Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

christery

Medlem
 • Content Count

  1,103
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by christery

 1. christery

  Resekassa

  Hur lyckas du med det... jag kan i alla fall leva lite billigare än så. En nolla för mycket?
 2. christery

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  Taxin hämtar mig om runt 25 timmar, kanske borde packa nåt. Tandorste borde vara bra, och sen funderar jag på var passet är. Men det brukar lösa sig... det ligger nånstans.
 3. christery

  "Vad blir det för mat ?"

  Kyckling igen, tror jag äter det 4-5ggr/vecka. Det är bara för att hämnas då dom dom jävlarna väcker mig i Thailand. Tja, sen är det inte vidare dumt med kyckling heller. Går att göra mycket kul med den och lite kryddor från Thailand och Kambodja samt en påse ris som jag råkade få med mig.
 4. christery

  Kungen av Thailand

  1 månad? skulle trott/gissat ett år men kanske inte torrlagt ändå. Han är älskad och övertrumfas enbart av Buddha har jag fått för mig. Jag däremot hamnar aningen ovanför jycken och i nivå med mikrovågsugnen ungefär. 1 månad låter väldigt kort tid.
 5. christery

  Kungen av Thailand

  Han får inte dö. Men lite mer realistiskt så tror jag att en del av skälet till att militären behåller makten är just vad som kommer att hända när den älskade regenten går bort. Verkar vara älskad av alla, men prinsen... tja... hamnar inte lika högt upp. Tjocka prinsessan har jag fått för mig skulle vinna om dom fick rösta - men det gör man inte med arvsrätt så det blir prinsen tror jag. Hoppas dock inte att kan kolar när jag är nere, det lär bli lite märkligt då.
 6. christery

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  Om ett par veckor (kanske mindre) och sen har jag 5 månader där, inte helt fel. Kommer tillbaks nångång i början på mars om jag nu kommer ihåg rätt.
 7. christery

  knäppskallarnas julafton börjar i dag

  Tänker du på 1000 bananer som firar eller högtidshåller dom döda liksom vårt allhelgona så var det ju ganska plumpt. Men den trodde jag bara fanns i nordöstra Isaan och möjligtvis i delar av Kambodja.
 8. Hyra en MC går ju an, men vi som är lite yngre än födda -56 eller nåt har inte MC-kort heller automagiskt. Och hur försäkringen fungerar då vet jag inte - jag tänker inte köra i Thailand utan rätt kort, dvs ta ett MC-kort där i så fall. Songthaew funkar ju så smidigt så jag har inte ens funderat på det mer än lite.
 9. christery

  Vart är ni på väg?

  Inte planerat, men buss 389 eller vad det nu var för nummer till pattis, sen blir det iväg mot kanchanaburi och upp till isaan. En sväng till Kambodja för visumets skull blir det åxå. Skulle vilja dra på en upptäcktsfärd till nånstans, men jag har inte riktigt beslutat nåt. Kanske till buriram när jag är i isaan i alla fall - dit har jag inte förvirrat mig än.
 10. christery

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  19 om nu Excel kan räkna. Fast det blir lite lurigt då jag passerat midnatt. Kan kännas som 20 i alla fall. Skulle kunna räkna själv men jag har bara 20 fingrar så det går inte
 11. christery

  tips på sista minuten sida önskas

  finns väl en som heter sistaminuten och reseguiden har ju åxå en sån, men jag har inte kikat närmare på om det blir charter då - men jag antar det av nån skum anledning.
 12. Jäkla banker, Swedbank lämnar inte ut ett e-kort, Nordea kräver PUK-kod för att släppa in mig med dosa och nu skulle jag testa ICA-kortet. ICA vill ha en dosa åxå, var jag har den vet jag inte. Skype gick att fylla på med paypal och allt annat verkar fungera förutom en sak: att boka en flygtaxi, men boka flygbiljetterna med (b)anköverföring var inga problem. Jä'la banker... Ska kolla om jag kan betala med Swedbankkortet, annars åker jag buss istället. edit: Jaha, dom tog inte maestrokortet...
 13. Jag sa inte att jag har behandling (medicin) för högt blodtryck och vi får väl se vad som händer om jag får en stroke. Med tabletterna så är ju blodtrycket normalt.
 14. christery

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  Excel säger 26 dagar, fan vet... den brukar ha rätt.
 15. christery

  Vart är ni på väg?

  Jag bokade just, och jag har en lite blekare agenda - thailand, kambodja och thailand igen. Inget planerat liksom, Jomtien blir första stoppet men sen får jag se.
 16. christery

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  Antal dagar har jag inte ens räknat ut än, men den 13 nästa månad verkar det som att jag bokade i alla fall. Och så hem i mars nångång nästa år.
 17. christery

  DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

  Inte så tokigt pris för direktflyg, jag letade lite och kommer bara ner till 7695 men då har jag ju ett inrikesflyg åxå. Hade gärna hittat thai+sas(inrikes) för under 6000 men det kan jag väl bara drömma om. Kan gå om man använder poängen man sparat tydligen, men jag tror inte jag har så mycket i den potten ännu. Ja det är alltså ett inrikesflyg som ingår också :-) Direkt till Bangkok, mellanlandning där på ett par timmar och vidare med Thai till Krabi. Då tycker jag du har fått ett väldigt trevligt pris, jag har inte hittat nåt än. Men jag letar. Snart kommer lappmöglet och då är planen att vara härifrån.
 18. christery

  DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

  Inte så tokigt pris för direktflyg, jag letade lite och kommer bara ner till 7695 men då har jag ju ett inrikesflyg åxå. Hade gärna hittat thai+sas(inrikes) för under 6000 men det kan jag väl bara drömma om. Kan gå om man använder poängen man sparat tydligen, men jag tror inte jag har så mycket i den potten ännu.
 19. christery

  DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

  Jag som blev så sugen, men jag vill ju åka 4-5 månader.
 20. christery

  Hatar toa utan toapapper

  Rövsprutan funkar ju bra på hotell, lite marigare med en balja och en skål bara och sen utan en porslinstron att sitta på utan man ska balansera i mörkret i utedasset och skopa upp vatten för att få det rent. Jag har ju tack och lov en pannlampa, men thailändarna gör det utan belysning och att dom inte tippar omkull fattar jag inte. Jag ger mig fan på att dom har gömt en toa nånstans som dom använder i smyg när jag inte ser
 21. Gör en dagstur till railay när ni är i Ao Nang och lär er klättra https://www.tripadvisor.se/Attraction_Review-g1597036-d9454169-Reviews-Spider_Rock_Climbing_Day_Courses-Railay_Beach_Krabi_Town_Krabi_Province.html Sen finns det en grotta ganska nära och en till större längre bort men det var länge sen jag var där. Grottorna borde ju vara kvar i alla fall.
 22. christery

  Lufthansa till Bangkok!

  Ang att hitta så trodde jag att jag kommit fel ett tag när jag skulle byta flyg. Det var ett lååångt ståband (2st faktiskt efter varann) underjordisk dessutom, antar att den gick under start/landningsbana eller nåt sånt. Karta i pappersformat fanns men den var lite mysko att läsa tyckte jag. Fick tag på en frankfurter med surkål och potatismos i alla fall. Sen fanns det andra café/matstånd åxå men jag var sugen på att testa korven.
 23. Att det går mot mörkare tider, visst är det lite irriterande med mygg men mer deprimerande med mörker och snö.. Dags att boka...
 24. Har du ingen telefon är du ytterst suspekt och kommer att förses med fotboja om du ens tillåts komma in i landet. Det första dom frågade mig senast var om mitt mobilnummer då jag inte hade haft vett att fylla i det på arrival kortet (stod ingenstans att man skulle göra det heller), det dög utmärkt med det Svenska så då fick dom det - går till min avslagna telefon. Men gör det dom lyckliga så varför förneka dom den glädjen.
 25. christery

  taxfree

  Köper cigg från kambodja för 200THB/10 paket i Thailand. Tror inte taxfree slår det priset. Men taxfree på väg till Thailand är inte värt det, om det inte är för lakrits (pingvin salta pastiller tex) för det går fan inte att få tag på där. Köpte en jägermeister senast som vi skulle ha till att bjuda på till nån fest, den hade varit billigare att köpa på plats enligt damen. Sen att thailändarna inte gillade den var ju ytterligare en spik i kistan, nästa gång blir det lao kao åt dom rackarna.
×