Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

ASSA

Medlem
 • Innehållsantal

  63
 • Gick med

 • Besökte senast

Om ASSA

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det är ju så att tyckande inte är att likställa med vetenskaplig fakta. Bara för att jag tycker jorden är platt betyder det inte att den åsikten är lika mycket värd och lika sann som det vetenskapligt bevisade påståendet att jorden är rund (ovalformad). De som förr i tiden pratade om att myndigheter försökte lura oss och att vi är kontrollerade kallades konspirationsteoretiker och folk skakade på huvudet. Nu har sådan människor fått en plattform och hävdar att deras åsikt är minst lika mycket värd som vetenskapen. Se bara diskussionen om chemtrails osv. Jag har läst på om de vacciner som jag har tagit själv samt de som mina barn tagit. Jag har letat information och litat på det som vetenskapen gett mig. Så, till det någon frågade om tandkrämen. Det stör inte mig personligen att någon väljer att göra egen (fluorfri) tandkräm. Däremot börjar det bli ett hälsoproblem för dessa människor och som då också drabbar mig. Allt för att de tycker något som inte stöds av vetenskapen men som de ändå hävdar är mer rätt. Denna naiva misstro mot expertis och vetenskap, där eget tyckande går före, är djupt oroande.
 2. Idioter som buntar ihop olika människor utifrån ursprung, hudfärg etc och drar felaktiga slutsatser. Idioter som läser, och tror, på alternativ media. Tydligen är kunskap, källkritik och faktakontroll något förlegat. Istället skall man tro och tycka och tycker man något som går emot vetenskapen så har man ändå inte fel. Egengjord tandkräm för att flor är farligt, eller strunta i att vaccinera sina barn för att det är farligt. Tur att det fortfarande finns goda krafter i samhället som vågar stå upp mot alla dessa inskränkta människor!
 3. Jag vill att svenska staten skall betala den privata skolan utomlands för mina barn. Varför inte, jag betalar ju väldigt mycket i skatt så det är jag värd...
 4. Varför skall man skriva under? Känns ju solklart varför svensk sjukförsäkring inte skall gälla i Thailand.
 5. Välkommen till riktigt skitväder. Regnade i princip hela dagen igår och det fortsätter idag.
 6. En artikel som bygger på Facebook-kommentarer från thailändskor som nu bor i Sverige, jo jag tackar. Det har väl visats prov på här att vissa män som importerat fruar är emot invandring, det färgar väl av sig på deras fruar. Tydligen så är sedlighetsbrott inte lika allvarligt.. Vidare så kan ju de förfärade thailändarna läsa vad svenska UD råder och avråder ifrån när det gäller Thailand.
 7. Hur är vädret på Koh Lanta? Skall dit om två veckor och hoppas regnperioden är över då.
 8. 16 dagar till koh lanta. Nu börjar jag bli nojig över vädret.
 9. ASSA

  Göra en ny gul husbok

  Jag är mest nyfiken på vad som är i görningen när varken fru eller släktingar kan hjälpa till...
 10. Har du själv flugit mycket med barn? Jag har för mig att Qatar skall börja med flyg till Krabi, så jag föreslår det, med två jämnlånga flygningar med mellanlandning i Doha. Perfekt avfärd från Köpenhamn vid niotiden på kvällen.
 11. ASSA

  Dengue Koh Lanta

  Hur tänker du här? Mygghonorna livnär sig på blodet (om jag minns rätt behöver de proteinet som finns i blod för att producera ägg), varför skulle de dö efter ett stick? Jag gissar att du blandat ihop det med bin som har en hulingförsedd gadd som stannar kvar i oss människor efter ett stick. Därför dör biet vid ett stick.
 12. ASSA

  Solstolsmaffia på Laguna Beach

  När var de två första veckorna i tid? Jag frågade Roland och enligt honom är det värst i februari. Framförallt från tyskar och svenskar. Det får nog bli deras beach family suite i tre veckor. 1000 kr per natt är ju ganska ok ändå tycker jag.
 13. ASSA

  Solstolsmaffia på Laguna Beach

  Jag var där 2012 och råkade ut för samma tyskar på just Southern Lanta. När jag tog handduken och upptäckte hänglåset så tog jag ett snack med tyskarna. Jag var väldigt vänlig och frågade om vi kunde ha stolarna medan de inte användes. Som sagt, var inte alls otrevlig, men fick ett gäng svordomar och blev mordhotad. Slutade dock ok, då jag dagen efter fick en ursäkt. Vi är på väg att boka Laguna i tre veckor men detta blir jag orolig för, hatar solstolspaxare. Är det just under jul- nyår det är så? Vi kommer vara där från mitten av november till första veckan i december. Var kan man bo förutom Laguna (om Laguna är rekommenderbart?).
 14. ASSA

  Thailand i maj

  Vi har med oss två barn under fem år så vårt utbud är aldrig skralt. Vi behöver inga andra för att hålla oss sysselsatta. Finns där bara god mat, schysst strand och pool så kan vi vara där hur länge som helst.
 15. ASSA

  Thailand i maj

  Efter att ha funderat lite till så ligger nog Koh Samet bättre till. Visst, det är mer genomsnittligt regn i maj, lite färre soltimmar, men mer paradisstrand så vi får chansa.
×