Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Annelie S

  Alla gamla medlemmar

  Men hej kära vänner här Hemskt va dåliga vi är på att hålla igång här! Jaa Tom yam.. Vi vann visst över er sist :). Men det går bra för både er o oss! Så jäkla kul! Stort grattis till bebisen Lianinho! Så härligt med en liten ❤️ Själv har hela våren o sommaren vart sådär. Hade covid i drygt 10 veckor med några vändor på akuten. Jobbigt det där när luften tar totalt slut och bröstkorgen känns för liten. Hann jobba 4 nattpass o sen vurpade jag med cykeln och drog av ett ligament mellan nyckelbenet o axeln o knäckte troligtvis nåt revben. Så 6 nya sjukveckor. pinsamt att ringa chefen kan jag säga
 3. tom_yam

  Alla gamla medlemmar

  Blir ju en "viss" förändring av livet hehe. Fast ger ju mycket glädje. Själv så har jag kommit upp i den ålder då man gläds av barnbarnen hehe.
 4. Lianinho

  Alla gamla medlemmar

  Tackar tackar. Stor omställning men so far so good...
 5. Last week
 6. tom_yam

  Alla gamla medlemmar

  Stort grattis Lian. Kul att läsa.
 7. MR.Big

  Alla gamla medlemmar

  Gratis till familjen kul med tillökning ! lycka till!
 8. MR.Big

  Jag och frugan bygger hus

  Kvalitet lönar sig!(Ordpråk engelskt tror jag ? jag har inte råd att köpa samma saker flera gånger!) Och även bra att tänka på naturen.Kul lösning på hyllan med kedjorna! Och i dessa tider skadar det inte att använda huvudet när det gäller pengar. Men jag tycker ert hem ser väldigt fint ut!
 9. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Tack! Vi skyndar långsamt som sagt. Det är ett långtidsprojekt, delvis pga att vår ekonomi är långt ifrån obegränsad. Vi väljer hellre kvalitetsmöbler än ”spånskivevarianter” och därmed får det bli en hylla ena månaden och en ny madrass nästa månad, osv... Carportens grundkonstruktion är färdig, men vi tänkte addera lite lampor och någon vägg etc. Den klarade en storm för ett par nätter sedan utan problem. Det kan blåsa rejält här!
 10. Lianinho

  Alla gamla medlemmar

  Själv har man gått och blivit farsgubbe såhär lagom till sommaren, vad tror ni, kan man räkna med att få in lillgrabben (då ca 10 månader) till kungariket framåt Februari / Mars 2021? :D
 11. Så med lite tur så kanske man kan åka i Dec???????
 12. 11 grupper av människor får flyga till Thailand, idag. Thailands turismmyndighet och Thailändska luftfartsmyndigheten har utfärdat ”Meddelande om villkor för flygplan som är tillåtet att ange Thailand version 3. UPPDATERING: CAAT har listat 11 grupper av thailändska och icke-thailändska medborgare (utlänningar) som får ta sig in i Thailand. Grupperna består av följande ... (1) Thailändska medborgare. (2) Personer med undantag eller personer som betraktas, tillåtas eller inbjudas av premiärministern eller chefen för ansvariga personer ansvariga för att lösa nödsituationer. (3) Personer på diplomatiska eller konsulära uppdrag eller under internationella organisationer eller företrädare för utländska regeringar som utför sina uppgifter i kungariket, inklusive deras make, föräldrar eller barn. (4) Transportörer av nödvändiga varor som omedelbart återlämnas efter färdigställelse (last). (5) Besättningsmedlemmar som är skyldiga att resa till kungariket på ett uppdrag och har ett angivet datum och tid för återkomst. (6) Icke-thailändska medborgare som är make, föräldrar eller barn till en thailändsk medborgare. (7) Icke-thailändska medborgare som har ett giltigt intyg om permanent uppehållstillstånd i kungariket eller tillstånd att få bosätta sig i kungariket, inklusive deras make eller barn. (8) Icke-thailändska medborgare som har ett arbetstillstånd eller har fått tillstånd från myndigheter att arbeta i kungariket, inklusive deras make eller barn; eller utländska arbetare eller de som har fått tillstånd. (9) Icke-thailändska medborgare som är studenter vid utbildningsinstitutioner godkända av thailändska myndigheter, inklusive elevernas föräldrar eller vårdnadshavare, med undantag för studenter vid icke-formella utbildningsinstitutioner enligt lagen om privata skolor. (10) Icke-thailändska medborgare som är i behov av medicinsk behandling i Thailand och deras deltagare (medicinsk behandling för Covid-19 ingår inte). (11) Icke-thailändska medborgare som får ta sig in i kungariket under en särskild överenskommelse med ett främmande land eller har fått tillstånd av statsministern - som alla måste hålla sig till kungarikets förebyggande och kontroll av smittsamma sjukdomar. CAAT har tidigare meddelat att innehavare av Thailand Elite Card också kan återvända till Thailand. Kontakta den Thailändska Ambassaden före du planerar att resa till Thailand. Mvh Roffe
 13. thaikonsult

  Läs gärna detta

  Läs gärna detta: http://www.thaikonsult.se/nyhetsbrev-2020/nyheter-32-2020.pdf Mvh Roffe
 14. MR.Big

  Jag och frugan bygger hus

  Kul och se hur bra det blir!!Och se att det händer något på forumet.
 15. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Och så några till...
 16. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Några till bilder då...
 17. Earlier
 18. tom_yam

  Alla gamla medlemmar

  Funderar på att redigera mitt inlägg efter vårt självmål igår hehe. Själv så har jag säsongskort på Tele2 med dottern sen många år. Dock med RÄTT lag
 19. Tjena, David heter jag och är 28 år gammal. Jag studerar just nu logistik och supply chain på yrkeshögskola. Till hösten söker jag en praktikplats inom logistik, inköp och supply chain i Thailand. Praktiken är totalt 36 veckor inklusive 6 veckor ämnade till mitt examensarbete. Tänkte kolla här om någon har några tips om företag man kan vända sig till? Är väl medveten om situationen med covid-19 men hoppas att det kommer ändras framåt hösten och jag är påläst om visumreglerna för detta, så hoppar gärna orelevanta kommentarer om det. Väldigt tacksam för tips. Tack på förhand
 20. Phatthalung

  Alla gamla medlemmar

  Tja soppan. Kul att höra av dig, och det är okey. Ja det känns konstigt med all idrott nu. Är van att sitta med sonen på Tele 2 och heja fram Bajen. Får se om vi hör nåt från Annelie efter matchen.
 21. tom_yam

  Alla gamla medlemmar

  Tittut Jodå, helt ok här. Tycker livet är ungefär som vanligt. Med ett stort undantag, jag måste följa Svenska Mästarna på tv istället för på Tele2 vilket stör. På tal om Annelie, vi möter ju Elfsborg imorgon. Vi får se vem som blir glad hehe. Hur är det själv Phattis?
 22. Phatthalung

  Alla gamla medlemmar

  Väldigt dåligt drag här. Ni kan väl ändå visa att ni hänger med fortfarande. Soppan och Annelie t.ex. Hur har ni det i dessa konstiga tider som vi upplever nu.
 23. Phatthalung

  Bo i Thailand

  Avvakta. Även mycket strul med dessa s.k Condo. Och köp framförallt inte hus. Du vet väl att du inte kan äga mark i Thailand som farang.
 24. salam

  Bo i Thailand

  Jag vill gärna bo halva året i Thailand så frågan om man ska satsa köpa nån studio där eller ska man avvakta
 25. Phatthalung

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  Thailand är en militärdiktatur, vilket innebär att man inte släpper ut negativ information om landet. Jag vet att de har stora problem med Corona. De kommer säkert inte vara några problem att turista i Thailand i vinter. Turistindustrin och ekonomin kommer att gå före smittspridningen av Corona. Man gör sitt eget val. Men för min del har jag lagt ner planerna att åka till Thailand denna vinter.
 26. cintravel2204

  Maffian

  Är det säkert för kvinnlig solo-backpacker att göra öshopping ensam? eller bättre gå med i en grupp eller ta turné service? Egentligen har jag redan arrangerat min egen resa, bokat logi på airbnb och färjebiljetter på duckferries.com, men överväger nu att ta ett säkrare och effektivare sätt.
 27. Jag tror det går att resa till jul Säkert restriktioner av olika slag. men dom ekonomiska konsekvenserna blir för stora för att det ska fungera att stänga helt. Jag har bokat jul och nyår så vi får se vad som händer.
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×