Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

clownfish

Medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About clownfish

 • Rank
  Nykomling

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Phuket Town och områden söderut exkl. Cape Panwas dyrare ställen så skulle jag nog räkna med 200 THB/person måltid. Vet att det är överslag men ger utrymme för dryck till middag/lunch t.ex Patong (Vilket jag skulle rekommendera att undvika) så bör ni vara medvetna om transport aspekten. 200THB för enkel inom Patong, Karon, Kata etc. Mellan områden cirka 400-500THB. Om ni har tålamod skaffa Grab Taxi appen och hoppas de hittar eller roll the dice och kör runt själva på motorbike. (Hjälm och körvana rekommenderas då de är på jakt efter lätta pengar och har nu mål från chefer på antal böter). De mer populär områdena skulle jag nog räkna på 300 THB/person per måltid om ni inte går till de finare restaurangerna och då ökar det. Ni kan äta bra thai-mat för 50-100THB per måltid men då dricker man vattnet de erbjuder och det är asiatisk storlek på portionerna. Dryck kvällstid ute är väl svårare men i Phuket Town så närmar sig ölen 100 THB efter happy hour och högre. Cocktail ligger runt 150-300THB spannet och mer beroende på innehåll och ställe. Patong området så räkna med mer där det självklart finns undantag och promotions etc. Personligen skulle jag nog räkna med 1000 SEK per dag för nöje i värsta fall har ni massa pengar över till shopping eller när ni kommer hem.
 2. clownfish

  Favoriter och det bästa av det mesta!

  Favorit bolag att flyga med: Thai economy, Aeroflot business. Bästa/vackraste strandpromenad: Koh Rok (Söder om Lanta 2011 kanske inte alls är samma längre...) Bästa snorkligen: Phang Nga Bay från Yao Noi med long-tail där inga massor av människor är. Bästa avkopplingen: För många beroende på vad man är sugen på. Stränder i söder och berg i norr. Godaste vinet: Importerat. Godaste: Stir fried noodles med baby squid Bästa frukosten: Dim sum där de gör enga i köket och har lite variation! Barnets favorit Ö: Inte kommit så långt ännu Bästa arr. utflykt: Koh Rok med egen båt. (2011 så är väl kanske inte aktuellt längre). Bästa utflykt på egen hand: Köra runt själv och stanna där det är intressant/roligt. Bästa restaurangen: Chalk & Cheese - A Brasserie By Thong Dee, Kathu, Phuket Bäst service: OZO Chaweng gav ett bra intryck. Saknar dock room-service vilket för mig är inte så viktigt. Bästa Massage: Kims <nr> Phuket Town. Rekomenderar verkligen: Ta dyk-certifikat och upptäck havet innan det är för sent.
 3. clownfish

  Dykning Similanöarna

  Om ni ska till Similan så är det nog värt att ta AOW så ni får uppleva de bästa siterna. Kursen är ju mestadels dykning och inget prov. Jag kan tipsa om ett dykcenter som nog hyr in sig som flertalet andra baserat i Phuket som heter Aussie Divers. Finns nog flertalet andra bra där ni ska bo så börja med att ta kontakt med dem och utvärdera.
 4. clownfish

  Vädret på tex koh samui, Phi Phi m.m

  Thailand är sort och det finns skillnader mellan norr och söder. Om vädret mot förmodan är dålig där ni planerat att vara styr om resan lite! Men tror risken att ni ska behöva göra det är väldigt liten.
 5. clownfish

  Kamala Beach januari -17

  Hej, Tillför det jag kan om Kamala vilket tyvärr inte är mycket. Har spenderat lite tid där mest för att träffa folk jag känner. Svårt för mig att jämföra med Lanta då det var nog 6 år senast jag var där. Men det finns trevliga restauranger/cafér där man kan njuta av menyn och träffa nytt folk. Norr om Kamala är nu Surin beach där de rivit alla strandnära grejor. Om inget hänt där så var mitt senaste avslappnade besök där väldigt trevligt i juli. Det vill säga en oas i annars rätt upptagna Phuket. Söder om Kamala finns en hel del bra restauranger (Kalim bay) men räkna med Stockholms-priser eller mer på de finare. Oavsett tror jag det blir bra och har ni tid besök lite platser Phuket Town, Weekend market som är lite mer hektiska. Khao Sok eller öarna Yao yai/noi mer avslappnade och inte översvämmade ännu med turister. Mvh
×