Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Findus

Medlem
  • Innehållsantal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om Findus

  • Placering
    Nykomling

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. Findus

    Färja Krabi-Ko lanta

    Hade färjebiljett mellan Krabi och Lanta men är glad att jag missade den eftersom en minivan gick så jädra mycket fortare med AC och allt. Bokade online, flygplats till hotell, och gick på 3000bht. Igår, på en "resebyrå" i Saladan, såg jag att det kostar 300bht per person för omvända resan så det finns ju billigare resor om man kan hitta dem.
  2. Det blev som så att jag bokade minivan på länken ovan från bilen. Vi landade ca 5h och 20 minuter efter utsatt tid men därefter flöt allt på perfekt. Det tog ca 1 timme från avstigning tills vi fick väskorna och med Thai Air gick allt smidigt. Vid Krabi stod minivan:en och väntade så nu är vi äntligen på Lanta Soliga tack för länkarna . Jag ska försöka orka bråka med dem när vi kommer hem. Edit: Glömde säga att vi fick 240 kr per person av Norwegian att handla mat och dryck för på Arlanda. Det var ju lite hyggligt iaf.
  3. Vaa, nu blir jag helt villrådig. Sitter med en surfplatta i bilen så jag hinner fortfarande boka på länken som jag turligt nog skrev ovan. Vågar nog inte chansa mer med tanke på allt strul idag så jag bokar nog en minivan på den sidan. Tack för tipsen angående att få ersättning. Vi ringde vårt försäkringsbolag och de sa att de ville ha en anledning till varför planet var försenat. När vi ringde Norwegian ville dem inte eller kunde inte ge oss någon anledning. Snacka om moment 22 Sista budet från försäkringsbolaget är att de åtminstone vill ha ett intyg från Norwegian. Får väl se om de kan bistå med det. Tack för all hjälp, allihopa! Vi har ju aldrig varit i Thailand så allt strul har varit otroligt stressande men det ordnar väl sig.
  4. Kul... Nytt sms från Norwegian om ytterligare 20 minuters försening. Då blir det nog tajt att hinna med mitt nybokade plan. Får hoppas på att man hinner mellan gate:arna på 2 timmar.
  5. Tack så mycket för svaret. Jag skulle precis skulle trycka på betalaknappen på http://amazinglanta.com/krabi-airport-koh-lanta-taxi-transfer/ men avbröt Då litar jag på dig och försöker leta upp en taxi när vi kommer till Krabi. Har nu bokat ett flyg med Thai Air som går 3 timmar efter den nya, får vi hoppas, ankomsttiden. Blir Norwegian mer försenat och vi missar även detta plan kommer de få sina fiskar varma Jaja, så länge som ingen dör får man ta det som ett äventyr Dags att ta sig till Arlanda för andra gången idag
  6. Ja, första resan till Thailand började ju himla bra. Vi var nyss på väg till Arlanda när vi såg att planet är försenat 5 timmar och vände hem igen. Det innebär att vi missar Airasiaflyget, bussen och färjan mellan Krabi och Koh Lanta. Har i panik googlat fram en resa med Thaiair några timmar senare men då ingår inte transport till Koh Lanta. Har någon något förslag på transport? Ska vi bara hoppa in i taxi och kör dem så långt i så fall? Finns det någon buss eller färja? Vi åker om några timmar så det finns gott om tid för förslag Jädra Norwegian säger jag bara
  7. Tack alla för svar. Det känns något lite lugnare nu Blev lätt stressad när man hört att logistik och resor tydligen tar onödigt lång tid i Thailand
  8. Hej! Vi är totalt noviser på Thailand och ska åka dit nu om några veckor för första gången. Planen är att vi ska försöka ta oss till Koh Lanta med AirAsia men vi var lite oroliga att vi inte hinner. Vi ska landa kl 6.35 på Bangkoks nya flygplats. När vi sen fått väskorna ska vi försöka hitta transferbussen som går till den gamla flygplatsen och ta oss dit. Planet till Krabi lyfter 11.45 och vad jag förstår stänger incheckningsdesken kl 11.00. Har någon erfarenhet av att ta sig emellan flyplatserna och vet om vi kommer att hinna på den tiden? Det är väl rusningstrafik vid den tiden kan jag tänka mig. Kanske bättre att ta en taxi för det borde väl gå snabbare?
×