Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

anders w

Medlem
 • Content Count

  1,729
 • Joined

 • Last visited

  Never

About anders w

 • Rank
  Avancerad medlem
 • Birthday 11/09/1954

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anderslena.travelblogg.se

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  fagervik
 1. anders w

  Svenskar döda i turistparadiset

  Säga vad man vill men Emmas far levde gott som bankdirektör före pension och hade ett gott liv som pensionär i Thailand till den dag då han snabbt och utan störrre lidande gick bort. Slapp ligga ensam på långvården i genomblöta blöjor därför att ett risk-kapitalbolag skulle höja vinsten. Så skulle jag vilja gå bort en dag också och då i Thailand också. Kan det bli så mycke bättre avslutning på livet än så
 2. anders w

  Vad lyssnar ni på just nu

  eller om ni så vill Spotefy/Beethoven
 3. anders w

  Vad brukar ni bunkra och ta med hem från Thailand?

  En flaska Mekong hör till standarden vid hemresan. Tyvärr hitta jag ingen så i år fick det bli en dito "Hong Thong". Denna ska förtäras under lugna sköna sommarkvällar här hemma.
 4. anders w

  Gissa var - gissa bild!

  För att inte ha en aning gissar du bra. Ubon Ratchathani även kallad Ubon som ligger på östra sidan av landet nära gränsen till Laos. Var där för två år sedan på vägen till Laos och en veckas kryssning på Mekongfloden. Tykte att Ubon verkade rätt ok fast han inte kolla så mycket eftersom vi inte stanna så länge. Så nu väntar vi på din bild
 5. anders w

  Gissa var - gissa bild!

  Nej inte Hat Yai och för att komentera vädersträcket: väldigt fel. Dagens ledtrådar. Har en flygplats och är provinshuvudstad. Kanske inte så mycke enklare då det ändå finns några provinser i Thailand.
 6. anders w

  Gissa var - gissa bild!

  Chiang Mai? Nix fel vädersträck
 7. anders w

  Gissa var - gissa bild!

  En något svårare uppgift kanske. För att inte göra det alltför svårt räcker Stadens namn.
 8. anders w

  Gissa var - gissa bild!

  Tror det är på norra sidan......Bo Phut kanske?!
 9. anders w

  Qatar o Air asia

  Kom bara ihåg att Air Asia inte landar på Samui utan i Suratani och att sedan tar resan med buss och färja över till Samui flera timmar till. Priset är visserligen ungefär hälften mot Bangkok airways men tar som sagt åtskilliga timmar längre vilket kanske inte är vad man längtar efter när man precis landat efter nedresan.
 10. anders w

  När gjorde du första resan?

  1984 landade jag för första gången i Bkk. Egentligen på väg till Laos men med ett uppehåll i Bkk. Sedan blev det ett uppehåll tills för 15 år sedan då vi tog en skamligt dålig charterresa med fritidsresor och hamna på coral island söder om Phuket. Dock tändes en förälskelse till landet so fortfarande sitter i och en månad om året vill vi nog vara i Thailand ävrn om det inte är Phuket som drar numer utan andra orter.
 11. Jobbar i stort sett hela sommaren men lägger helgerna och någon vecka i stugan i Höga Kusten. Seglar lite också med en liten shark 24:a ett återupptaget nöje som har legat stilla i några år. Brukar bli någon kortresa under hösten, de senaste två åren till Italien (Rom, Venedig).
 12. anders w

  Hitler-trend upprör israeler (och andra)

  Ska vi vara seriösa så har även Israel bedrivit terrorism ända sedan före FN beslutet om Israels bildande. Så inte bara pallestinierna har bedrivit terrorism. Idag bedriver Israel statsterrorism. Ett av problemen är att fundamentalister på båda sidor vill göra allt för att stoppa freden och att folk på båda sidor får betala priset för de religiösa fanatikernas vägran att akseptera andra. Hade inte Israelerna försvagat PLO så mycket hade kanske inte Hamas kommit så starkt och situvationen hade kanske sett annorlunda ut. Vi får inte glömma att det är en förutsättning att PLO finns för att det ska kunna genomföras fredssamtal, eller tror någon att iIsraelerna ska klara fredssamtalen i form av en monolog.
 13. anders w

  Hitler-trend upprör israeler (och andra)

  Efter kusten mitt i landet och nog klarar vi en ökad flyktingkvot men arbetskraftinvandring ställer jag mig lite tveksam till. Sedan tjänar alla på att vi får full sysselsättning så både vi och våra vänner som sökt skydd hos oss kan försörja sig.
 14. minilaptop, mp3spelare för ljudböcker, telefon med kamera och en liten 0,5L vattenkokare så jag alltid får mitt kaffe.
×