Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

nyvaken

Medlem
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

nyvaken last won the day on June 5 2017

nyvaken had the most liked content!

About nyvaken

 • Rank
  Avancerad medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. nyvaken

  Att vara pensionär i Thailand

  Ja det kan man fråga sig Trodde i min enfald att det var i denna tråd någon "pellejöns" skrivit något nedvärderande om s.k. horbarer. Baren blir väl till det man själv gör den till. Är ny och har lite svårt att hänga med i svängarna. men från det ena till det andra vilken uppfattning har ni om 64 åringen i Las Vegas - han om någon är väl en terrorist t eller bara en självmordsmördare eller en knäppskalle - helt vanlig jänkare i klass med Trump. Händer det i Sverige klassas det som ett terroristbrott, framförallt om skytten inte är svensk
 2. nyvaken

  Att vara pensionär i Thailand

  Ta me f*n om inte bare med kvinnlig fägring är både trevligare och mysigare än gaybarer. Nu är jag visserligen ingen tvestjärt men har väl fel i detta också eftersom man blev direkt påhoppad när man kom ny till detta ""eminenta"" forum. För övrigt är det väl upp till var och en vad denne inhandlar, om det sedan är för invärtes eller utvärtes bruk, kort eller långsiktigt Forumet för inbördes beundran
 3. nyvaken

  Familjesemester i Haad Rin

  Du kommer inte att bli besviken, får bra valuta för era utlägg. Hotellet är i mitt tycke väldigt bra (fint) dock finns det folk som bor 4 stjärnigt som ska klaga på allt och hittar fel på allting. Vi bodde där 2 nätter under full moon och vi stördes ej ens då av "festligheterna"
 4. nyvaken

  Koh Samui i november

  Vi kom hem igår efter några månader på Samui och vädret varit toppen, lite regnskurar då och då men även lite stormliknade åskväder. Tiden från Novembers början till slutet av Januari kan det regna när som helst och också hur mycket som helst. Riktiga översvämningar hör INTE till ovanligheterna. OBS detta kan även ske i Januari månad..
 5. Vilken djävla idiot var det som drog upp om lastbilen som kraschade in i Åhlens - inte var det jag int, men å andra sidan är tydligen en del på även detta forum lite förmer än andra. Jag trodde i min enfald när jag loggade in på detta s.k Thailandsforum att detta forum handlar om just Thailand. Verkar dock var raka motsatsen. är tydligen bara en klick besserwissrar som äger rätt att uttala sig om sådant de tror att de just vet bäst, vilket tyvärr redan har visat sig vara rakt åt skogen. Har du blue_saint över huvud taget varit i Thailand, verkar i alla fall inte så eftersom din kunskapsnivå är betydligt lägre än en förstagångsbackpacker.
 6. Ni som är så intelligenta kan kanske då förklara vad en terrorist egentligen är? Den som av en part betraktas som terrorist kan av en annan part kallas för frihetskämpe. Ett exempel är fredspristagaren Nelson Mandela som fortfarande 2008 stod på USA:s terroristlista. IRA s frihetskämpar ansågs av "normala" engelsmän vara terrorister - vilket var eller är riktigt? Förstår mycket väl varför även detta forum är på dekis när sådana som blue_saint uttalar sig som denne har förstånd till. Jag har i alla fall en hjärna som är tvättad andra har tydligen inte begåvats med någon
 7. nyvaken

  Pattaya

  En god farangmiddag med en liten Leo kostar runt 150 baht på Sailor (soi 8). Kiss har något liknade priser (hörnet Soi 13 och Second Rd. 3 stjärnigt boende med frukost och centralt läge strax under 2 000 baht/för 2/dygn måste ändå räknas som ett vettigt pris. Sådant hittar du absolut INTE på Phuket eller öarna Samui/Phangan/Samet och på Lipe är priserna mångdubbelt högre Oberoende vilken 7/11 du handlar på så kostar en stor Chang/Leo runt 50 baht
 8. nyvaken

  Pattaya

  Pattaya tillhör nog ett av de billigaste turistcentra i Thailand, framförallt när det gäller boende och mat men även shopping är i paritet med Bangkoks priser dock urvalet något mer begränsat, men väl samlat. Utbudet är något större även för barn i och runt Pattaya. Ett prisvärt boende är Areca Lodge läget är också bra - nära till det mesta. Att göra, letar du reda på i någon resebyrå under arkaden vid Second Rd Havsbadet direkt utanför Beach Rd och Hua Hin är lika dåligt, däremot kan du ta färjan ut till Koh Lan, ypperligt bad, dock massor av badande - och båtar.
 9. nyvaken

  Hormoner, viatminer och mineraler

  Ja, och Levaxin är en receptbelagd produkt, går nog via nätet att köpa utan recept. För övrigt har jag aldrig köpt cigaretter på 7/11 men tror nog att taxfree är billigast.
 10. nyvaken

  Hormoner, viatminer och mineraler

  Knäppjök De matvaror vi tar med oss är till vänner på Samui
 11. nyvaken

  Hormoner, viatminer och mineraler

  Med all receptbelagd medicin ska medfölja recept och läkemedlet ska transporteras in i Thailand i oöppnad förpackning. Har själv alltid med mig ett par rullar snus men även Levaxin sedan 30 år tillbaka, ingen kontroll någon gång. Även svensk ost, kaviar och surströmming har gått bra
 12. nyvaken

  Taxfree vid ankomst till flygplatsen

  600 baht för en limpa cigarretter var det senast (på Samui) får bara köpa en på varje biljett. På Suvan har de ibland stått FÖRE passkontrollen men även efter bagageutlämningen, tycker det varierar gång från gång. Sprit inhandlas billigare på Kastrup än på Bangkok, så var det i alla fall senaste gången men kanske ändras dag från dag..
 13. nyvaken

  Fickpengar

  Är du/ni sådana som tillbringar hela dagen vid stranden, äter thaimat och i princip inte gör något kanske en femhundring/dag kan räcka. Utflykter, ca 300 kr/pers vattenskoter 400 kr för 25 minuter, frukt, öl, läsk, glass + farangmat för 4 pers varje dag då kan kostnaderna verkligen skena iväg Shopping kvällstid kan synas billigt men mängden kan bli desto större och är du/ni prismedvetna. Genomsnittliga kostnadsläget i Thailand är ungefär 1/2 av Sveriges, men nu är det semester och vi kan väl unna oss lite extra - känns tongångarna igen. Lite mellan tummen och pekfingret, värdera kronan = bahten i samma värde. Du handlar lite thaimat på stranden för 50 eller 60 baht eller kronor = överkomligt Piratkläder, jeans 600 baht - kronor = överkomligt. T skirt 120 baht eller kronor även det överkomligt. Betänk då vilka rövarpriser de tar för uthyrning av vattenskotrar eller utflykter. Du/ni kan hyra en moppe (liten mc) för 150 baht/dag och där åka 2 för att se er om. Förvissa er ALLTID om kostnaden (priset) vid någon förflyttning INNAN ni stiger ombord på en songtaew eller liknande, kan bli ett jäkla liv när man inte betalar mer än den inhemska befolkningen. Du/ni köper en stor öl i mataffären för 50 baht medan du kan ge 100 till 150 baht för en LITEN öl på en servering - där har du skillnaden på vad det kan kosta er. Samma med vatten, köp storpack att ha på rummet. Köp på er solkräm i Sverige - oftast dyrare i Thailand Se till att ni är FULLT försäkrade - hör med ert försäkringsbolag, inte sällan är folk dubbelförsäkrade eller HELT oförsäkrade - inte alls trevligt om olyckan skulle vara framme. För övrigt är det billigt i Thailand och Hua Hin men thai gör nästan alltid så gott de kan för att skörta upp turisterna. Du/ni ska PRUTA på ALLT utom matpriser på en restaurang Ta som regel att där du/ni kan se skymten av en miniräknare innebär det att priserna är förhandlingsbara Som ex. betänk detta, den tjej/kvinna som ger dig en massage på stranden kanske vill ha något mellan 300 till 500 baht för den massagen. Själv tjänar hon ca 300 baht för hela dagen oberoende på hur många massager hon ger. När någon thai, tjej eller kille gjort något verkligt extraordinärt för just er är det befogat med dricks - inte annars. Serveringspersonal har sin lön och dricks är redan inräknat i priset.
 14. nyvaken

  Fickpengar

  Räkna med samma summor som du gör av med i Sverige på en sommarsemester. Lite shopping här och där, lite fika, glass och inträden på olika evenemang. Vissa av oss gör av med mycket pengar medan andra gör motsatsen, beror alldeles på hur man/ni är funtade.
 15. Nu förstår nog envar för varför även detta forum är på deken med sådan tjockskallar till forumdeltagare. En knäppskalle kan inte sin historia eller har ej läst koranen, där det klart och tydligt även står vad många "terrorister" hänvisar till. När jag ställde en annan fråga blev jag hänvisad till något obskyrt sexforum Är ni alla knäppskallar? Självklart är jag EMOT de attentat som sker och kommer att fortsätta tills de "rättrogna" lyckat med sina intentioner. Avarten av muslimerna kommer INTE att ge sig förrän de har herraväldet över hela världen - ELLER själva är förgjorda Dessa människor går inte att prata eller förhandla med, finns sekter inom kristendomen som även de är lika vrickade. För övrigt vem eller vilka är det som förser IS med vapen - gå på den nationen ni besserwissrar. Man ska stämma ån i bäcken, klippa av ett skott här och där gör på sikt ingen effekt, bara grenar ut sig mer och mer.
×