Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Mette

Medlem
  • Innehållsantal

    42
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Allt postat av Mette

  1. Vilka restauranger får vi INTE missa?! Vi är ett par med en 2 åring! =) Ungen är i en matvägrar period just nu & vet inte hur det se ut om 2 månader, i värsta fall får han väl äta de han vill!
  2. Vi vill resa i slutet av november. När är det bäst att boka biljett så man kan få så bra pris som möjligt. Åker gärna med Thai, men även Norwegian & finnair går bra.
  3. Quatar, hur är de flygbolaget att resa med?! När det gäller säkerhet mm?
  4. Då var det dags att fara till Thailand för 4.e gången och hoppas på att ni kan svara på lite frågor ni Thailandvana resenärer. Vi har planer att åka i november i år & stanna 3 veckor cirka. 1. Norwegian eller Thai airways. Jag har flygit med Thai 2 ggr & Fritidsresor en annan gång. Norwegian verkar ha bra priser. Min mamma säger att man bör vänta 3 månader innan om man ska boka Thai, priserna är då bättre. 2. Tänkte ta 3 dagar i BKK, sist gjorde vi inte detta pga barn - men jag vill verkligen dit. Tips på: - Bra transportföretag som har bilbarnstolar för både en 1 åring & en 4 åring. Kostar ju en del - men vill ha det lite säkert iaf. - Bästa stället att bo på i BKK. Vi vill kunna shoppa på typ MBK, nattmarknaden & även se typ Grand Palace. - Andra "lätta" sevärdigheter när man har barn med sig, förstår såklart att BKK inte är sååå barnvänligt 3. Åka till Koh Chang eller Koh Samui/Koh Tao - Koh Tao verkar ju himla mysigt. Koh Samui lite mer händelserikt. Koh Chang chang har vär inte riktigt de där fina stränderna som södra har? Hoppas någon kan komma med några handfasta tips. Vi är verkligen inte bekväma av oss, men självklart är dte bra om det är smidigt när man han småbarn med sig. Har tidigare varit i BKK, Hua Hin, Koh Lanta & Ao Nang.
  5. Mette

    Bkk & Koh Chang eller Samui/Koh Tao?

    Tack ska du ha! Stämmer det att jag kan vänta 4 mån innan å boka thai. Att det är som billigast då. Nu är det ju rätt dyrt. Vad betalar ni för en biljett med thai?
  6. Mette

    Bkk & Koh Chang eller Samui/Koh Tao?

    3 nätter för 1000 kr är ju helt okej! Ligger det nära allt?! Har som plan att åtminstonde besöka royal palace, mbk & någon nattmarknad! Och stanna ca 3 dagar!
  7. Mette

    Bkk & Koh Chang eller Samui/Koh Tao?

    Vet att det har varit mkt problem med de tidigare, men det är nog åtgärdat nu!
  8. Mette

    Bkk & Koh Chang eller Samui/Koh Tao?

    Ja juste. En kompis ska åka med dom till Koh chang!!! tack ska kolla!
  9. Mette

    Bkk & Koh Chang eller Samui/Koh Tao?

    Varför är thai ända alternativet? Norweigan och finn air flyger ju till bkk också. Hade tänkt hyra chaufför med bilstol till koh Chang i så fall.
  10. Mette

    Bkk & Koh Chang eller Samui/Koh Tao?

    Hur är Koh Lanta & Krabi i början av dec & 3 veckor in?! Ifall vi skulle åka tillbaka dit tänkte jag....
  11. Mette

    Bkk & Koh Chang eller Samui/Koh Tao?

    Vet att Norwegian har strulat en hel del, en jag känner jobbar som pilot för Norwegian - men de har väl blivit bättre nu va? Och känns som de har kommit på banan till december?
  12. Mette

    Bkk & Koh Chang eller Samui/Koh Tao?

    Tack för svar! Åhhh jag tänkte inte så långt att det var värsta regnperioden. Förra året var vi på Koh Lanta & i Ao Nang från slutet av december till 20:e januari. Det regnade lite, men var för det mesta bra väder. Vill så gärna "visa" sambon BKK - då han aldrig varit där, men JA - min familj är mycket i Thailand & de säger att BKK inte är så bra för barn, nej det vet jag av erfarenhet av att ha varit där själv. Men jag vill så gärna... Så Koh Samet alltså?! Tack ska titta vidare på den ön . Har tidigare varit i Hua Hin, inte så jätte trevligt ställe.. helt OK.. Andra tips på vart vi kan åka om vi "ska tänka om" ?
  13. Har nu testat en utav moppeköken vid Mc. Sjukt gott som ni sagt. Hoppas jag inte blir magsjuk nu. Tog en paeng curry och sambon grön curry med kyckling. ))))) 100 bath. Galet bra, hoppas jag. Haha.
  14. Nu är vi i Ao Nang. Vilken fart det är här. Till lunch var vi på last fisherman nere vid stranden och till middag testade vi Thailandia. Landade på 1000 bath för en drink, 2 öl och två huvudrätter alla wokad kyckling. Rätt dyrt tycker jag. Mer tips på restauranger i Ao Nang skulle uppskattas. Lunch å middag. Dessa soppkök. Hur är det med maten som legat ute hela dagen å sen grillas på kvällen. Blir man inte magsjuk? Köttethar legat ute heeeeeela dagen. Huaaaaa. Säkert på restaurangerna också, tur jag inte ser det?!
  15. Mette

    Regnar på Lanta.

    Okej, nu tycker ni säkert att jag är jätte negativ. Men det har tydligen regnat en hel del på Lanta och kommer så göra 2-3 dagar på vår vecka där vi är. Vad hittar man på då?! Kanske skulle grundat här hemma i solariet eftersom att de inte kommer bli någon sol första dagarna på en ö där jag förstått att det mesta går ut på sol å bad?! Orka få panik, men jag får faktiskt lite av det
  16. Thaicat - vilken mysig restaurang!!! God mat å trevlig personal. Krukristana- goooood mat, tack bl.a. Jimmy för tipset. Sen har vi varit på papa här om dagen, helt ok. Samt memory idag i saladan, mycket nöjda. Visst ere dyrt med 180 bath när man kan få för 20 bath på gatan, men vi unnar oss det!!!
  17. Mette

    Regnar på Lanta.

    Vi va på elefant trekking när vår dotter va två och hon älskade det! Absolut!!!!
  18. Mette

    Regnar på Lanta.

    Vi va på elefant trekking när vår dotter va två och hon älskade det!
  19. Mette

    Regnar på Lanta.

    Nu är vi på plats sen igår. Regn igår å regn idag vi gav upp å gick in. FRÖS faktiskt när vi badade. Nåväl hoppar stranden å tar en tur till gamla stan istället. Får hoppas på mindre regn å lite sol iaf någon av 20 andra dagarna. Behöver absolut inte vara klar himmel men lite sol får det gärna vara. Tips på andra aktiviteter med en 2 åring som sällskap?? )))
  20. Mette

    Regnar på Lanta.

    Jo klart de ska bli skönt oavsett! Men som någon skrev så finns det inte så mycket at göra på Lanta förutom att sola å bada då... Men förhoppningsvis så regnar det bara lite åt gången, så kan man "sola" genom molnen där emellan!
  21. Mette

    Regnar på Lanta.

    Nä idag är de finfint väder. Nåväl inget jag kan styra... Får käka mat hela dagarna istället! Har ju 1 vecka på lanta å sen 2 veckor i ao nang. Några skoldagar blir det nog.
  22. 11 dagar kvar här!!!känns overkligt!
  23. Fiskrestaurangerna i Ao nang som jag tipsat om får väl anses lite finare i så fall. Finns även ett ställe mitt på strandpromenaden som heter Eden har jag för mig. Men e du orolig för sämre mat på dom enklare ställena eller varför påpekar du att ni åker med en tvååring? Nej alltså vi har Thaifruar i halva min släkt så jag vet att "den bästa maten får man på gatan" Dock är min 2 åring grymt dålig på att äta just nu, här hemma!! Han äter typ en portion gröt per dag....
  24. Alltså seriöst! Ni gnäller för barnskrik... jag lovar, det finns värre saker här i världen!
  25. Om man kollar bokningen så ser man vart barnplatserna är reserverade för barn under 2 år iaf. Men sist min kompis åkte så var det inga problem. Får hoppas jag får lika trevliga medpassagerare som henne. De ville gärna "låna" hennes unge & de had enågot att göra & ungen var nöjd!
×