Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Messijh

Medlem
  • Innehållsantal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om Messijh

  • Placering
    Medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. Messijh

    Schengen visum Sverige

    Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden? Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med. Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper? Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper. Har för mej att man ska ha 450 sek per dag. Så det bästa hade ju varit att ha det på ett bankkonto. Vet inte vad månadslönen i sånna fall skulle vara om man bara visar lönespec. men det krävs ju 13 000 över när allt annat är betalt så en ganska hög månadslön. Okej, det stämmer att det är 450 SEK per dag. Skulle du då rekommendera att jag ber min pappa att maila över något som kan bevisa att han har 40000 på ett konto eller liknande ? Eller hur hade du gjort ? Ja de skulle jag rekommendera.. Har han det så är det den enklaste lösningen =) Okej, tack för hjälpen. En snabb fråga till bara finns en blankett som heter Familjeuppgiter det är min flickvän som ska fylla i denna blankett va och inte jag?
  2. Messijh

    Schengen visum Sverige

    Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden? Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med. Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper? Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper. Har för mej att man ska ha 450 sek per dag. Så det bästa hade ju varit att ha det på ett bankkonto. Vet inte vad månadslönen i sånna fall skulle vara om man bara visar lönespec. men det krävs ju 13 000 över när allt annat är betalt så en ganska hög månadslön. Okej, det stämmer att det är 450 SEK per dag. Skulle du då rekommendera att jag ber min pappa att maila över något som kan bevisa att han har 40000 på ett konto eller liknande ? Eller hur hade du gjort ?
  3. Messijh

    Schengen visum Sverige

    Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden? Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med. Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper? Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper.
  4. Messijh

    Schengen visum Sverige

    Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?
  5. Messijh

    Schengen visum Sverige

    Ah har brukar vara inne på den sidan, men fortfarande lite svårt och osäker på vissa saker eftersom det är första gången och vill verkligen inte att det ska bli något fel eller liknande. Ja det är väldigt massa papper och så man måste fixa... Eftersom ni har bott tillsammans under en längre tid så är det bara svara på frågorna så kommer det gå jättebra. Vet inte om dom har blivit hårdare med bevisningen under dom senaste åren men när min flickvän sökte var dom inte intresserade av at se bilder etc. Passstämplarna var det ända dom ville ha för att bevisa att jag varit i Thailand under den tiden jag skrev i ansökan. Är det nåt speciellt du undrar över? Bta. I samma hus som VFS Global kan dom hjälpa er så att allt blir rätt innan i lämnar in ansökan. Kommer inte ihåg vilken våning det var på men de brukar finnas folk där som man kan fråga. [ Okej, tack så mycket för hjälpen. Förresten rekommenderar du att man stannar i Bangkok under tiden ansökan behandlas eller det är lugnt att åka tillbaka till Phuket igen?
  6. Messijh

    Schengen visum Sverige

    Ah har brukar vara inne på den sidan, men fortfarande lite svårt och osäker på vissa saker eftersom det är första gången och vill verkligen inte att det ska bli något fel eller liknande.
  7. Messijh

    Schengen visum Sverige

    Okej där är en blankett som heter Familjeuppgiter och är från Migrationsverket där man ska fylla i föräldrar syskon barn osv. Sen är där en som heter Min make/maka/sambo vad ska man fylla i här? Mitt namn då eller? Sen resten ska hon fylla i sina föräldrars och syskons uppgifter om jag förstått det rätt? Eller är det jag som ska fylla i mina föräldrar? Det går bra att fylla i alla papper med bläckpenna på engelska/svenska ? Sen det spelar väl ingen roll ifall hon inte haft pass innan? Huvudsaken är väl den att hon har pass nu?
  8. Messijh

    Schengen visum Sverige

    Okej tack så mycket, ska se ifall dem kan ordna fram ett sådant. Har du några fler tips ?
  9. Messijh

    Schengen visum Sverige

    Ah har läst väldigt mycket på den hemsidan men är lite svårt att förstår allting eftersom detta första gången för mig detta och är ej så gammal. Så min pappa måste kunna visa upp att han har 40000 kr på ett konto eftersom i papperna står det att han står för kostnaderna.
  10. Messijh

    Schengen visum Sverige

    Hejsan, befinner mig just nu i Thailand och har gjort så sedan 2015-11-23 och stannar till 2016-5-01. Kan också säga att jag bara är 21 år och har känt min flickvän i över1 år. Har bestämt mig för att bjuda över flickvännen i 3 månader till Sverige vi åker tillsammans från bkk 2016-05-01 är tanken. . Har börjat fylla i papper och så, men undrar hur man ska bevisa för ambassaden att man träffats och känner varandra ? Vi har redan varit och fixat bilder när vi är tillsammans har 32 bilder totalt. Behövs det fler saker än bilder eller det räcker gott och väl? Kan ju även tillägga att vi bor tillsammans under tiden jag är här. Samt i papperna har vi skrivit att min pappa kommer stå för att kostnaderna i Sverige vilket är sant, räcker det då att han skickar ner 3 månaders lönepapper för att bevisa att han har pengar eller krävs mer? Sist har ni några tips att tänka på när man fyller i alla saker något som kan vara bra att ha osv? Med vänliga hälsingar, Mattias
  11. Messijh

    Visum dubbel entry

    Vart gjorde ni er resa ifrån? Och hur lång tid tog bussresan? Och vilket rekommenderar du att bara ta flyget eller buss? Vi bodde i Rawai. Bussresan tog ca 12 timmar ToR. Absolut smidigast och bekvämast är flyget även om taxi till och från flygplatsen inte är billig. Ah okej, har för mig jag betala 800 bath sist från Patong till Phukets flygplats. Men tror jag är mest inne på att ta flyget bara, för vill bara förnya visumet så snabbt som möjligt utan att titta på saker och så. Vet du vad man ska ha med sig för papper när man ska fylla på visumet med 30 dagar ? Pass, pengar, 2 foton, blankett TM7 tror jag den heter. Det finns en immigration i Patong så ett tips är att hämta blanketten innan det är dags att förnya så kan du fylla i den hemma på rummet i lugn och ro, sen när det är dags så är det ett smidigt sätt att komma före alla dom som fyller i på plats. Du kan även fixa foton precis utanför immigration. Okej, tack så sjukt mycket för all hjälp har varit till stor nytta. Är lite nervös då jag reser ensam till Thailand för första gången nu i november
  12. Messijh

    Visum dubbel entry

    Vart gjorde ni er resa ifrån? Och hur lång tid tog bussresan? Och vilket rekommenderar du att bara ta flyget eller buss? Vi bodde i Rawai. Bussresan tog ca 12 timmar ToR. Absolut smidigast och bekvämast är flyget även om taxi till och från flygplatsen inte är billig. Ah okej, har för mig jag betala 800 bath sist från Patong till Phukets flygplats. Men tror jag är mest inne på att ta flyget bara, för vill bara förnya visumet så snabbt som möjligt utan att titta på saker och så. Vet du vad man ska ha med sig för papper när man ska fylla på visumet med 30 dagar ?
  13. Messijh

    Visum dubbel entry

    Vart gjorde ni er resa ifrån? Och hur lång tid tog bussresan? Och vilket rekommenderar du att bara ta flyget eller buss?
  14. Messijh

    Visum dubbel entry

    Okej, hur kom du till Malaysia? Med flyg eller så? Och hit lång tid tog hela processen för dig ?
  15. Hejsan! Åker till Thailand den 22 november och stannar till den 24 April. Skulle behöva lite hjälp angående visum. När jag var där förra året var jag där endast 2 månader och behövde därför bara ett singel entry visum vilket var väldigt simpelt. Men eftersom jag stannar betydligt längre nu så behövs ett dubbel entry och detta är jag lite mer osäker på hur det fungerar. Så det jag undrar över är, när jag stannat 60 dagar ska jag förnya visumet för att på så sätt få 30 dagar extra så jag totalt kan stanna 90 dagar. Men efter detta måste jag lämna landet om jag förstått rätt? Hur gör jag detta på enklast sätt ifrån Patong och hur fungerar det det jag är lite osäker på denna biten efter 90 dagars perioden? Med vänligt hälsningar, Mattias
×