Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Orestone

Medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About Orestone

 • Rank
  Nykomling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Orestone

  Orestone Group

  Detta inlägg är nu anmält till: Datainspektion för grovt förtal och personangrepp Polismyndigheten för grovt förtal och personangrepp Google Search för grovt förtal och personangrepp Ytterligare juridiska åtgärder kommer vidtas med ledning av ovanstående organisationers respons. Internet är en lekplats för oseriösa personer som tror dom kan skriva vad som helst utan att ta ansvar för sina handlingar. Det är en oerhört skrämmande utveckling där den drabbade, som i detta fallet, aldrig får möjlighet till upprättelse. Det är min förhoppning att upprättelse och rättvisa kan uppstå från dessa åtgärder.
 2. Orestone

  Orestone Group

  Här visas bilder på hur vi flyttar på ett av våra hus. Samtliga block kan tas bort hela och återanvändas, se bild 4 och 3 Taket består av totalt 8 delar. Enkla att både ta ner och sätta upp igen utan att behöva skruva bort takmaterialet, se bild 1. 2 män klarar detta. Det tog 2 arbetare 6 dagar att plocka ner allt. Arbetet med att montera upp pågår just nu, se bild 2, men det kommer ta betydligt mer än 5 dagar, uppskattningsvis ca 6 veckor. Detta är ett av våra modulhus. Går att flytta men inget man gör varje år precis. De andra husen på området är mobila hus. De flyttas mycket enkelt med en trailer eller en kranbil. Samtliga hus står på plint. Två anledningar till detta. Man behöver inte ansöka om bygglov samt gör det möjligt att flytta huset. Gällande markarrende. Om man registrerar 30 års leasing hos Land Office av mark så får man lagfart på det, det är så säkert det går. Det finns hussäljare som erbjuder både 30+30 och 30+30+30 års leasing vilket vi har varnat för nu i många år på vår hemsida. Visst kan man skriva in 30+30 och 30+30+30 års leasing i köpeavtalet men: Finns personen eller företaget som skriver avtalet kvar efter 30 år? Om inte blir det omöjligt att förlänga. Finns personen eller företaget kvar efter 60 år? Knappast troligt. Det finns som det har påpekats ovan ingen lag som stöder detta förfarande. Det är "bara" en överenskommelse mellan två parter. Kommer Land Office att acceptera en förnyelse av leasingen med ytterligare 30 år? Ja det är upp till respektive Land Office. I dag accepterar nog de flesta kontoren en re-leasing en gång men knappast två gånger. Problemet är att reglerna kan vara hårdare redan i morgon och 30 år är en lååång tid. Mycket kan och kommer hända. Därför kan du bara känna dig trygg om ditt hus går att flytta på (Ett hus som du faktiskt äger) eller om huset står i bolag, som måste sättas upp på ett korrekt sätt. Få advokater vet hur man gör det, så se upp. Det finns de som påstår att det inte är säkert ändå, att reglerna kan ändras. Visst kan reglerna ändras men jag tvivlar starkt på att reglerna ändras på ett sådant sätt att 10.000-tals faranger förlorar sina hus. Det vore en enorm skandal som kommer få investerare att helt tappa förtroendet för Thailand, och då inte bara husägare, utan ALLA typer av investerare. Förlusterna skulle vida överstiga det man kan vinna på en sådan åtgärd och jag har svårt se att det finns något att vinna. Jan på Orestone Group Co Ltd
 3. Orestone

  Orestone Group

  Jag uppmanar ALLA som läser dessa inlägg att kontakta mig så skall jag skicka mer information om dessa båda herrar samt tydligt visa att det mesta är lögner, resten missförstånd. Bland annat fotografier på ett hus som vi nyligen flyttat UTAN att väggblocken går sönder samt en hel del kuriosa som talar för sig självt, bl a påståendet att **** * möttes med skarpladdat vapen. Det går INTE att se på 5 meters avstånd om ett vapen är skarpladdat eller ej, inte ens på en meters avstånd. Så var den lögnen motbevisat. Det finns mer.
 4. Orestone

  Orestone Group

  Svar till ***** *******. Utan tvekan ett allvarligt personangrepp, det du skriver. Det är dessutom lögner. Jag vet varför du förtalar mig men jag tänker inte sänka mig ner till din nivå. Jag har ALDRIG påstått att jag har 15 års kontrakt. Däremot belv du erbjuden 15 år av markägaren den dag som markägaren tog över driften av resorten, 1 januari 2017. Du borde vara tacksam att jag ordnade så att du och dina vänner kan hyra långtid då jag själv bara hade 3 år kvar av min hyresperiod. De flesta andra husägarna är mycket tacksamma för det. Varför säger du att ditt hus inte går att flytta Du VET att det är flyttbart. Att jag stjäl pengar från mina svenska kunder är mycket grovt förtal och jag kommer göra en polisanmälan. Du kommer inte komma undan med en sådan grov lögn. Samtliga mina kunder får en månatlig redovisning där vi öppet redovisar intäkter och kostnader. Det finns inte utrymme för pengastöld, kunderna skulle snabbt upptäcka det. Har aldrig någonsin sålt kuddar för 2.000 THB, vi ersätter gamla utslitna för 350 THB. Varför ljuger du så? Du blandar dessutom in händelser och vänder på situationerna till din fördel. Frun drog kniv och hotade döda när en kund ville betala hyran! Vet inte om jag skall skratta eller gråta. Patetiskt är vad det är. Du glömmer nämna att du stoppade mig på vägen i min resort en kväll och tog upp en sak med mig. När jag svarade att jag inte trodde det förhöll sig så som du sa men skulle kontrollera det från mitt kontor nästa morgon så sprack något i din hjärna. Du blev högröd i ansiktet, knöt nävarna och din röst avslöjade att det var nära ett regelrätt överfall. När jag försökte gå därifrån sa du och din bror följande "DU GÅR INGENSTANS". MYCKET hotfull och olustig händelse. Några dagar senare träffas du och 4 andra män hos en av de boende, dricker lite kaffe och kommer överens om att gå över till mitt hus, där jag och min fru BOR - vårt HEM, inte till vårt kontor dagtid. Med tanke på att jag blev överfallen några dagar tidigare så mötte vi er med en hagelbössa. 5 vuxna starka karlar kommer till mitt hem utan synbar anledning, vad hade du själv gjort? och kom inte och säg att ni kom för att betala hyran, det behövs inte 5 män för det. Vad ni var då kallas för en oberäknelig MOBB. Mobbar är farliga varför hagelbössan var mer än väl berättigad. Någon polisanmälan har ni aldrig gjort för då hade NI blivit inburade. Inte ens i Thailand kan man hota och trakkassera någon i eller utanför deras hem. Grovt hemfridsbrott kallas det.
 5. Orestone

  Orestone Group

  Svar från den utpekade. Undertecknad har drivit företag i Pattaya i 11 år nu. Huvuduppgift är att serva svenska kunder med deras investeringar. Vi har ett femtiotal fasta kunder och utav dessa är det bara två som är missnöjda. Dessa två återfinns i denna tråd, nämligen ****** samt *******. Vi har investerare från Australien, England, Sverige och USA sedan ett tiotal år tillbaka. Vi ansvarar för deras investeringar och har deras fulla förtroende. Det är mångmiljonbelopp som vi hanterar åt våra kunder. Om vi nu är så oärliga hur kommer det sig att dessa affärsmän anlitat oss i 10 år? Till ********: Du hade aldrig kommit i den olycksamma situationen om du hade betalat markhyran i tid. Hyran skulle betalas varje månad. Du betalade årsvis i efterskott, trots mängder med påminnelser. Du har fått en månatlig redovisning som tydligt visar dina skulder och intäkter. Månadshyran för marken var 3.900 THB, intäkterna från hyran var 7.000. Hur kan det bli minus? Markägaren har petat bort mig? Patetiskt, det är i alla fall INTE markägaren som påstått det, vi har ett nytt hyresavtal tillsammans, OCH, jag har inte blåst NÅGON. Alla våra ekonomiska förehavanden redovisas öppet varje månad. Hur kan man blåsa någon då. Varför har du inte läst redovisningarna? Ditt kylskåp och övriga inventarier skadades när din thailändska hantlangare flyttade på dem. Du var där tillsammans med din kund och inspekterade allt före flytten. Ingen av er hade några klagomål då. Sååå fegt att skylla allt på mig. Våra modulhus är fullt flyttbara, plockar ner ett just nu i dagarna. Tar ca 5 arbetsdagar för två personer. Vi sparar och återanvänder samtliga thermoblock. Felet som du gjorde var att du anlitade ett gäng thailändare och fick dem åta sig uppdraget för 15.000 THB. Snålheten bedrar visheten heter det. Jag talade om för dig hur man monterar nert huset. Du glömde tala om samma sak för thaiarna eller så trodde du att dom förstod säkert hur man gör. För 15.000 (SEK 3.750, inkl. flertal pickuptransporter ca 8 mil fram och tillbaka) arbetar inte ens thaiare mer än absolut nödvändigt, resultatet blev en stor hög med sönderslagna block. Att plocka ner blocken hade tagit minst en dag mer och minst 3 transporter till med pickupen. för 15.000 THB??????? Du KAN inte vara förvånad. Man får vad man betalar för. Ditt påstende att jag blåser kunder är oerhört kränkande, i högsta grad osant och dessutom grovt förtal. Så vitt jag vet strider ditt inlägg mot datalagen och jag undersöker just nu möjligheterna att juridiskt bemöta dina osanningar.
×