Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

EV

Medlem
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

About EV

 • Rank
  Avancerad medlem
 • Birthday 01/29/1943

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Norge
 1. EV

  Bangsaen

  I dag var vi på loppis som är mycket populärt i Thailand . Thailändarna hittar massor av klär och skor här i Bangsaen till en billig pris . Och jag hitta to par skor Flip Flops 100 Baht merke Scholl ortopedisk Och Camel Boots till 300 baht se foto .
 2. EV

  "Vad blir det för mat ?"

  Det blev loax till middag .
 3. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Thailands äkteskapsvisum är den mest populära form för ett års förlägning av vistelsen basert på äkteskap . Den Svenske äkteskapsvisum - innehaveren har rett att stanna ett helt år i Thailand uten att behöva lämna landet . Thailands vigselvisum tilåter också innehaveren att arbeta i Thailand , när visuminehaveren kan få giltigt arbeidstilstånd för att följa med visumet . För äkteskapsvisum måste du uppfylla dei ekonomiske krav . Depositum i Thai Bank 400.000 THB på thai bankkonto. Och månedsinkomst på minst 40.000 THB . Ett brev från svenska ambasaden måste visas för att verifisera denne inkomst .
 4. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Å leva det goda livet som pensionär i Thailand .Det fins dei som har sålt hus eller legenhet och spelar miljonär i Thailand i en bar med många bar flickor . Det är inte deg dom är intriserad av , det är dina pengar . Når du har sålt alt i Sverige och flytta til Thailand , sett litt av pengarne i Bank i Thailand och är som en sjukförsäkring , och sedankan du ansöka om ett års Visum i Thailand när du har lite pengar i Banken i Thailand , så går du bara til imigrationen varje 3 måner och stämpla passetsom som är gratis .Och förnya ett års Visum i Thailand på imigrationen koster ca. Skr 250.-
 5. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Ekonomi i Thailand . Det finns många svenskar som bor 6 månader per år i Thailand och 6 månader i sverige . Och om du har din fru med dig , kommer det att bli dyrt . Du måste betala hyra i Sverige och Thailand , sjukvårdförsäkring 6 måner i Thailand . och resa för 2 stycken . Och med alt kommer det med en extrakostnad på Skr 100 tusen .
 6. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Sjukförsäkring i Thailand Om du är över 40 år er priset på sjukförsäkring av det internationale företaget AXA till en pris av USD 233.- pr månad . Men när du fyller 80 år , stiger priset till USD 1334 pr månad . Dette er ett belöp dei fleste svenskar inte kan betala . Och dessutom har denne försäkring en egendel på USD 5600.- Företaget BUPA har försäkring Om du är 80 år måste du betala USD 2803.-. pr månad för en försäkring . Sett pengarne i Banken och ha din egen försäkring är mycket betre Och gå inte på privata Hospital i Thailand dom är 90% dyrere en komunala hospital .
 7. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Sjukførsäkring i Thailand . Jag tecknade en trafickförsäkring för 3 år sedan i Bangkok Bank Og min fru tittar på det och med små Thai skrift står det att den gäller inte för motorcykel . Så den är värdilös och blir avslutas .
 8. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Pensionär i Thailand är det tre saker som är viktig . Helsa , bostad och pengar . Att ta hand om sin helsa hela livet borde vara sjölvklart for alla , och vara aktiv och promenera en tur för dagen är sjölvklart . Bostad är det många nya lägenheter inredda till 5000 Baht per månad , vilket är centralt belaget . En middag på Thai Restaurang är billig i Thailand , se foto " En fläskkottelt med poratis 60 Baht ca skr 20.- Ett års Visum O-A for dig som är 50 + Du kan ha en kombination , till exempel pension på Skr 14.000 pr månad pluss Skr 60.000 på Banken Att ha ett års visum är mycket billigare för pensionärar .
 9. EV

  "Vad blir det för mat ?"

  Här gör min fru fiskbiffar av fisk färs , som er mycket goda .
 10. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Här är det 98 lägenheter som det bor bara svenskar Scandinavien Vilage Bangsaen
 11. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Här bor jag i Thailand i en stad som heter Bangsaen og ligg i Provinsen Chonburi Och här har jag köpt ett hus som ligg 100 meter från Bangsaen beach Detta är en semesterort för thailändare och här bor det också ca 500 svensker her i Bangsaen.
 12. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Som pensijoner i Thailand går dagarna för nsnabbt , här har vi det kul varje dag , Och här är det knytis på dryck och mat .
 13. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Som bosatt i Thailand må vi leva ekonomisk , och om du blir sjuk , gå inte på privata hospital , som är mycket dyra , vist du betaler notaen . Jag är på sjukhus varje tredje månad för mitt hjärta , en check som tar ungefär 4 timmar och jag betaler med hjärtmedisin för 3 månar 6piller för dagen og lege Skr cirka 400,- Och här är inga vänting och dom pratar engelska . Burapha Universitet Hospital Bangsaen
 14. EV

  Att vara pensionär i Thailand

  Jag är pensijoner och bor i Thailand hela året . Jag är gift med Thai kvinna som också är pensijoner . Vi lever bra på 1000 Baht för dagen och resten av pensijon pengarne setter jag i banken , som är min sjukförsäkring . De goda livet som pensionär i Thailand , vi reser mycket rundt i Thailand och jag stortrives her i paradiset . Bild av aktiviteter i Bangsaen Chonburi .
 15. EV

  "Vad blir det för mat ?"

  Min middag i dag , biffkött och grönsaker med thailändska svampar.
×