Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

fialisastina

Medlem
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

fialisastina last won the day on November 10 2016

fialisastina had the most liked content!

About fialisastina

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. fialisastina

  Väder just nu på i Thailand - endast rapportering

  Precis hemkommen efter nästan 3 veckor i området Samet-Chang-Kood. Regn en dag, annars i princip strålande sol och varmt. Var väldigt orolig innan då den där artikeln från expressen dök upp och varnade om riktigt ruskväder :o
 2. fialisastina

  Viktigt att tänka på, tips?

  Tack för extremt bra tips om passkopior, kort och myggmedel! :-) Bra idé att föra över majoriteten av reskassan till sparkontot, man vill ju helst slippa skimning och liknande otyg.
 3. fialisastina

  Viktigt att tänka på, tips?

  Tack! Ja jag tror det blir bra som vi tänkt. Jag har ju också läst en del helt galna resplaner som innefattat varenda ö mellan Koh Chang och Koh Lipe, och förstått att man åtminstone ska hålla sig till en region om man bara har 2 veckor =D
 4. fialisastina

  Viktigt att tänka på, tips?

  Vi ska ha lite blandad standard på boendena (har förbokat genom Agoda men allt är avbokningsbart) Så är lite osäker på om det finns myggnät överallt, men det kanske det gör? Mimo- Hm, blir lite osäker.. En del skriver att Lanta är överskattat och inte så vackert och en del bara ÄLSKAR det. Vi får se om vi funderar om, jag tackar för din åsikt oavsett :-) Man vill ju inte stressa, samtidigt har jag gjort vansinnigt många charterresor till ett enda ställe, och önskar att denna blir lite mer av ett äventyr.
 5. fialisastina

  Viktigt att tänka på, tips?

  Tack Snoken, Cleo och Vicky för era kommentarer och tips! Vi har preliminärt tänkt 6 nätter på Lanta först, för att få vara på samma ställe och landa som ni säger. Sedan 3 nätter Phi Phi. Har också förstått att det är lite livat så vi har bokat ett lite mer avlägset hotell. Barnen är i mellanstadieåldern och tycker nog mest att det är skoj med liv och rörelse. Avslutar med fyra nätter i Ao Nang för att kanske shoppa lite och vara nära Krabi flygplats för hemresan. Myggnät för barnvagn är ju inget vi behöver men jag funderar på om man ska ha med något att kunna hänga upp vid behov? Finns väl bra resemyggnät har jag läst nånstans? Någon som har tips om bästa myggmedlet? Tack för tips om transfer, kanske är bra att förboka det då I övrigt har vi inte tänkt att förboka massa utflykter eller liknande utan vi får väl se vad vi orkar göra i värmen
 6. fialisastina

  Viktigt att tänka på, tips?

  Hej! Vi är fyra barn och fyra vuxna som åker första gången till Thailand i februari. Det känns som hundra saker att tänka på, vad har jag glömt? 1. Vaccination? Hepatit, något mer? 2. Visum? 30 dagar turistvisum får man per automatik va? Vår resa är 15 dagar. Dvs inga blanketter eller liknande som måste förberedas innan (förutom biljett och giltigt pass :-) )? 3. Vi landar i Krabi och ska först till Koh Lanta. Bör vi förboka en minibuss eller är det lika enkelt att haffa en på flygplatsen? Tips om bolag isåfall, och kanske acceptabelt pris? 4. Vi tänker åka Lanta -> Phi Phi -> Ao Nang. Synpunkter på rutten? 5. Är det smart att köpa kontantkort där nere för att kunna ringa och boka tex båttransfer och liknande eller är det bortkastade pengar? 6. Vad är ert bästa råd till en Thailandsförstagångsresenär? =D Mvh Fialisastina
 7. fialisastina

  Utgångspunkt Krabi- vart ska vi?

  En annan fråga som är omöjlig att svara på kanske Men spelar det någon roll vädermässigt vart vi åker (två sista veckorna i februari)
 8. fialisastina

  Utgångspunkt Krabi- vart ska vi?

  Det såg riktigt fint ut!! Tror det är lite över vår budget dock =D
 9. fialisastina

  Utgångspunkt Krabi- vart ska vi?

  Ja vi funderade först på att börja i ao nang men sen svängde vi och tänkte att det är bekvämt att avsluta nära flygplatsen. Blir lite osäker på vad som blir bäst! Men om du är ett ao nang fan så har du säkert något tips om hotell eller vart det är bäst att bo?
 10. fialisastina

  Utgångspunkt Krabi- vart ska vi?

  Nej Phuket var inte med i planen. Antingen nån liten ö tex koh ngai nära koh lanta, eller phi phi på vägen till ao nang. Tre ställen hade vi tänkt max. Typ fem nätter på första stället,, sen två-tre på nån liten ö och så fyra i ao nang tex. har du någon idé om rutt? Egentligen är inget skrivet i sten alls! Tack för tips om boende, ska kolla in det! Vi åker i slutet på februari förresten!
 11. fialisastina

  Utgångspunkt Krabi- vart ska vi?

  Hade nog inte tänkt Phuket egentligen, känns lite som en onödigt lång resa. Men håller med om att Kamala ser fint ut Klong Dao, är den stranden fin? Vilken ö söder om koh lanta rekommenderar du?
 12. Halloj experter! Vi är 8 personer (4 vuxna, 4 barn) som ska till Thailand för första gången. Landar och flyger hem från Krabi Airport. Vi har två veckor (15 dagar) till vårt förfogande :-) Sååå.. Vart ska vi? Koh Lanta? Vilken strand är bäst? Tänker att man ganska lätt kan ta sig dit med minivan från flyplatsen och landa några dagar. Får dock inte riktigt paradiskänslan när jag kollar på bilder men ändå känns det som en bra plats att börja för förstagångsresenärer ;-) Sant eller falskt? Tips på Koh Lanta, enkelt men fräscht boende? Sedan.. Koh Ngai eller Phi Phi? Någon annan mindre ö i närheten. Förslag? Det känns rimligt att avsluta ett par dagar i Ao Nang för smidig transport till flyget hem. Hur svårt är det för 8 pers att hitta boenden på plats i februari? Vad är egentligen ett rimligt pris per dygn för ett OK rum?
 13. fialisastina

  DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

  Inte så tokigt pris för direktflyg, jag letade lite och kommer bara ner till 7695 men då har jag ju ett inrikesflyg åxå. Hade gärna hittat thai+sas(inrikes) för under 6000 men det kan jag väl bara drömma om. Kan gå om man använder poängen man sparat tydligen, men jag tror inte jag har så mycket i den potten ännu. Ja det är alltså ett inrikesflyg som ingår också :-) Direkt till Bangkok, mellanlandning där på ett par timmar och vidare med Thai till Krabi.
 14. fialisastina

  DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

  Men visst måste det ha varit ett klipp vi gjorde? Jag vill ju gärna tro det Med direktflyg har jag inte sett så billigt förut. (Bokade igår, sjukt spänd på första resan till Thailand!)
 15. fialisastina

  DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

  40000 kr (5000 kr/st) för 8 personer Sthlm-Bkk med Thai inklusive inrikes ner till Krabi 14-28 feb -17.
×