

Min rekomendation är alltså res runt och besök olika platser. Stanna minst en vecka och bestäm dig inte för långt i förväg. Det har hänt att vi bestämt vart vi ska när vi klivit av planet och då gäller det bara vart vi ska först. Det är klart att det diskuteras hemma före resan men besluten tar vi oftast på plats.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för hjälpen. Jag förstår att det kan vara svårt att svara på, men en del ställe du skriver om skall jag titta lite närmare på. Chiang Mai verkar vara något i vår smak. BKK har vi varit i men det räcker med en gång, det var inget för oss. Vi är lite sugna på Koh Chang också har ni varit där?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi var där för några år sedan på Koh Chang , tyvärr var det inget vi fastnade för.

Ön har dock utvecklats en hel del vad jag förstått sen vi var dit.

Men att vi inte blev så förtjusta i ön betyder inte att den inte passar er.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×