Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

bow

Medlem
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About bow

 • Rank
  Nykomling

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. I mitt fall betalar pensionsverket ut pengarna direkt till mitt thailandska bankkonto. Pengarna kommer aldrig in pa ett svenskt bankkonto.
 2. Min forsta pensionsutbetalning borjar narma sig. I mitt fall betalas tydligen pengarna ut den 17 -18. Om vi latsas att utbetalningen i sverige sker mandagen den 18. Nar kan jag rakna med att pengarna kommer in pa mitt thailandska bankkonto ?
 3. En sann historia. Jag diskuterade chang med en anställd hos carlsberg. Han reser över hela världen och kollar upp bryggerier som har köpt rätten att använda namnet carlsberg för deras öl. Jag frågande varför jag ibland kände mig helt OK efter tre stora chang kvällen innan och ibland som om jag hade blivit överkörd av ett tåg. Han sa att chang bryggerier kollar inte upp alkoholhalten i deras öl. De bara tappar up vad som kommer ut. 5%, 7%, 9% Ingen vet, ingen bryr sig. Vi är i Thailand.
 4. Den typen av jobb som du i Sverige skulle använda en rörmokare eller elektriker för är det riskabelt att göra själv. Det finns allstid en risk att någon nyfiken thailändare ringer till thailändska "labour department" och klagar att en farang gör saker utlänningar måste ha arbetstillstånd för. Behöver man arbetstillstånd för att göra något på sin egen lägenhet ? Det är lite löjligt men tanken är att du tar jobb från en thailändare genom att göra det själv.
 5. Det är lättare för svenskar än för engelsk talande därfor att i svenska har vi å ä ö (โ- à¹- เ-อ), precis som de har i thailändska. Engelsk talande fattar inte å ä ö.
 6. Det finns flera affärer som säljer svensk mat i Hua Hin / Cha am och i Pattaya / Rayong, men hur är det i Bangkok ? Jag känner till IKEA i Samut Prakan, men de har ett litet sortiment och är väldig dyra. Just nu, längtar jag efter inlagd sill och Ahlgrens bilar ("i var mans mun"). (Men imorgon är det något annat.)
×