Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Thaisvennen

Medlem
  • Innehållsantal

    45
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om Thaisvennen

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. Fick det just översatt av damen, verkar stämma
  2. Jag hyr mitt hus i thailand i thailand via thailändsk mäklare. Har aldrig hört talas om att någon skatt ska betalas. har haft huset uthyrt i snart 3 år. Har lite svårt att se någon myndighet ska kunna hålla koll på alla hus som hyrs ut i thailand
  3. Finns minst en strand efter vägen mot rawai. har bara varit där en gång, inga turister. tror att det ligger mittmellan chalong circle och rawai. du tar av vänster från stora vägen in på en liten väg,tror du måste fråga dig fram eller karta.
  4. Thaisvennen

    Gifta sig med thailändska

    tycker han gjorde helt rätt,och billigt blev det. kostade kanske 10 k men då fick han se vad det var för tjej utan att ta hit henne och kanske kosta på henne 20 k till innan turistvisa var slut. kanske, men mer troligt en ganska klar bild på vad många thaitjejer har för mål med sin bf, så jag tycker 10 k är billigt sätt att pröva dom,har själv prövat detta 3 ggr. som ni förstår så är inte det här sanningen. Efter ha bott ett antal år (tack o lov inte längre) på phuket så har man hört både den ena och andra tragiska historien om svenskar som blirvit blåsta, men min känsla är att dom flesta nästan gottar sig i andras olycka vilket får mig att må illa. Men jag förstår att man kan bli blåst, alla har inte möjlighet att vara en längre stund än ett par veckor åt gången och träffa sin tjej till slut hamnar dom flesta i ett läge där man måste "chansa" gällande pengar. till dig som startade tråden. Jag har varit i hop med min thaitjej i 7 år och har 2 barn och vi är fortfarande inte gifta med varann, har helt enkelt inte blivit av men vi är lika lyckliga ändå, man behöver inte bara gå efter den thailändska tradition att man ska gifta sig. lär känna tjejen och ta hit henne och pröva om det känns rätt. Även om hon kommer från issan och har högklackat kan det vara en drömtjej för dig. Kan inte förstå dig i den här tråden (kommer inte ihåg ditt namn)som mår illa av att se dom tillsammmans med faranger, lev ditt liv och bry dig inte om andra.
  5. Thaisvennen

    Gifta sig med thailändska

    gjorde helt rätt ! ? e du sjuk eller ? kanske, men mer troligt en ganska klar bild på vad många thaitjejer har för mål med sin bf, så jag tycker 10 k är billigt sätt att pröva dom,har själv prövat detta 3 ggr.
  6. Thaisvennen

    Gifta sig med thailändska

    hehe han kunde ju ha köpt en flygbiljett istället till hon inann. Kan bara hålla med :rolling on the floor: tycker han gjorde helt rätt,och billigt blev det. kostade kanske 10 k men då fick han se vad det var för tjej utan att ta hit henne och kanske kosta på henne 20 k till innan turistvisa var slut. .
  7. Thaisvennen

    Erfarenheter business to business?

    har haft den typ av buisness i thailand tillsammans med en svensk, jag bodde där men var i sverige ibland och vet att han myglade med hur mycket den var uthyrd,(hade en thai på en annan båt som hjälpte mig att kolla när den åkte ut.jag skullle råda dig att ligga lågt med den buisnessen speciellt som tiderna är nu också, många båtar-lite turister.
  8. http://www.houseinphuket.com/
  9. Thaisvennen

    Till alla er som är bosatta i Thailand

    imorgon flyttar vi tillbaka till sverige (men har kvar inkomstkällorna och hus i thai för återflytt senare), men det är i sverige det är livskvalite om man har barn som vi, en 8 o en 2. det blir jobbigt i längden mad värme när man inte kan leka ute barnen mer än 5 min om dagen. längtar efter snö o slask och att få inandas härlig norrländsk vinterluft. ps. cap. thailands hemlighet stämmer på oss, tror vi har varit 1-2 ggr i månaden på stranden och då har det varit dom molniga dagarna vi åkt dit.
  10. Thaisvennen

    Hur många av er bor i Thailand

    till veckan flyttar vi tillbaka till sverige känns toppen!
  11. Thaisvennen

    thailand är inte riskfritt

    info om mordet. http://www.phuketgazette.net/news/index.asp?id=7364
  12. Thaisvennen

    Vi vill köpa ett guesthouse.

    vet en kille som har gh i karon, han fick besök av 3 välklädda thaimän som ville han skulle köpa en buddhastaty ca 30 cm hög för 60000 baht (tror jag det var). Han vägrade, men fick då veta att saker kan hända. Det slutade med att han betalade 7000 baht. Dom här killarna går runt till alla falanger som har verksamhet här nere.Förmodligen också koppling till polisen.
  13. Thaisvennen

    thailand är inte riskfritt

    jag har inte med mat,alkohol,hotell eller husaffärer att göra iaf,normalt är det thaiare som häller på med denna maffia buisness, inte tuk tuk eller taxi men turister är viktigt för mig och alla andra på phuket
  14. Thaisvennen

    thailand är inte riskfritt

    vi bor mellan central festival och rondelen i chalong på ett villaområde. Vi har bott här i ca 3 år. Som jag sagt så är största anledningen barnen. Sedan att jag blivit erbjuden en väldigt bra jobb hemma isverige var väl det som fick bägaren att rinna över. Jag kommer forfarande ha buisness kvar här och ev. bara hyra ut huset.
×