Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

AnneP

Medlem
 • Content Count

  296
 • Joined

 • Last visited

About AnneP

 • Rank
  Avancerad medlem
 • Birthday 12/27/1957

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Sverige

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. AnneP

  Gipsy resort Koh Lipe

  Någon som bott på Gipsy resort? Vi tänkte prova på en annan rutt än det vi brukar. Kuala Lumpur- Langkawi- Lipe- Krabi. Någon som tagit denna rutt och är det något man ska tänka på?
 2. AnneP

  Vietnam

  Då vi varit mycket i Thailand, vill vi provat något annat. Vi hade tänkt oss Phu Q i februari 2018 då vi fyller 60 år. Vi ska vara iväg 3 veckor och gillar inte storstad men det får gärna hända något. Sol, vackra stränder, god mat, utflykter i naturen och snorkelturer. Blir denna ö för lugn då? Jag har bara läst om att man kan besöka ett fängelse och pepparplantage. Vi vill nog ha mer än så på 3 veckor. Vi vill dock inte vara på ställen med mängder av ryssar. Hoppas jag har kunnat förklara någorlunda vad vi är ute efter. Tacksam om någon har något förslag
 3. AnneP

  Koh Samui, Koh Tao

  Då har man varit hemma i några dagar. Det här var vår femte resa till Thailand. Vi har innan varit i Nai Harn och Kamala på Phuket. Koh Lanta, Ao Nang och Krabbis övärld. Den här gången ville vi till något nytt ställe. Vi började med Bo Phut på Koh Samui. Där bodde vi på Smile House i sex dygn. Boendet var fint och ett mysigt ställe. Tyvärr var det regnigt, mulet och storm, de första dagarna. Inte precis vad man väntar sig i Thailnd. Vi åkte på en jeepsafari, där ingick det som fanns att se på ön. Det var riktigt roligt. De sista två dagarna blev vädret lite bättre, med växlande molnighet. Tyvärr inte så det gick att bada i havet, det var alldeles för höga vågor. Inte på det bästa humör så åkte vi till Koh Tao. Nu hade vädret blivit bättre och även humöret med det. På Koh Tao bodde vi på Sensi Paradise. Vilket ställe, så fint. Här trivdes vi. Vi snorklade från stränderna och var även ute på en snorkeltur. På kvällarna åt vi gott och tog massage. Tillbaka till Samui och nu bodde vi i Lamai, på Lamai In 99 i tio dygn. Ön möttes oss ännu en gång med mulet väder och blåst. Vi kände hur humöret sviktade. Vi utforskade Lamai och konstaterade att vi skulle stannat på Koh Tao. Lamai var absolut inget för oss. Visst var stranden fin men det gick inte att bada. Enorma vågor och en massa skräp som flöt in. Vi fick några dagar med fint väder, då vi var på stranden och slappade. På kvällarna åt vi gott. Tyvärr var det mycket äldre herrar med prostituerade. Det förekommer förvisso överallt i Thailand men här var det mer än där vi varit innan. Koh Samui är inget vi och mitt sällskap på make, två vuxna söner och respektive, vill till igen. Tänk vilken tur att detta inte var första stället vi besökte i Thailand, då hade vi aldrig mer åkt dit. Nu är det ju de som trivs här men för oss är det Krabbis öar som gäller. Tur är väl det så inte alla svenskar är på samma ställe.
 4. Lamai Koh Samui Blåsigt och mulet 28 grader
 5. AnneP

  Ao Nang

  Vår favoritö är Hong och en paddlingutflykt i mangroveträsken får man inte missa.
 6. AnneP

  Chaweng Noi

  Tack! Vi får kolla där. Är här annars någon annan strand som inte vinden ligger på? Någon med fin sand inte som i Bo Phut. Vi är ju vana vid Krabbis öar och även Nai Harn. Tyvärr känns inte Samui riktigt i vår smak. Fast man ska ju inte klaga med tanke på vädret hemma i Sverige..
 7. AnneP

  Chaweng Noi

  Vi är just nu i Lamai och är trötta på de höga vågorna. Jag har läst lite här på forumet om Chaweng Noi. Är det någon som är där och kan säga hur det är där nu? Vi tänkte ta en dagstur dit. Stora Chaweng stranden har vi varit på och det var lika stora vågor där som här.
 8. AnneP

  Koh Samuis flygplats

  Tack! Ja det får bli klädbyte på Bangkoks flygplats
 9. AnneP

  Koh Samuis flygplats

  Tack för snabbt svar. Det är väl utomhus det med? Jag tänker på att man blir varm i sina reskläder.
 10. AnneP

  Koh Samuis flygplats

  Hur långt tid innan planet går, bör man vara på flygplatsen? Den är ju inte så stor så det känns som det går snabbt. Vi ska checka in hela vägen till Köpenhamn och mellanlanda i Bangkok. Vårt plan går kl. 9.10. Räcker det om vi är där 7.30?
 11. Idag är har irriterad på vädret. Har åkt till Samui för värme, sol och bad och det stormar och är helmulet samt ingen värme. Känns som utkastade semesterdagar som man sett framemot bara blir skit. Enligt väderleksrapporter ser det inte ljust ut. Ursäkta gnället men var tvungen att gnälla av mig någonstans.
 12. Koh Samui. Hård vind och mulet
 13. Molnigt och ca 27 grader. Jag vill ha sol
 14. Hur är vädret på Koh Samui nu? Vi kommer dit på fredag och enligt väderprognoser är det mulet och en del regn
×