Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Snoken

Medlem
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Snoken last won the day on July 4 2017

Snoken had the most liked content!

About Snoken

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Snoken

  Air bnb - erfarenheter?

  Bor ni på samma ställe räcker det med arrival cards. Då har ni ryggen fri.
 2. Snoken

  Gipsy resort Koh Lipe

  Det är visa excemption, inte visa on arrival (det är nåt annat).
 3. Snoken

  Air bnb - erfarenheter?

  Tror det är böter för ägaren till lägenheten/huset som gäller. Svenska ambassaden säger såhär om vistelser som inte anmäls automatiskt av ägaren av boendet: " Om du skriver rätt post adress till din boendeadress på ditt arrivalcard och stannar där under hela din vistelse i Thailand behöver du inte anmäla dej inom 24 timmar utan din adress på ditt arrivalcard gäller. Om du byter adress under din vistelse i Thailand måste du inom 24 timmar anmäla detta. Om problem uppstår ring ambassadens Konsulära handläggare och lämna över luren till den som ifrågasätter detta. Vår information kommer från Pär kågeby Senior Konsulär handläggare på Svenska ambassaden " Sen finns det säkert andra åsikter om detta, men konsekvenserna som hyresgäst om du angett adress på arrival card borde vara minimala.
 4. Snoken

  Air bnb - erfarenheter?

  Men nu vill hon ju till Phuket, hur svårt kan det vara att acceptera det? Alla kanske inte är ute efter att köpa sex...
 5. Snoken

  Air bnb - erfarenheter?

  Man måste rapportera till Immigration (eller närmaste polisstation) var men är nånstans. Bor man på hotell sköter de den saken, men har man hus eller bor privat, får man sköta det själv.
 6. Nästan mina "hemtrakter". Missa inte att åka och sötvattensbada i Lam Nang Rong. Lite svensk badkänsla med avbrott från saltvattnet
 7. Snoken

  Öppna bankkonto i Thailand

  Pass och en adress i Thailand. Sen är det ändå upp till banken.
 8. Snoken

  Koh Chang vs Koh Lanta

  Ko Chang är riktigt fint. Men vi undviker WSB så mycket det går. Gick det komma söderut utan att åka genom WSB skulle vi göra det. WSB är fullt med ryssar, fulla ungdomar, nasare och mycket trafik. Även extremt mkt fylla och fest på helgerna då många ungdomar hittar dit. För mig påminner det om en blandning av Bangla road och Benidorm. Men det finns ju de som gillar det oxå. Söderut finns det dock många guldkorn, och med ett lite lugnare tempo. Senast bodde vi längst söderöver på Chivapuri. Det var rena paradiset med närhet till Bang Bao och boende på stranden. Dock är väl inte Ko Chang billigast i Thailand, men jämfört med Ko Lanta är det nog inte så stor skillnad. Men som sagt, undvik WSB. Kan vara intressant för en dagstur, inte mer....
 9. Snoken

  Långtidsboende i Thailand

  Hua Hin är ett jättebra ställe att slå sig ner på. Dels är det billigt, även med thailändska mått. Sen ligger det bra till om du vill utforska andra delar av Thailand (nära till Bkk och flygplats, nära till öarna i gulfen mm). Dessutom är det inte en jätteliten ort, utan det mesta du behöver finns på plats. Det finns säkert de som inte gillar Hua Hin, men iom att du ska vara där i ca 3 månader så tröttnar de flesta rätt snabbt på små guldkorn. Jag tycker din plan för vad du ska göra passar utmärkt för Hua Hin.
 10. 5000-6000 sek (exkl resa och försäkring) kan gå, men det kräver nog en del disciplin. Och du behöver inte bo i nån skogshydda i Isan eller liknande (om du inte vill). Det finns små lägenheter i tex Pattaya för runt 5000 baht/mån exkl el och vatten. Mat är billigt, gatumat från 40 baht och uppåt, frukost käkar du hemma. Och dricker du inte alkohol underlättar det. Har du inga höga krav på lyx så är det nog trevligare att spendera vintern på budget i Thailand än att sitta och frysa med liten budget i en kolonistuga i Sverige. Uppdatera gärna här hur det funkar och hur du löser olika saker. Lycka till!
 11. Snoken

  IT Utrustning Koh Lanta

  På Lanta kan det kanske bli knepigt. Är nog dåligt utbud där. Men i Phuket eller Krabi stad borde det inte vara några problem att hitta vad du vill ha.
 12. Snoken

  Bangkok, Ko Chang, Pattaya, Hua Hin

  Skit i att vara oroliga för vad ni kan missa, fokusera på att ha kul där ni är! Med ca 2 veckor över jul och nyår, och ni vill ha fest, sol och stränder, så skulle jag rekommendera Bangkok och österut. Bangkok och Pattaya har mycket fest och även mycket annat att fördriva tiden på. Koh Chang och Koh Samet har fina stränder i överflöd, och även mysigt strandliv med restauranger på stranden och allt annat ni sett. Dessutom är det ganska korta förflyttningar mellan dessa ställen (om man tar dem i rätt ordning), några timmar så är ni installerade i nytt boende. Sen är ju smaken som baken, men Phi Phi över jul och nyår likställer jag med Kiviks marknad. Proppfullt med turister och en massa skit. Är ni noga med hur ni bor är ett tips att boka över jul och nyår i förväg. Det kan vara svårt att hitta nåt vettigt, men ni kan ju även ha tur.
 13. Snoken

  Koh Lanta till Koh Chang

  Är du ute efter dykning, så är du på rätt ställe från början. Bästa dykningen har du utanför och norr om Phuket (Khao Lak) med Similan och Surin islands mm. Kräver nästan dykbåt med övernattning, men är världsklass på dyksajterna där. I närheten av Koh Lanta har du ju Hin Muang och Din Daeng, riktigt bra med valhajsmöjligheter. Visst går det att dyka runt Koh Chang, men det är ganska grunt och inte särskilt utmanande. Dock är det inte så mkt dykare där, så ofta är det ingen trängsel i vattnet. Och smart att undvika flyg om du dyker mkt. Inget kul ställe att få dykarsjuka på, det är långt mellan tryckkamrarna.
 14. Visst är det ett litet lotteri att åka sommartid till Thailand. Men nog slår det väl ett 12-gradigt regnigt Sverige.....
 15. Snoken

  Platsbokning Thai?

  Skönt att du tog fasta på det viktiga i mitt svar..... Ett alternativ är ju självklart, som du skriver, att fråga på flygplatsen. Ett annat är ju att ringa eller skriva till Thai och fråga, de ger troligtvis ett mer korrekt svar än nån av oss här på ett forum. Eller så kan du ju bara för att testa, prova med onlineincheckning inom 24 timmar till avresa. I sämsta fall så har du ju bara slösat bort några minuter, i bästa (?) får du sitta bredvid din reskamrat (hela resan). Och det var en dyr enkelbiljett, men så blir det väl ibland.....
×