Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Evert

Medlem
 • Content Count

  3,800
 • Joined

 • Last visited

  Never
 • Days Won

  1

Evert last won the day on December 26 2017

Evert had the most liked content!

About Evert

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu är det verkligen lågsäsong på hotellen, framförallt i södra Thailand. Du/ni ska ha en jädrans tur om det överhuvudtaget finns någon som läser mejlen ni skickar, sedan ska någon förstå er engelska, nästa steg ha rätt befogenhet att ta beslut och inte minst ids svara. Jag har frågat flera hotell varför de inte svarar - och jag får inget svar. Ring !! och förhoppningsvis kanske du kan få kontakt med någon som vågar ge besked - och även ta ansvar för sitt besked Tror inte att många boenden är fullbokade redan nu, tvärtom bokningssajterna har bara tillgång till ett begränsat antal rum - egen erfarenhet.
 2. Evert

  Resekassa

  Man bör räkna med samma kostnader för mat och nöjen som man har för motsvarande semesterperiod period i Sverige. Absolut inga problem att klara sig på 10 tkr. Stanna vid polen vägra barnen allting, käka thaimat. Förhoppningsvis har ni boende och frukost redan betalt. För övrigt är Thailands kostnadsläge ca 50 % av Sveriges. Eftersom ni ALDRIG varit i Thailand lär ni dock gå på alla blåsningar som thailändarna utsätter er för = betala oskäligt mycket för allt vad ni hittar på. Man kan och SKA pruta på allt utom mat, men annars pruta tills ni skäms och fortsätt skämmas. Utflykter t.ex, för vuxna behöver och ska man ALDRIG betala mer än barnpriset - och knappt detta ens. Shopping - ALLT är pirat och värdera bahten till samma värde som kronan och handla därefter, ja då ligger ni rätt till. Ge nu f*n i att åka taxi ständigt o jämt, kostar skjortan och är inte alls värt priset. När ni vill ha lite smått och gått (öl,läsk, glass och godis) handla detta på 7/11 Lite mellan tummen och pekfingret och utan att känna er så tror jag att ni kommer att bränna minst en tusing om dagen (shoppingen kan bli dyr, finns mycket häftigt att inhandla)
 3. Evert

  Kungen av Thailand

  Militärjuntans grepp är ändå slappare än vad de vill låtsas, se bara på hur det är i södra delen av Thailand. Där eskalerar oroligheterna, dessutom har de spritts till Hua Hin, 4 dåd där. Dessutom är militären något splittrad, en del håller på gulskjortorna medan övervägande håller på rödskjortorna. Förhoppningsvis kväver militären ut gulskjortornas kommande protester. Utan att blanda mig in i Thailands inrikespolitik så är ändå gulskjortorna ingen liten oroshärd.
 4. Evert

  Kungen av Thailand

  Skyll nu inte på rödskjortorna om det blir bråk, troligtvis är det gulskjortorna som lever farligt, den nye "chefen" kanske tar dem i upptuktelse.
 5. Evert

  Kungen av Thailand

  Får folket avgöra blir det en drottning, tyvärr bestämmer nog militären även i detta så festprinsen får nog tronen, sedan börjar utrensningen
 6. Om du nödvändigtvis måste ha handduk kan du ju nyttja de handdukar boendet tillhandahåller.
 7. Evert

  Kungen av Thailand

  Faran finns att många thaikärringar med respektive känner sig tvingade att åka hem och hedra kungen i fall han avlider. Man blir aldrig klok på hur en thaidam tänker Å andra sidan tror jag inte glittergubbarna tillåter att det sker något "olämpligt" i Thailand. Risken är nog större att de drar åt snaran hårdare, tenderar att bli ett nytt Myanmar. Folket får tycka och tänka vad de vill bara de behåller det för sig själva.
 8. Vi har årligen flugit med barnen Kalmar - Koh Samui, detta sedan barnen var 1 respektive 3 år. Alltid flugit med Thai. De som har tagit det lättast har varit barnen. Vi har hela tiden varit noga med att minimera väntetiden vid flygplansbyten, just den väntetiden kan annars vara det mest besvärliga. När väl kidsen annars fått sin stol och gjort sig hemmastadda har ALLT varit lugnt En kort väntetid i Doha kan vara helt ok men sitta där i flera timmar blir nog jobbigt för envar.
 9. Direkt med Thai, är ni oroliga för att den minsta ska ha svårt för att sova, hör då i så fall med bvc så ordnar de något avslappnande (lugnande). Ytterst sällan det är några problem med barn på flyget, annorlunda är det med fulla eller illaluktande vuxna.
 10. Evert

  Vädret på tex koh samui, Phi Phi m.m

  M_Olsson, det är något jag har försökt förtränga. Vi bodde på Chaweng och hade skitväder i nästan två veckor, därefter till Koh Samet och även där skitväder vidare till Pattaya - och äntligen strålande sol och värme. Dock var detta väderfenomen VÄLDIGT ovanligt för just den tiden. För övrigt har det blivit att monsunen har upphört senare för varje år, numera kan det blåsa och regna lite då och då ända in i februari på "paradisöarna" Koh Samui/Phangan/Tao.
 11. Evert

  Kungen av Thailand

  Bäst är nog att rådfråga någon sjuksköterska på Siriraj Hospital, där har väl kungen mer eller mindre tillbringat sista året. Vatten i lungorna och någon kranskärlsoperation + lite annat smått och gott har väl Bhumibol drabbats av.
 12. Evert

  BÄSTA BUNGALOW I THAILAND

  Ni börjar självklart i Bkk och fixar ett boende nära Khosan Road och där lär ni träffa andra ungdomar (likasinnade) av vilka ni kan få goda råd. På Koh Samui kan jag rekommendera P&P Samui resort, där kan ni få ett boende med acc för 1200 baht/natt som rymmer er 3. Boendet ligger mitt i smeten och är helt ok. Ni kan självklart hitta billigare på Chaweng men även på Lamai beach, risken för mögel är då större.
 13. Evert

  Vädret på tex koh samui, Phi Phi m.m

  Thailändsk "vinter" = normalt svalt och torrt väder = runt 30 grader och regnfritt. M.a.o. för oss nordbor som är något känsliga för hög värme med hög luftfuktighet perfekt väder. Oftast stadigvarande högtryck vilket gör sjöturer behagliga. Troligtvis en strålande sol hela tiden och inga regnskurar, några moln som skymmer solen är lätt räknande
 14. Evert

  Kungen av Thailand

  Skönt att gamlingen ändå är på bättringsvägen, bra för folket och bra för turismen.
 15. Evert

  Kungen av Thailand

  Det ryktas om att kungen inte är kontaktbar, hur sant det är återstår nog att se. Enligt elaka rykten skall kungen andas med hjälp av respirator. När kungen dör blir det kaos i Thailand
×