Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Lallen

  Tips på hus att hyra?

  Hej, vi är ett rätt stort gäng i blandade åldrar som funderar på Thailand nästa vinter för första gången. Är ju lång tid kvar men vi vill gärna börja kika upp läget ändå. vilket område i Thailand har vi inte bestämt oss för ännu så alla tips uppskattas. Är de någon som har några tips på svenska uthyrare utav hus? Har googlat mycket och ser att det många områden med hus som kan hyras i olika storlekar. Då vi inte vet hur många vi blir, kan bli allt meddelat 9-20 stycken som åker så vore de bra om området har flera hus för uthyrning. Ingår frukost är det såklart ett stort + också. Så är de någon som kan tipsa om någon person som hjälper till med uthyrning? Kanske någon som bor där nere och är någon slags kontaktperson till svenskar för uthyrning av hus i ett specifikt område? Alla tips uppskattas enormt.
 3. Last week
 4. Hej! Vi är ett par som ska till thailand i vinter och vill ha tips på vilka områden som är bäst att bo på. Vi ska vara där ca 5 veckor och vill inte bo på endast 1 ställe utan vill kanske bo på 2-3 olika områden/öar där vi lätt kan ta oss vidare till andra platser över dagarna. Här är lite platser vi vill besöka, utifrån dessa vart är det bäst att bo? Raya island Koh lipe Koh tao Similan island Phuket? Koh bulon bae Fyll gärna på med tips. Och vart/vilka 2 områden vi ska bo i för att kunna ta oss runt till öar och närliggande platser lättast.
 5. Hej tyvärr köper väl eller byta många iptv leverantörer tjänster med varandra . Så även om du provar en annan så är det kanske samma källa .. Jag kör nordicone och har inga problem med thai kanalerna har nvidia sheild och kabel anslutet internet.
 6. Earlier
 7. Någon som testat IPTV med Thailändska kanaler?
 8. Vi är i Sverige och nu har vi provat många olika IPTV-servar som har Thailändska kanaler. Men det är alltid problem med Thailändska kanaler som ständigt laggar. Bilden fryser efter några sekunder. Riktigt irriterade. Framförallt vill vi kunna titta på GMM One 31 och provat servar med 720p och även 480p, men även 480p ger problem. Alla andra kanaler från andra länder fungerar bra med både 720p och 480p upplösning. Det är i stort sett bara Thailändska TV-kanaler som ger problem. Vi har provat med ett 10-tal olika servar. Har ni lyckats få IPTV med Thailändska kanaler att fungera i Sverige, exempelvis GMM One?
 9. idarongg

  Vart skulle ni INTE åka???

  Ban Huay Yang definitivt
 10. Lillen.66

  Intressekoll bageri/café

  Hej,låter intressant,skulle vara bra om man kunde få lite mer info om var och hur det det drivs idag , Mvh lillen
 11. Nu finns det bild på ungen Greta med extremvänsterns AFA t-shirt. Inget som vår dagliga vänstermedia antyder ett ord om!
 12. Att lilla ungen Greta som klimatstrejkar från skolan, ska åka segelbåt till New York , för att delta i en miljökonferens. vart är världen på väg? Nu ska man enligt vänstermedia känna klimatångest när man är ute och flyger ibland! Är det inte bättre att sätta in resurser mot länder som verkligen förstör miljön, t.ex Östeuropa, Asien med Indien m.m.
 13. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Poolen, dagtid...
 14. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Det ena trapphuset och en av sängarna som just anlände...
 15. M_Olsson

  Vietnam 2019

  Lite bilder från resan. https://photos.app.goo.gl/7GB9wGGmtvAAWfbZA
 16. M_Olsson

  Vietnam 2019

  Fortsättning. Efter 3 dagar i Da Nang tog vi en förbeställd taxi till Hoi An, en knapp timme resa söderut för lite drygt 100:-. Hoi An är en äldre mysig/historisk stad som ligger vid mynningen av en flod , finns också en massa skräddare i stan. Antalet turister i Hoi An har formligen exploderat de senaste 15 åren och det finns massor med nybyggda hotell att välja bland. De centrala delarna/epicentrum av Hoi An är väl lite större som Gamla Stan i Sthlm, dvs det är möjligt att ta sig runt till fots från ena änden till den andra på 25 min i långsamt temp. Staden är väldigt mysig på kvällarna när det de tänder upp en massa lanternor runt om i staden eller i gränderna. Stränderna ligger några kilometer utanför centrum, en taxi/Grab dit kostar 25-35 kronor, många hotell har shuttle bus på bestämda tider. Vi besökte enbart stranden An Bang där hotellet hade solstolar vid en strandrestaurang som servade flera hotell med solstolar. Väldigt humana priser på mat och dricka, hamburgertallrik ca 40 kr och en stor öl (45 cl) 10:-. En 3-minuters parasailing för 2 pers kostade 800 000 Dong = 320 :-. Vi stannade totalt 5 nätter i Hoi An men hade kunnat stanna ett par dagar till, ett ställe vi säkerligen kommer att återvända till. Vill ni läsa lite så läs på länk nedan lite kort om Hoi An. http://www.resfeber.se/blogg/2017/10/se-och-gora-i-hoi-an/ På fredagen blev det flyg från Da Nang till Nha Trang på eftermiddagen, vi hade i vår planering tänkt ta den sträckan på natten men valde flyg istället. En dryg timme försenad avgång och sedan en knapp timmes taxiresa till vårat hotell, förbeställd för 270 000 Dong. Nha Trang är mera en typisk turistort, många stora hotell som ligger vid stranden, dock så går det en gata mellan hotell och strand så inget hotell ligger direkt på stranden i de centrala delarna. Massor med ryssar och kineser varav kineserna som befann sig på samma våningsplan på vårat hotell som vanligt saknade all form av hyfs. Stranden är väl helt OK men inte alls lika trevlig som den vi besökte utanför Hoi An. Gjorde i alla fall en dyktur med 2 st dyk vid Mun Island utanför Nha Trang, Väldigt bra dyk faktiskt, hade inte alls stora förväntningar på dykningen i Vietnam men helt klart över förväntan. 1 400 000 Dong per person för 2 st dyk, jag och sonen hade en egen diver master med oss som även tog bilder med bra kamera, bilderna fick vi sedan delade till oss utan kostnad. Stannade 4 nätter i Nha Trang innan vi tog en 8 timmars tågresa mot Saigon. Fortsättning följer
 17. The Chang Trip

  Vietnam 2019

  Har varit i Vietnam i 10 veckor, kom till Bangkok nu 19/7, och det är stor skillnad i priser. Har hyrt lägenheter via Airbnb i Ho Chi Min City. Nha Trang och Da Nang, fungerat över förväntan. Jag gillade Nha Trang, bodde lite norr om Centrum, så lungt och fint, 400 meter från Sydkinesiska sjön, men det väljer man ju som man vill. Bra middag med "Seafood" Räkor, bläckfisk, grönsaker, och Fried rice, samt 64 cl San Miguel, flaska 215 000 Dong eller 88 SEK. En Lägenhet får man för 4000 SEK + el/ månad, ännu lägre vid längre hyra, men då skall man inte gå på Airbnb. Inte lika enkelt med kontakt och lokalbefolkningen, som Thailand.
 18. MR.Big

  Vietnam 2019

  Kul med reseskildringar ser fram emot mer!Och vad som är bäst Thailand /Vietnam?? Har varit i Thailand och tycker om det, men funderat på att testa nytt då bathen blivit dyr. Och gärna vill bo bra och äta och dricka gott,
 19. M_Olsson

  Vietnam 2019

  Det blev som sagt en kombinationsresa denna sommar, Thailand & Vietnam. Mest fokus på Vietnam eftersom det var första gången dit. Eftersom vi vanligtvis vill vara borta ca 3 veckor valda vi som sagt att kombinera Vietnam med några inledande dagar i Thailand för att slippa söka & betala för visum till Vietnam, som svensk (och många andra EU-medborgare) för man 15 dagars gratis visum vid ankomst. Reste ut på fredag em med Emirates för att slutligen landa i Bangkok strax efter lunch på lördagen. Relativt snabbt förbi immigration för att sedan åka med förbokad bil till Hard Rock Hotel i Pattaya. Kul att återse all trevlig personal som omgående kände igen och snabbt kommenterade att vara ungdomar till barn hade vuxit till sig rejält under 3 år frånvaro. Dottern numera 12 år är typ 170 cm lång och sonen nyligen fyllda 17 har blivit ett vältrimmat muskelpaket. Dock så märkte man ganska snart att det var lite besökare i Pattaya, väldigt lite folk vid poolen och restauranger som normalt brukar vara välbesökta hade många lediga bord. Vi stannade i alla fall till onsdag eftermiddag innan vi bytte till ett enklare hotell i närheten av flygplatsen i Bangkok. The Cottage ca 20 min resa från Suvarnabhumi, åt på ett enkelt ställe precis intill hotellet, Övriga familjen är ALLTID skeptiska till enklare ställen, men som vanligt så klagade ingen efteråt. Enklast är oftast bäst. Flyget mot Da Nang på förmiddagen tog ca 90 min och immigration klarades av relativt snabbt och enkelt, växlade in kvarvarande bath till Dong och började leta upp en taxi. Kom fram en kille med Grab app (fake troligtvis) och visade att han kunde erbjuda resa till vårat hotell för 500 000 Dong (250:-) avböjde bestämt och gick mot vanliga taxikön och fick hjälp att få fram en taxi. Även här ville de först erbjuda att fast pris för 9 USD, tackade nej och förklarade att vi föredrar taxameter. Väl framme vid hotellet, ca 5 km så visade taxametern 80 000 Dong, typ 35:-. Stannade 3 nätter i Da Nang och besökte både stranden och tog en tågresa till Hue och taxi tillbaka. För 2 st solstollar med tillhörande parasoll betalde vi 80 000 Dong, en 33 cl öl kostade 25 000 Dong (10:-). Fortsätt följer
 20. Hej Jag ska till Thailand, Pranburi under september för typ tre veckor, valde Pranburi just för att det passar bra om man vill cykla några mil dagligen! Nu vill hitta en bra boende: ren och bekväm och inte så dyr med swimming pool som är nära stranden så man slipper hundar under kvällen när man går ut! Tacksam för era förslag!
 21. MR.Big

  Öar vid Koh Lanta

  Nu är det en väldigt stor skillnad på hur asiater uppför sig!! Beroende på nationalitet!!Därför åker jag till Thailand istället för Kina.(har varit där också) Så Mats 75 åsikt instämmer jag i.
 22. MikeHuaHin

  Öar vid Koh Lanta

  Om man gillar inte asiater varför åka dit för semester!? Jag bara undrar! :-)
 23. Mats75

  Öar vid Koh Lanta

  Tyvärr är det mycket stor risk att man tror man hamnat i Kina när man åker ut till alla dessa utflyktsöar.
 24. Rox

  Öar vid Koh Lanta

  Vi var på koh kradan och det var fint, sedan finns det en ö som heter koh jum som ligger mellan krabi och Lanta. Inte så långt från Lanta!
 25. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Tack så mycket pöjkar! Igår adderades det betong på uteplatserna samt runt själva huset. Vi kommer lägga någon form av sten på betongplattorna framöver...
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×