Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

ronoh

Medlem
  • Innehållsantal

    363
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om ronoh

  • Placering
    Avancerad medlem
  • Födelsedag 1985-09-08

Kontakt

  • Hemsida
    http://www.hejda-sverige.com/

Profilinformation

  • Kön
    Male
  • Plats
    Stockholm,sverige
  1. ronoh

    Då har vi ändrat oss

    Har inte varit i Khao Lak sedan strax efter thsunamin men jag har följt en forum medlem som heter scandinavian corner på ett annat forum. Han har en liten resort och dem verkar vara ett skönt gäng. Det finns en hel del scandinavier som etablerat sig i området kan vara värt att kolla runt med dem om bra beacher och dylikt.
  2. ronoh

    Dukoral....

    Som det stod tidigare i denna tråd. Ungefär 2 nya kolerafall rapporteras i Sverige per år, det är både inhemska och utländskt förvärvad smitta. Ja det är inte ens 2 fall http://www.smittskyddsinstitutet.se/statistik/kolera/ Brukar ibland när det tar stopp i avgas systemet besöka dessa små soppkök, jag kallar det för rännshit food. Det blir direkt ett besök på toan och magen känns direkt mycket mer levande.
  3. ronoh

    Hur länge har ni totalt vistats i Thailand?

    Kom just på att jag kan ännu mindre om Thailand efter ännu en dag i Thailand. Thailändska spelsystem och vadslagningar är både vackra och ologiska. Tjänade iallfall 1000 baht igår. Vet inte riktigt hur det gick till. Kanske bäst att jag inte vet. Skall iallfall hålla i pengarna personligen nästa gång det bli vadslagning. Känns som att man måste ta mycket med råga och en massa förnuft när man lyckas bli insyltad i en massa tokigheter här i LOS.
  4. ronoh

    Ta körkort i Krabi

    Fixade mitt körkort i dec 2010, hade med mig läkarintyg (30bath) och mitt internationella körkort. Kostnaden för kortet ett par tre hundra bath. Ska förlänga kk nu snart och då behöver jag bara läkarintyg, tror att det gäller 3 år fråmåt efter förlängningen, kanske 5. Att ha körkort är inte bara för att kunna visa upp om "polisen stoppar dig", du är helt rökt om det händer en olycka. Då pratar vi inte om 150-300 bath utan summor uppemot 150-300 tusen SEK, kanske mer ändå. Att sticka till polisen en slant när man har alla erforderliga tillstånd är rent trams. Bortset ifrån att man är inblandad i en olycka. Internationellt körkort hur långt kommer man på det vid en eventuellt trafik olycka i Thailand? Brukar alltid bli en slant till polisen även om man har papper på allt så lyckas man ju köra i fel fil eller så har de ögonmåttat att man kör för fort.
  5. ronoh

    Ta körkort i Krabi

    Hörde lite på förbifarten att man måste ha arbetstillstånd för att skaffa körkort i Thailand annars är det bara att sticka fram 150-300 baht när polisen stoppar dig. Brukar lösa sig annars finns det ju internationellt körkort att fixa men det är klart stoppar snuten dig så är det lika bra att sticka fram en slant ändå ifall det är det de vill ha.
  6. ronoh

    Hur länge har ni totalt vistats i Thailand?

    Min flickvän som är från Thailand har bott 3 år tillsammans med mig i Sverige. Vi tänkte pröva 9 månader nu i Thailand. Kan bli en mer permanent lösning sedan. Hon har jobb i Sverige och kan Svenska.
  7. ronoh

    Hur länge har ni totalt vistats i Thailand?

    13 gånger ca 2 månader plus min nuvarande vistelse 9 månader knappt 3 år totalt. Har aldrig bott i Thailand enbart gästat. Ibland längre och ibland kortare tid.
  8. ronoh

    Dukoral....

    Jag det är bättre att fråga sin husläkare än en massa personer på ett internet forum, fast det är bara vad jag tycker. Jag tvingade min mormor som är över 70 att ta dukaral när hon skulle med till Thailand. Men själv skulle jag anse det onödigt. Fråga din doktor.
  9. Tycker det thailändska myggmedlet som man kan köpa på vilken 7 eleven butik som helst är många gånger bättre och billigare än den svenska motsvarigheten. Men det är bara vad jag tycker. Näe, det är inte bara du. Jag tycker det också, och så luktar det gott, speciellt en lotion i rosa flaska som finns på 7eleven, finns också i spray! Gissar att det är den här produkten som du menar: Jo precis jag köpte den för några veckor sedan. Men tyvärr så hade den ingen spray funktion flaskan kostade ca 40 baht på big c om jag inte missminner mig, myggan spray från sverige kostar väl runt en 100 kr skulle jag tippa
  10. Tycker det thailändska myggmedlet som man kan köpa på vilken 7 eleven butik som helst är många gånger bättre och billigare än den svenska motsvarigheten. Men det är bara vad jag tycker.
  11. Ska ni ut på öarna eller landsbygden generellt sett så är thailands el nät inte så pålitligt alla gånger ha en liten led lampa med dig om du inte vill springa runt och leta efter plånbok i mörkret när elen går och det blir nattsvart.
  12. ronoh

    Den thailandska trafiken

    Nä jag stannar Issan förutom vid olika tillfällen då jag måste rulla ner mot Bangkok. Förstod det efter någit inlägg, men vid första inlägget här trodde jag du svikit landsbygden Det är svart att tvätta ränderna ur en zebra eller vad man brukar säga. Jag trivs med gott sällskap på de allra flesta ställerna. Brukar stirra mig blind ganska fort på grönskande fält eller vita stränder. Sällskapet är det som fått mig att vistas här i byn. Jag har många bekanta i Bangkok. Brukar komma på besök då och då i Bangkok de flesta vägarna bär ju ditt.
  13. ronoh

    Den thailandska trafiken

    Det är såklart många som blir pålurade dåliga buss biljetter. Oavsett vem man är så kan man gå i den fällan. Brukar föredra tåg i den utsträckningen det går. Buss chaufförerna kör som idioter i många fall, och det förekommer även en del yaba i kostintaget för en del. Kan hålla med gosatta att åka till buss stationen för att handla biljetten där. Överväg vad som är värt din semester. Flyget går väldigt snabbt och du slipper slösa 17 timmar på att komma fram till drömstranden eller ditt du vill åka.
  14. ronoh

    Den thailandska trafiken

    Nä jag stannar Issan förutom vid olika tillfällen då jag måste rulla ner mot Bangkok. Har hittat ett nytt intresse här uppe. Nämnligen Ban Fai.. Tycker lika illa om backpacker som innan.
  15. ronoh

    Gå över 30dagar?

    Bör nog inte oroa dig. Det blir max 500 baht i böter per dag. Är det så att du skall besöka något av grannländerna till Thailand så får du ju 30 dagar till ifall du återvänder med flyg.
×