Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Galten

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

About Galten

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har sett mitt livs dyraste boende i Koh Lanta när jag promenerade upp från stranden och frågade vad bungalov kostar. drygt 7000 bath vi bodde bredvid fint med ca knappt 1000. vet att det finns trevliga bungalovs med låg standard för 400 men med familj så kör vi med 1000 bath standarden. om man bortser från Phuket så är prisnivån lika i turistområden. Utanför så kan man få ett bra hotellrum för 500
 2. Galten

  Hotell nära bra snorkling?

  Bästa snorklingen upplevs mellan Krabi och phiphi. Railay vid Krabi definitivt värt och besöka. Nästa boende är i railay bredvid ao Nang när jag besöker området. Ao Nang var lite sådär sist. Phiphi kan jag inte rekommdera trots att jag bott där 5 veckor. Idag ännu sämre än förr. Koh lanta är trevligt. Hotellen är en bisak och bungalov är bättre Man äter ute istället. Vad skall man med hotell överhuvudtaget om det finns alternativ?
 3. Galten

  Boka eller leta boende på plats?

  Det hjälper också att läsa om hotellen i områden man skall till i Bangkok. Det blir inte som man tror men första boendet är viktigt med alla väskor så skall taxin ha ett adress först och man springer in med frågan om det är ledigt. Har inte klickat än. alltid varit något ledigt. De bästa och sämsta boendet för den delen i hela Thailand har taxin fixat om man inte orkar planera.
 4. Galten

  Boka eller leta boende på plats?

  Tycker det är en del av det hela. En gång i Koh Lanta gick jag upp från stranden och frågade jag på ett mysigt ställe vad det kostade. 7000 bath och det var inte ens säsong. Sedan kände jag mig övervakad när de pratade i Walkie talkie hela tiden typ he leaving now.
 5. Galten

  Boka eller leta boende på plats?

  Känner till Bangkok sådär. Att vi börjat mitt i Bangkok beror på att tjejen har syskon där och jag känner området. Vi har provat nya boenden friskt och har inte haft svårigheter där förr. Numera med hus så är det lite annat. Men förbokar gör vi inte.
 6. Galten

  Boka eller leta boende på plats?

  Sist jag bokade var 2004 men trots att jag har familj numera så bokar jag aldrig. Det fixar sig alltid och blir mer spännande. Tex mitt i Prattunam Bangkok har det varit drygt halvdussin hotell mest lågpris. Finns ett bra pool på ett tak som bara kostar 30bath pers om man är inskriven i ett sunkigt hotell.
 7. Vi köpte hus i Bang Sare och det med tanke på. Det är massa västerlänningar som bor där. Inte som i hennes hemby där ingen kan engelska. Visst Pattaya ligger några mil bort men det är där borta det där vi bor är det lugnt. Några barer men inga renodlade horbarer utan trevliga med västerländska ägare och därmed vår mat. Nära miltals med sandstränder fiskehamnar mm. Köpa är dyrt men hyra går ju altid. Många hus står tomma mesta av tiden. Vi har dock inte tänkt att hyra ut vårt då hyrpriserna är så låga. Vårat ligger 100-200meter från lotus, big C och 7/11 i en klunga så allt är nära. Små Thaiaffärer insprängda överallt så det går alltid och tag på öl oavsett tider. Det ligger 30 tal golfbanor runt om så jag har börjat träna lite. Koh Lanta älskade jag också. Härlig inställning på lokalbona.
 8. Galten

  Bygga pool

  http://isaanpools.com/ http://www.peterpoolthailand.com/ Hittade inte de jag tänkt på men börja med och titta på detta. Om det är lermarker så kan glasfiberbaljan flyta upp vid tömning.
 9. Jag hade duktiga hantverkare för ett par veckor sedan som bygde utekök och la klinkers runt hela huset. Hade dem förra året också. Jag vet inte om de jobbar med trä dock. De har sitt mellan jomtien och Pattaya. Kan fixa telefonnummer om det är intressant. Sedan har jag sett snyggt hantverk gjort av indier. Hela köket och sovrummen. Skall försöka leta upp dem själv då jag bara har en vag uppfattning att de håller till söder om Bang Sare. Killen som hade huset dog så jag kan inte fråga.
 10. Nyss hemkommen från Thailand. 19 litersdunkarna kostade 40 bath i år men de bär upp dem till farstun. Automaterna är jag skeptis mot. Brukar köpa en flak små flaskor dricksvatten för minerarellas skull. vi åt hemma för det mesta och kan inte uppskatta priset men att äta ute typ foodland gick inte på många hundra per person. Ölen gick på en hel del men 1000 bathingar kan man leva med om boendet är fixat.
 11. Galten

  Pathumwan Princes Bangkok

  Inte så nära centrum utan vid flygplatsen har vi våran smultronställe. Säkert om inte största men en av ett stor restaurangsområde med mycket gott 100 meter bredvid. Marknad kanske 1km. Fräsh litet ställe med pool där vi betala 550b för två år sedan så det är bara och hosta upp det lilla om inte late check går. Valentine resort. http://www.panoramio.com/photo_explorer#user=2167984&with_photo_id=73130615&order=date_desc
 12. Galten

  Topplista Bangkok Hotell

  Provar mitt första inlägg i forumet. Har bara bott i ett hotell ett par gånger med status och det pga av att gummans syster bor och arbetar mittemot andra sidan gatan. Insdra hotell ligger fint till i läget mitt i Prattunams marknadsområde. Har inget och jämföra med då jag nästan bara bor i sunkiga hotell och swimmingpool för 30bath finns kanske i en annan byggnad. Indra har vad man behöver men ölen i swimmingpoolen gick på 170 bath och passar inte en lågbudgetresenär som mig. Såg att de inte hade höga betyg heller i recencioner. http://www.booking.com/hotel/th/indra-regent.sv.html?aid=352066;label=msn-pr3FubmPmIeSsfrJjiTMVw-3462703017;sid=7afb8e9e420e06af2ad89311e8e64d25;dcid=4;dist=0;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=191bf7c09d5cf0550a58519b585b78cd83c8c44dX1;type=total;ucfs=1& Ett par dar i ett finare boende per resa kan man unna sig dock och tittar i er lista till nästa gång. Kanonbra
×