Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
anka68

Bra ögonklinik på Koh Samui?

Rekommendera Poster

Har igår fått besked att jag fått glaskroppsavlossning i mitt enda fungerande öga och känner väl sådär ang att åka till Koh Samui nu på tisdag med detta hängande över mig. Läkaren sa till mig att vid ev vissa andra symptom så måste jag snabbt till ögonläkare och då till min fråga.  Finns det nån bra ögonklinik på ön som nån kan rekommendera?  Bangkok hospital koh samui kanske?

Alltid bra att ha i bakfickan ifall nåt skulle hända.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det drabbade mig för några år sedan. När det konstaterades, sa ögonläkaren att du måste opereras akut, och jag fick en tid nästa morgon. De skickade mig till Sahlgrenskas ögonspecialister i Mölndal. Det är ingen lätt operation, skulle aldrig göra den på Koh Samui. Här i Västra Götaland sker alla sådana operationer av specialisterna i Mölndal.

När dom fäster näthinnan med laser, tömmer dom först ut glaskroppen. Sedan fyller dom ögongloben med gas, som succesivt ersätts med ögats naturliga vätskor. Innan gasen är borta, det tar ca. två veckor, råder flygförbud.

Ta inga risker, rådgör med din ögonläkare!

Hasse

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bara glöm eventuell ögonklinik på Koh Samui, i Bangkok finns men riskerar du synen bara för att få uppleva lite värme :cr - snart varmt i Sverige också.

I vilket fall som helst kommer det att bli dyyyyyrt - har du en försäkring som täcker kostnaderna ???

Du kommer i vilket fall som helst att bli remitterad till Bangkok även om du söker ögonvård på Samui, efter att de mjölkat dig på några hundra tusen baht.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är inte aktuellt med operation enl läkaren pga att näthinnan var helt oskadd. Han sa att jag gott o väl kunde åka iväg.

Det är bara jag som vill ha en plan B. Jag skulle självklart inte åka iväg om  läkaren sagt annat. Ska även ringa till en annan läkare imorgon och se om jag kan få ett andra utlåtande

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×