Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

KamalaRider

Medlem
  • Innehållsantal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om KamalaRider

  • Placering
    Medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. KamalaRider

    Nu får det väl räcka???

    Tyvärr så har Aftonbladet rätt den här gången. Unga tjejer från västländerna måste varnas för att åka ensamma med taxi, tuk tuk eller andra som erbjuder transport på kvällar och nätter. Det har spridit sig till gemene Thai att det är helt ofarligt att våldta en farrang tjej. När dom våldtar en Thai tjej så tar dom oftast livet av dom efteråt för att undanröja vittnet = offret.
  2. KamalaRider

    Löner minst 50 000?

    Lite felaktigt, visst måste du skatta för 50 000 TBH, men skatten är låg. För Thai gäller andra regler, tjänar dom under 150 000 om året så är det skattefritt för dom men sedan så går det upp enligt en skatteskala dom har. 7% är moms som alla måste betala om man nu inte drar av från inköp. Men det gäller företagets kostnader kontra försäljning. Personligen så betalar jag 1500 TBH i månaden, alltså 5% och 600 TBH för min anställde. 300 TBH är min del, 300 TBH min anställdes. Förmånen för det är att min anställde kan välja sjukhus, får sjukpenning vid sjukdom och ersättning av arbetsinkomst bortfall vid barnafödande och en smärre tid hemma med barn. Vet inte hur länge man kan få det. Finns säkert fler förmåner men några stora pengar är det inte. Måste korrigera mig själv, som stgrhe och Rob nämnde, lönen är bara till för arbetstillståndet men kan vara så låg som 30 000 i månaden.
  3. KamalaRider

    Löner minst 50 000?

    Riktigt men man kan ha en högre lön än 50,000 baht och ändå tvingas åka på visumresor. Nämligen om man har Non-Immigrant B och få thailändska medborgare anställda i firman. Har själv ett "nystartat" företag här i Thailand och tar "bara" upp 30 000TBH i lön, har Non-B visa och en anställd. Som med allt annat så finns det alltid lagliga vägar att kryssa sig fram i Thailand. Den största frågan för Thai myndigheter är om du är seriös. När jag pratar med bar ägare så känns det som jag blir behandlad mjukare av myndighets personer. Driver ett mjukvaruföretag, alltså skriver egna dataprogram.
  4. KamalaRider

    Korkade funderingar.........

    Precis!! Vi är ju påväg mot höst/vinter nu och alla övergångsställen är INTE belysta (ibland hjälper inte ens det) och hur många gående har reflexer på sig?? Vi bilister kanske ska börja kör utan lyse?? antigone ROFL, inne i Augusti och redan på väg in i vintern, måste kännas hårt )) Måste göra ett inlägg hur det funkar här i Thailand. Det är förbjudet för bilister att köra förbi ett övergångs ställe om det finns gående som är på väg att korsa vägen. Har hitills bara sett några enstaka farranger som har stannat. Risken är JÄTTE stor att man får ovälkommen påhälsning bakifrån om man gör. Så, här är det tuta och kör som gäller, skitsamma att fotgängaren har ögonkontakt med bilisten. Värsta exemplet jag sett var en lastbils förare (Thai) som hade foten på ratten och snackade i 2 mobiler samtidigt som han körde genom Rat-U-tit Rd inne i Patong, en fot på gasen och en att styra med. Coolt va?
  5. KamalaRider

    Tycka turist är trist

    Välkommen till forumet och till Kamala, jag vet ju inte hur länge du bott här så det kanske är lite sent att säga När du beskriver din snustillverkning i en annan tråd så får jag för mig att vi har mötts irl, eller?? Vet inte vad du menar med en och annan expat, själv tycker jag att det har ökat markant med fast boende "faranger" under de senaste åren i Kamala. Tackar! Bott här av och till i 4 år. Numera till. Ja ja, men dom (vi) håller sig mest hemma och hänger inte på stranden, speciellt inte den här års tiden. Om du bor i Kamala så tror jag nog vi träffats, Kamal Sportsbar kanske, fotbolls VM?
  6. KamalaRider

    Snus i Thailand

    Snusfabrik? Här är det en bänkugn i köket som gäller. Dokumenterade inte alls men ska göra det nästa gång. Patent i Thailand, vad skulle det vara värt?
  7. KamalaRider

    Snus i Thailand

    Kan absolut ingenting om snus men går det inte att frysa in i portioner så det håller sig? Jodå, har 70% av massan i frysen nu. Just med tanke på att jag inte vet hur länge snuset håller sig med honung som fuktmedel.
  8. KamalaRider

    Snus i Thailand

    Tack! Min gamla mamma har aldrig snusat och när jag berättade om Apelsin essens och honung så ville hon också prova Jag glömde säga en sak. Jag har ingen aning om hållbarhets tid utan glycerol så jag måste förbehålla mig rätten att säga att snuset kan bli dåligt med tiden.
  9. KamalaRider

    Snus i Thailand

    Nu råkar jag vara 49 år så jag väljer fälv. Höll upp i 8 år men tror stenhårt på att summan av alla laster är konstant. Nu var det ju faktiskt så att Nikotin jättarna inte fått en enda krona av mig för det jag gjorde själv. Sen en sak till, varför ska en del människor vara "bäst" med fördömmande attityd?
  10. KamalaRider

    Semestertider - Vad gör du ?

    Semester? Har man väl varje dag, eller?
  11. KamalaRider

    Tycka turist är trist

    Oj, svårt. Koh Lanta är motsvarigheten till Kanarieöarna när det gäller mängden Svenskar. Phuket området bör även undvikas, spontant skulle jag säga Ko Chang, undvik då första och största stranden White Sand beach, inget fel på den men den har flest turister. Annars Koh Khood som ligger vid Koh Chang, den lär vara mycket mindre exploaterad. Låter nästan som om du borde rekommendera Phillipinerna istället till din vänn, då turister inte går att undgå i Thailand. Många beskriver Phillipinerna med orden "som Thailand var 20 år sedan". Själv bor jag i Phuket och stormtrivs, just nu är här inte många turister och annars finns det fortfarande många platser kvar där turisterna inte dominerar. Prova Ao poh på nord östsidan ner mot Phuket town. Det verkar som om de flesta som varit i Phuket har varit på västkusten med Patong som cental punkt för sin negativism över Phuket. Själv bor jag i Kamala, på väst sidan. Här är mest Thailändare men en och en annan expat bor här, det ska medges. Man måste ha bil eller motobike (inte att rekommendera dock) i Phuket för att ha möjlighet att se något, så hyr bil med klass 1 försäkring och kör rundor. Personligen älskar jag sträckan mellan Rawai, Nai harn till Kata. Underbar väg att köra och stanna till vid en vägrestaurang. I november kommer det vara fler turister men adrig så många att jag upplever Phuket som turistinfekterat, förutom Kata, Karon och Patong då. Glöm inte Phuket town (numera City), vandra rundor i centrala stan, när du ser en annan viting så blir du glad, -titta där, en annan dum djävel som går runt i stekande sol i stan. Det finns så djäkla många mysiga små affärer, gränder i PT. Vill man ha en obefolkad strand, åk till Borneo, annars funkar Nai harn noi beach för mig. Finns 2 Nai harn beach men bara en noi som betyder liten på Thai.
  12. Vafför inte då då? Skulle vara kul att se vad som händer med 20L bensin istället för varmt vatten och klorin?
  13. Bara lugn, biljetterna är fortfarande billiga, bara flygplats skatten som är dubbla biljett priset.
  14. KamalaRider

    tror ni han fått stryk eller???

    Smart grabb/tjej, välja en polispappa med döttrar och sedan inte se till att få en matchande blåklocka på andra ögat, hade han varit snabbare så hade han kunde dragit till Thailand och jobba på soi katöj på Bangla rd.
  15. KamalaRider

    Snus i Thailand

    Jag är ny här och det första jag vill göra är att dela med mig av en av mina erfarenheter. Som alla andra har jag varit tvungen att förlita mig på vänner och familj för att förse mig med min dagliga ranson av snus. Nu är det slut med det, har nämnligen gjort mitt eget från scratch. Så enkelt att jag inte fattar att jag inte gjort det förut. Råtobak för tuggbruk (utan kemikalier eller besprutning) finns det gott om, vatten, salt och smakämnen likaså, även om smakerna inte blir dom rent traditionella som bergamott eller enbär. Tog mig 3 dagar att tillverka ca. 1.3 Kg snus. Köpte in en Philips mixer 600w 1600 TBH, en stålskål 90TBH, en skålvåg 400 TBH och sedan var det bara att sätta igång. Var på super chip (cheap men dom stavar ju alltid fel) och köpte in råtobak, fortfarande fuktig, Ca. 500g för under 200 TBH. Började med att torka den skurna tobaken i solen i en stor plastbunke, i omgångar. När tobaken hade torkat tillräckligt så använde jag händerna för att smula till finare pulver, för att inte mixern skulle paja första satsen. Ja, jag provade först utan att smula men mixern gick varm. Sedan körde jag allt i krydd mixer delen, alltså den lilla burken, det tog väl en timme eller så. När allt var hyffsat kört till pulver så lät jag tobaken torka ytterligare i solen ett par timmar i solen, i en plastpåse med små hål överallt och i skål. Blandade tobakspulvret med 7 dl uppkokat vatten (väntade med att blanda till vattnet hade en temp på ca. 50C) och salt 100g, för lite visade det sig, skulle haft ytterligare 20-30g, in i ugnen satt på 75 grader i 24 timmar. Hade staniol papper över en form med stek termometer rätt in i "degen". Efter 24 timmar så tog jag ut och blandade med 2.5 dl uppkokat vatten (väntade med att blanda till vattnet hade en temp på ca. 50C) för mycket vatten visade det sig, och bakpulver, bikarbonat som omvandlas till kaliumkarbonat i vatten, kolsyra bildas och försvinner. Väntade med det extra saltet dock, vet inte hur karbonatet reagerar med saltet. Satt och funderade en stund hur man skulle kunna minska "styrkan". Karbonat är till för två saker, att sätta fräs på snuset (göra det mer basiskt) och att öka koncentrationen av fritt nikotin. Nu så var jag inte övertygad att jag behövde mer nikotin än Thai tobak kan ge mig så jag minskade med hälften, alltså tog bara 10g till 500g råtobak. Efter ca. 18 timmar ugnen tog jag en sked snus och provsmakade, det gick, men bara nätt och jämnt. Thailands tobak är väldigt stark, det känner man direkt på lukten när jag köpte råtobaken. Har läst recept på snus där man "bränner" eller svettar snuset i 2 dagar i 85-90C. Igen så var inte övertygad att jag behövde bränna så hårt utan satte ugnen på 75C. Tobaken hade blivit mörkt mörkbrun så jag avbröt ugnsbaket. Nu är det en ingridiens som sknas och som tydligen är omöjlig att få tag på och det är Glycerol, skulle ha varit 2-3.5% av färdig massa men som Kajsa Varg sa, man tager vad man haver så det bidde honung. -ja, jag vet, låter som ett dåligt substitut men vilken hit det blev. Tyvärr så var snusen alldeles för blöt så jag var först tvungen att torka ut den lite, läs mycket, förmodligen för att jag inte hade den i ugnen så länge som andra recept förordar. Använde bara 1/3dje del av snus massan och blandade i 1dl honung, fortfarande inte mixat ordentligt, tålamodet var på upphällning, läs nikotin begäret, så jag fyllde på mixern igen, med snuset och mixade till finare snus i små omgångar. Innan jag började mixa så hade jag en ide att använda peppar eller Whisky som smaksättare men så stod den där lilla flaskan på mikron med apelsin essens och flörtade med mig. Steget var väldigt kort för att prova på, tog ut en liten del av snuset, blandade i ett par droppar, rörde runt lite och vips, en prilla som smakade snus, lite lite honung och apelsin, Kanon gott och inte fick jag halsbränna heller. Körde i resten av flaskan, den var nästan slut innan jag började, ca.20% kvar bara. Så nu har jag Apelsin snus som smakar friskt och i mitt tycke djäckligt gott, lite klibbigare än Svenskt snus men det finns servetter. Nu var det ju så att jag har provat Svenskt snus (Vikingsnus) från Andersson i Thailand. Alldeles för starkt för mig, fick halsbränna och dålig mage direkt och under hela tiden jag snusade hans snus. Provade både hans grov och General. Resten av massan ska jag prova hälften med Pastis eller Ouzo, den andra hälften (kvarten) av det med Apelsin igen och resten med Whisky. Ingredienser: 500g mald råtobak (fin eller grov efter tycke & smak) 7-8dl vatten 100-150g. koksalt eller havssalt 10g. Bikarbonat (Baking soda) Honung 2-4% av färdig snusmassa, har hört man kan använda majssirap men hittade inget. Smakämnen (eteriska oljor, sprit, kryddor m.m.) Hör av er om ni provar och berätta hur det gick. Mvh
×