Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Lissie

Medlem
  • Innehållsantal

    35
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Allt postat av Lissie

  1. Kan någon rekommendera ett säkert ställe att låsa upp sin Iphone 4s på Bankkoks flygplats eller i Bangkok? Har en mobil låst till 3 och jag är osäker på om jag ska fixa låsningen här hemma eller i Bangkok när vi kommer ner. Har sökt på forumet men hittar inte aktuell info om detta. Någon som gjort så nyligen i Bangkok? En fråga till: Kan man surfa på hotellens Wifi på ett thailänskt kontantkort utan surf? *tekniskt ointresserad*
  2. Vi åker till Koh Chang i mars och funderar just nu på olika aktiviteter. Skulle nog beteckna mig som djurvän och funderar därför på om det finns ställen där man kan hänga med elefanter som mår bra och inte vanvårdas under några som helst omständigheter. Finns det något ställe som har elefanter som får leva drägligt och där elefantridning är försvarbart eller är det bara förkastligt rakt av?
  3. Lissie

    barnvänligt hotell i BKK?

    Vi bodde på Prince Palace för ett par veckor sedan i en så kallad svit med våra två barn som är 3 och 5 år. Två sovrum och litet vardagsrum. Standarden var enkel och rummet var väl ganska sunkigt. Nere i själva lobbyn och resterande ytor var det flott och frukosten var bra. Vill man bo billigt är detta verkligen ett bra alternativ och jag tycker läget var super. Nära till flodbåten som barnen älskade att åka och poolen var superbra ur barnsynpunkt. Mysigt också at gå och småhandla i området som ligger utanför son kändes som "äkta" Bangkok. Nu på vägen tillbaka ska vi försöka få rum på lyxigare Pratumwan Princess just för att det ligger i MBK så en av oss kan shoppa loss när den andra vuxna roar barnen i poolen. Ungarna gillar inte shopping!
  4. Lissie

    Vilken strand och boende på Koh Chang?

    Vill ni testa Kai Bae beach kan jag verkligen rekommendera K.B Resort. Oerhört mysigt!
  5. Vi är på underbara Koh Chang just nu och på torsdag blir det dags för oss att vara vidare till Bangkok där vi ska vara ett dygn med shopping innan hemfärd till Sverige. Vi velar väldigt nu om hur vi ska boka transporten mellan Koh Chang och Bangkok. Våra alternativ: Minibuss hela vägen från vårt hotell här till hotell i Bangkok. Alternativt då från fastlandet efter färjan om man inte kan boka från hotell till hotell? Tips på säkra bolag där chauffören inte kör som en galning? Det var vi tyvärr med om på sträckan Koh Samet - Koh Chang och jag satt med hjärtat i halsgropen hela vägen! Vi behöver också ha bilkuddar till barnen och vi vill ha säkerhetsbälten. Vårt andra alternativ är att flyga för att slippa sitta i bil så länge vilket vi upplever ganska jobbigt med två barn på 3 och 5 år. Men då är frågan hur mycket tid vi tjänar i slutändan? Med flyg ska vi vara i tid på flygplatsen, checka in bagage, sedan checka ut bagage och efter det ta taxi in till Bangkok. Flyg kanske ändå blir bökigare för en barnfamilj även om man spar några timmar? Vad tror ni? Ta tacksamt emot era synpunkter och tips!
  6. Lissie

    Vilken strand och boende på Koh Chang?

    Hej! Vi är på Koh Chang just nu och det blev inte riktigt som vi tänkt. Vi kom från fantastiska Samed Villa på Koh Samet till Mac resort på WSB i lördags. Tanken var att bi där i 6 nätter innan vi skulle vidare till Kai Bae beach. Men vi trivdes inte på WSB. Jag trodde nog inte det skulle vara fullt så hysteriskt och kontrasten mellan Samed villa och Mac var enorm. Efter tre nätter drog vi till Kai Bae trots att vi redan betalt för sex nätter. Nu bor vi på K.B resort och trivs fantastiskt bra. Här är fridfullt och genuint och man slipper stressen och den sinnessjuka trafiken som jag tyvärr tyckte genomsyrade WSB. För oss som reser med två mindre barn kändes WSB jobbigt också för att jag var rädd att barnen skulle springa ut i trafiken från hotellpoolen då det låg så himla nära. Jag tror säkert att man kan trivas riktigt bra på WSB om man kommer dit med en mer realistisk bild än vad jag hade.
  7. Om en vecka drar vi till Thailand och nu börjar det verkligen bli på tiden att förbereda sig lite. Vi åker två vuxna och två barn 5 och 3 år gamla. Vi kommer börja med två nätter i Bangkok och jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. I Bangkok har vi har bokat boende på Prince Palace men vill ju gärna göra något i Bangkok innan vi far vidare till Koh Samet. Jag har letat på forumet men hittar ingen tråd med tips på lämpliga aktiviteter i Thailand med barn. Jag räknar inte att springa i shoppingcenter som lämpliga barnaktiviteter. Så snälla ni som varit i Bangkok med barn - vad kan ni rekommendera? Vilka ställen gör vistelsen minnesvärd och fin även för barnen? En annan fråga med: Vågar man chansa på att hitta taxi med bilbarnstolar på flygplatsen eller måste det förbokas. Någon firma att rekommendera i så fall? Tack på förhand, en som längtar!
  8. Lissie

    Vad hitta på i Bangkok med barn?

    Ni är underbara, tack för alla svar! Detta måste ju vara det positivaste forum jag någonsin besökt!
  9. Jag har sökt på forumet men hittar inte så värst mycket aktuell info om detta hotell. Det verkar ha blivit renoverat och fixat på sistone eller? Jag har några frågor till er som bott där eller ändå vet mer: *Hur är poolen? Den ser fin ut på bild men funkar den också för två mindre icke simkunniga barn? Är någon del grundare eller är det djupt överallt? *Jag försöker testboka på hotellets hemsida och stöter på skumma problem. Jag har valt rummet Family suite och anger jag att vi under två nätter ska bo två vuxna och två barn i rummet innan ev avgift kostar det 10985 Baht 2-4 mars men anger vi istället att vi ska bo fyra vuxna blir det vara 7565 Baht. Det finns ju plats för fyra vuxna i connecting rooms men varför kostar det mer om vi istället åker två vuxna och två barn? Kan jag ange att vi bor där fyra vuxna tror ni eller kommer vi då få betala mer på plats? Har något blivit fel som jag missuppfattat? *Fler uppfattningar om hotellet? Är det lämpligt för en tvåbarnsfamilj? Recensionerna på nätet är ju inte vidare upplyftande...
  10. Lissie

    Windsor suites hotel - Bangkok

    Jag har inte lyckats komma till skott och boka ännu men tänkte får fixat det nu. Men nu har jag upptäckt att bokar jag rum och frukost kostar det 1000 spänn mer än om jag bara bokar rummet. Det borde väl gå att betala frukosten på plats när man väl är där? Frukost för en familj bestående av två vuxna och två barn borde väl rimligtvis inte kosta 1000 kronor för två nätter på detta hotell i Bangkok? Vad tror ni? Eller är jag gniden nu och bara borde betala och se glad ut. :-\
  11. Lissie

    Ditt bästa tips, Koh chang

    Tack för bra tips! Fyll gärna på med mer. Vi åker om 3 veckor och nu börjar det bli dags att fördjupa sig i sådana hör tipstrådar.
  12. Lissie

    Koh Chang - Bangkok

    Tack för läsningen. Ska kolla in din blogg, vi åker till Chang om tre veckor.
  13. Vi har inte varit i Thailand innan men ska nu i mars resa med två barn 5 och 3 år och har tänkt oss den här rutten: Bangkok: 2 nätter (Eventuellt boende på Windsor suites) Koh Samet: 5 nätter (bokat på Samed villa) Koh Chang White sand beach: 6 nätter (bokat Mac resort) Koh Chang Kai bae beach: 5 nätter (bokat K.B resort) Bangkok: 2 nätter (ej bokat boende) Vi har ännu inte bokat några transporter och följer med nöje råden du får här. Vi funderar på att ta inrikesflyget på vägen tillbaka från Bangkok från Koh Chang. Efter en del läsande här på sidan känns det som om den här rutten kommer passa för vår familjs behov, avslappning och njutning men vi vill ändå se lite grann och inte bara vara på stranden. När åker ni?
  14. Lissie

    Windsor suites hotel - Bangkok

    Åh, tusen tack för era informativa svar! Det blir till att boka nu!
  15. Halloj! Vi ska bo på Mac resort på WSB Koh Chang om en månad och har bokat och betalt en bokningsvagift. Vi har bokat genom Sawadee.com och betalt med kort. Vi har dock fått meddelande om att hela summan för hotellvistelsen ska betalas en månad innan ankomst. Brukar det vara så och är allt då i sin ordning? Hur funkar det med återbetalning/avbokning om det av någon anledning skulle bli aktuellt?
  16. De är helt säkert. Om du går till en seriös butik.. Okej, men hur sjutton vet jag innan om butiken är seriös då? Vet du någon med namn och plats? Jag har aldrig varit i Thailand och nu känns det som ett jätteprojekt att bara kunna ta med min mobil för att kunna instagramma där nere. Oj, vilka stora problem jag har...
  17. Tack för era svar! Det är med andra ord bara att betala och se glad ut och inse att det är i sin ordning via Sawadee. Vi har också bokat ett annat hotell via Sawadee men där skulle vi istället betala hela summan två veckor innan. Men hur blir det om det skulle tillstöta något allvarligt som gör att vår resa blir inställd? (Det SKA förstås inte inträffa så länge jag är vid liv. ) Täcker hemförsäkring eller försäkring genom bankkortet på något sätt det så att pengar kan bli återbetalda även om det skulle ske nära inpå vistelsen? Det sägs inget om det på Sawadees sida.
  18. Lissie

    Windsor suites hotel - Bangkok

    www.windsorsuiteshotel.com Här är deras hemsida om någon skulle vilja ta sig tid att kolla varför min testbokning blir så knasig när jag skriver att vi ska vara två vuxna och två barn istället för fyra vuxna.
  19. Jag har tyvärr ca 14 månader kvar. Någon som vet ett exakt ställe att rekommendera i Bangkok och som har gjort det? Tack för svaren hittills.
  20. Vi kommer att bo på Samed villa om en månad och jag funderar över om man ska försöka önska en särskild bungalow kanske. Den som ni var nöjda med, vilken typ var det? Vi har bokat en "Superior family suite garden view" och ska bo två vuxna och två barn. Tips på vilken man kan försöka boka om man har möjlighet för bästa läge?
  21. Tror du att det är säkert eller riskerar jag telefonens välmående vid hemkomst?
  22. Tack för era råd på min fråga! Jag har med de hotellen nu i beräkningarna men skulle helst vilja bo ordentligt lyxigt i Bkk när vi ändå kan och det tycks vara svårt att hitta med plats för två barn också. Då verkar det inte gå att få rum med två extrasängar eller med två dubbelsängar.
  23. Kul gammal tråd! Jag har börjat skriva packlista i alfabetisk ordning idag med tillhörande "Att göra-lista". Kontrollfreak kanske.... Letar på forumet efter råd om lämpliga ryggsäckar att packa i och funderar på att kanske bara åka med handbagage trots allt. Två vuxna och två barn ska iväg för första gången till Thailand 1 mars.
  24. Jag slänger in min fråga här och hoppas det är okej. Jag har läst om alla dessa hotell ni tipsar om men får inte till det. Vi är två vuxna och två barn som ska bo i Bangkok 2-4 mars men jag hittar INGET där alla får plats. Överallt står det antingen att ingen extrasäng finns att tillgå eller att max 1 barn får bo på rummet!? Ibland står det att det finns en extrasäng men fortfarande får max 1 barn bo där. Vi vill ha en dubbelsäng och gärna två extrasängar, alternativt två dubbelsängar. Är det omöjligt i Bkk eller?
  25. Sitter här och försöker boka boende på KC Grande på Koh Chang i mars. Vi är två vuxna och två barn som tänkte tillbringa sex nätter på detta ställe. Min fråga: Det är ju vansinnigt dyrt när jag kollar på Sawadee.com Det verkar ju inte ens ingå frukost för barnen i priset utan måste köpas till. Har jag missat något? Kan jag avvakta och tro att priserna sjunker eller blir det tvärtom fullt i mars månad?
×