Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

lindaroslin

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

  Never

About lindaroslin

 • Rank
  Nykomling

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. lindaroslin

  Tsunamirädsla, kan någon lugna mig?

  hej tack igen för alla svar jag förstår det är farligare med tuktuk o sådant =) men en oror är ju till för att stillas o min had emed tsunamis o göra. känns dock MKT bättre nu! svaret på varför vi bor så långt ifrån stranden i 18 dagar är dels för att vi hittade ett hotell som hela resesällskapet föll för o dels för att när man har små barn så är poolområdet viktigare än havet. dessutom är aonang inte direkt känd för sina sandstränder o bristen på solstolar är ju definitivt ett problem med kokhet sand och 4 stycken småbarn totalt. så det är mer det än tsunami risken för 3 km når den nog in oavsett =) på vilket sätt är en iphone/smart phone bra.. kommer larmet dit eller finns det en app eller vad? =) med alla era svar känne rjag mig väldigt lugn nu, förstår hur bra varningssytemet är och som ni säger är det ju inte Aceh provinsen som ligger jätte nära dessa kontinentalsprickor. tar flera timmar för en tsunami att nå thailand. känner mig betydligt lugnare nu och dessutom är kunslapen bättre =)
 2. lindaroslin

  Tsunamirädsla, kan någon lugna mig?

  hej, tack för svaren. ja, det enda svar jag kan ge på varför vi valt Thailand är för att jag ÄLSKAR Thailand. sen jag fick barn har jag blivit lite nojjig dock. min tanke är att tankarna om tsunamis ska ge med sig när jag väl är där, att jag ska kunna njuta då! så här i efterhand inser jag att det bästa hade varit att boka på östkusten istället då ja läst att det praktiskt taget inte kan komma en tsunami där.. okej jag hörde att det drabbades ganska mkt i aonang ändå, men det kanske bara var lite vatten som tog sig dit, men det var ju skönt o veta. men som du säger maria och endoo så är ju varningssytemen rätt bra nu. förhoppningsvis kommer väl oron för detta fenomen lugna sig väl på plats =) det gick ju bra 2010 =)
 3. lindaroslin

  Tsunamirädsla, kan någon lugna mig?

  hejsan vi ska resa till Aonang i januari 2014, vi blir där i 18 dagar innan vi reser vidare till Phuket i 10 dagar. Jag och min man ska resa med våra två små barn (1 respektive 3 år gamla)och jag har en inbyggd tsunamirädsla. har en bekant som var med i tsunamin 2004 och jag är livrädd för mina barns skull. trots att jag vet att oddsen är mycket små det skulle hända igen under vår livstid kan jag inte låta bli att oroa mig för mina barns skull. hade garanterat inte varit lika om jag farit själv. det är inte heller så att jag verkligen tror det komemr komma en tilll, då skulle jag ju aldrig fara, men det kanske är normalt att oroa sig för det helt plötsligt då man få små... vi ska bo på aonang phu petra resort som ligger någon kilometer in i landet. min fråga är om någon vet hur långt tsunamin 2004 drog in i landet på Krabi och vad chansen är att det skulle hända igen så Krabi o Phuket blir drabbat MVH/Linda
×