Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

sjoko

Medlem
  • Innehållsantal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om sjoko

  • Placering
    Nykomling

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. sjoko

    Snorkelutrustning

    de flesta dykcenter brukar också ha butik. där finns det bra märkesgrejer och kunnig personal som kan hjälpa dej. köp inget billigt skit på gatan (jo om du bara tänker använda det en gång) det finns oftas också utrustning att låna/hyra vid snorkelutflykter. men min rekommendation är att köp schyssta grejer och njut av similan det är ett av de vackraste ställen i världen. och varför inte ta dyk cert? eller ännu bättre börja fridyka var ett med vattnet och dyka ostört med fiskarna/sköldpaddorna/hajarna /mantorna. ha en trevlig semester
  2. sjoko

    Vätskeersättning??

    njanå sportdryker innehåller oftast mer kolhydrater= sockerarter snabba sådana men olika fabrikat innehållerolika saker. vätskesättning innehäller mer salter och mineraler du förlorar om du svettas mycket. varmt klimat eller hård träning. du svettas mer än du tror även när du simmar och i thailand är det varm hela tiden. enklast är det ju at kolla sin urin är den gul/mörk gul bör du dricka mer. men själv dricker jag alltid resorb eller elektrolyt blandning för min kropp anpassar sej alldeles för långsmat till det varma klimatet och jag pissar ut all vätska direkt bums. som atlet vet jag även att 1% vätseförlust motsvarar ca 10%prestations sänkning så varför riskera.
  3. är du fortfarande hemma i Sverige köp då åksjukepiller typ postafen eller calma kom dock ihåg att ta dem i tid kolla förpackningen så att de hinner verka. jag som är gammal sjöbjörn och har jobbat på sjön vet att gammel dansk funkar det kommer upp en gång men sen blir det bättre inget jag dock skulle ge en 13åring.Att äta knäckebröd är ett gammal sjömanstrick eller äta salmiak. salmaik funkar även för en del för graviditetsillamående nu vet ni det.
  4. sjoko

    Sömnmedel/Ångestdämpande?

    Svar till första inlägg det är ju inte roligt att din bror inte mår bra på semesterna och inte kan sova men att skriva att orsaken kvittar är ju dumt. det har ju absolut största betydelsen för att överhuvudtaget kunna bli hjälp. Klart att du kanske inte vill "outa" honom. men att för oss ge rekommendationer på det kan kvitta är inte så lätt. bäst är det ju att söka läkare eller fråga på apoteket vad de rekommenderar. varning varning tänk dock på att som exempel alprazolam är en ångest dämpande och lugnande men också just därför mycket beroende framkallande och givetvis receptbelagt i Sverige. inget fel ät äta den ett tag om man har ångest men inte i onödan. nu verkar det inte som om thailand har mågra insomningstabletter typ imovan,zopiklon som får dej att somna men är fräsh i huvve dagen efter. som jag sa ta kontakt med en läkare eller kolla www.fass.se eller netdoctor. men psykofarma är inte att leka med om man inte är en knarkunge.
×