Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Orudis

Medlem
  • Innehållsantal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om Orudis

  • Placering
    Medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. Jag och min man har rest två år i rad till Thailand under juni månad (båda gångerna stannade vi en månad). Båda åren har vi haft kanonväder. Om vi hamnat på något ställe där det regnat så har vi kollat på olika vädersajter efter bra väder och åkt dit vart de lovat bra väder. Det har fungerat varje gång. Våra resor har kostat ca 30.000kr varje gång, alltså med allt inräknat: mat, nöjen, boende, flyg både inrikes och utrikes, utflyckter o.s.v. (och då har vi verkligen haft spenderarskjortan på oss). Och då ska jag även nämna att vi gifte oss förra året och bjöd 7 personer på dyr (okej, enligt svenska mått mätt så var det en billig restaurang )Restaurang. Dessutom tog vi in tre nätter på lyxhotell modell värre. Vi har valt att åka till Thailand under lågsäsong för att: Boendet är billigare, man kan hitta "öde" stränder, maten är billigare, det är en mer avslappnad stämning, Vädret är faktiskt riktigt bra (speciellt på koh samui, koh pangan och koh tao) och resorna har varit extremt billiga. Dessutom är det inte ett alternativ att stanna i ex. Spanien i en månad...det skulle ha blivit avsevärt mycket dyrare. Jag blir nästan lite irriterad på alla som pratar om att det inte är värt att åka under lågsäsong för att det regnar hela tiden. Nästan alla som säger det har bara "hört" att det är så...och aldrig varit där själv. Under de åtta veckor som vi spenderat i Thailand när det varit lågsäsong så kanske vi har haft sammanlagt 4 hela regndagar. Och så några dager med en kort regnskur mitt på dagen. Men det är bara skönt för det rensar luften och alla härliga dofter kommer fram! Dessutom har jag många bekanta som åkt till ex. Spanien en vecka och bara haft regn. Det finns aldrig någon garanti för bara blå himmel.
  2. Orudis

    Resebyrån Supersavertravel?

    Vi har också bokat genom dem. Allt fungerade bra.
  3. Orudis

    vill ha tips ang. koh samui.

    Du CT, du brukar ju ha fina bilder från villor, du har möjligtvis ingen villa att rekommendera? någon som inte ligger alltför långt från chaweng beach? Annars så undrar jag om det är bäst att boka boendet på reneissance där på plats eller via internet?
  4. Orudis

    vill ha tips ang. koh samui.

    tack CT, jag ska kolla in det hotellet!
  5. Orudis

    vill ha tips ang. koh samui.

    kanske inte den första...men förhoppningsvis de andra
  6. vi har tänt två, huvvaligen! :'(
  7. Orudis

    vill ha tips ang. koh samui.

    Någon som har bott här?http://www.sawadee.com/hotel/samui/pavilion/pictures.html vad tyckte ni isåfall? Är det bäst att boka på nätet när det är dyrare eller kan man boka på plats? vad brukar ge förmånligast pris? vi kommer alltså befinna oss på ön någon gång mellan 21jun - 2 jul, vet inte exakt datum ännu.
  8. Orudis

    vill ha tips ang. koh samui.

    haha, det är ungefär som vi då...det är därför vi behöver tips...känns ju ändå som om man kan lägga ned lite mer pengar då det gäller bröloppsnätterna
  9. Orudis

    vill ha tips ang. koh samui.

    tack för länkarna. jag har tittat där, men jag hade lika gärna kunnat tänka mig att hyra en lite lyxigare villa eller något i några dagar. Jag tycker det är så svårt att välja utifrån alla bilder...det hade varit kul om ni kunde komma med lite exakta tips och lite omdömmen
  10. Orudis

    vill ha tips ang. koh samui.

    Det gör ingenting ifall priset blir uppemot 1500kr/natt heller...
  11. Jag och min sambo ska ju till thailand nu i juni och tanken är att vi ska ha våran bröllopsfest där på koh samui. Nu till min undran, har ni några tips (och länkar med bilder och liknande) på bra boenden som max får kosta 1000kr/natt?Gärna med närhet till stranden. Vi kommer mest troligt hålla till kring chaweng...men andra ställen fungerar också bra. tack på förhand!
  12. Orudis

    Salad Beach Resort

    Vi har bott där och var mycket nöjda. Fint ställe, fin strand, bra service och fina rum. Helt klart ett fint ställe
  13. Har de utfärdat någon ny tsunamivarning då? nu när det har varit så många skalv på så kort tid känns det absolut inte trevligt då ens familj är där. :'(
  14. Tack, jag har hunnit få reda på att allt är bra nu i alla fall, förhoppningsvis så blir det inga fler jordbävningar på ett tag.
  15. Orudis

    glädjeflickor

    jag håller med...radera.
×