Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Plexus

Medlem
 • Content Count

  1,617
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Plexus

 1. Plexus

  Kungen av Thailand

  +1 på det! Avvakta utvecklingen, se tiden an, ta det lugnt och visa respekt. Allt kommer att återgå till vanliga rutiner i sinom tid.
 2. Plexus

  Kungen av Thailand

  Ryktet säger 3 månaders alkoholstopp. Sant eller ej....ingen aning. Men det skulle väl inte skada med lite detox😉
 3. Plexus

  Bagage ingår ej i flygstol?!

  Ja jag vill skita i ving men jag vill ha ett direktflyg till Phuket och det verkar inte finnas med några andra bolag? :/ Thai flyger direkt till Phuket under högsäsongen ett par gånger i veckan. Brukar vara torsdagar och lördagar. Tror att dom börjar i november. På hemvägen måste man byta i Bangkok.
 4. Här på Samui finns inget att irritera sig på. Förutom att några poliser hade fyllebråk i Chaweng igår och sköt ihjäl en polis och en vakt samt skadade många oskyldiga.
 5. Tack för snabbt svar, ligger dessa ställen nära hotellen? Makens kollega rekommenderade nämligen att man kunde göra så, men jag tänkte ändå kolla med er på forumet. Annars, är det bättre att ha med lite tvättmedel och tvätta upp i handfatet på hotellrummet? Om du har kläder du är rädd om så tvätta dom själv i handfatet. Jag blev av med ett nytt linne som kostade 450kr. Dom hade skickat det till en annan kund. Enda gången det hänt mej. Jag har lämnat in massor av tvätt i många år. Detta var på Phuket. Ett tips är att fota av kläderna ni lämnar in. Om nåt är borta så kan du visa hur det såg ut.
 6. Den är något mörkare än Chang, lite mer besk. Fylligare.
 7. Ja. jag hittade den där.
 8. Plexus

  DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

  Försöker kolla priser med Turkish på deras hemsida från Thailand till Sverige enkelbiljett men det är stört omöjligt. Händer ingenting! Är väl WiFi här som suger förstås...
 9. Till alla som saknar den gamla Changen. Nu har jag äntligen hittat ett alternativ!
 10. Plexus

  Bomb i Hua Hin

  Ja, eller hur? Men Apollo hade väl bara 17 st där.
 11. Bästa rådet är att aldrig uppsöka en vårdinrättning i Sverige inom 6 månader innan resan, om det inte är absolut nödvändigt. Försäkringsbolaget kan neka vård utomlands om man haft ett vårdbehov innan resan. Vad läkaren sen tycker ang hur kapabel man är att resa har ingenting med försäkringsbolagets bedömning att göra. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23269310.ab
 12. Nä, läkaren har inget med försäkringen att göra. Tillståndet kan ju ändras efter besöket på vårdcentralen. Kan gå snabbt. Det är bara man själv som är ansvarig för sina beslut. Det han skulle gjort var att ringa sitt försäkringsbolag och kolla upp ang avbeställbingsskyddet. Sen hade läkaren kunnat skriva ett intyg. Svårt läge men om man hostar blod då är det allvarligare än en förkylning. Han drog en chansning utan att vara medveten om ev konsekvenser. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23269519.ab
 13. Vilket ju innebär att man aldrig kan vara helt säker på att försäkringen gäller om man äter viss medicin eller har behövt vård av någon anledning. Om försäkringsbolagets utredning lyckas hitta något sorts samband.,
 14. Norwegian vad jag vet. Finns kanske fler.
 15. Det beror ju på vad ni är ute efter. Bad? Shopping? Nöjen? Natur? Utflykter? En vecka kvar av 3 och långa resvägar på era första två veckor. Pattaya är absolut att rekommendera för shopping och nöjen. En stad där det alltid är hög puls. Hua Hin är lugnare med långa stränder och äldre turister. Shopping där med. Om ni hade haft mer tid så skulle jag rekommendera Chiang Mai. Fin stad och naturupplevelser, trekking mm. Men det blir ju mycket flygningar om ni ska dit från Krabi. Dagar som går bort. Efter 2 veckors öar med bad så skulle jag stanna i Bangkok sista veckan och uppleva staden med omnejd. Nu skulle ni ju börja där så det kanske inte känns aktuellt.
 16. 27 Juli Oslo-Dubai Dubai-Bangkok 12 Augusti Bangkok-Dubai Dubai-Oslo Business tur och retur 32,000:- för två personer Varför jag flyger business denna gång är för att jag orkar verkligen inte att flyga 03.40 från Dubai och landa 12.35 i Bangkok i ekonomiklass. Gud vad trött jag var sist. Samma hemvägen, en röd ögon flygning 02.35 från Bangkok och i Dubai 05.10. Jag var rätt trasig då kan jag säga. Att sova i A380 i ekonomi är omöjligt med fönsterplats. Avstånd mellan säte och fönster är för stort. Aldrig mer i ekonomi med Emirates från Oslo till Bangkok Jättebra pris! Det priset får man inte ens Thai Premium economy för!
 17. Citat från nedanstående websida: "Till Koh Lipe från Phuket Man kan inte åka från Phuket till Koh Lipe med båt på en dag. Övernattning krävs på någon av öarna emellan, tex Koh Lanta eller Koh Phi Phi. Du kan också välja att åka båt eller buss från Phuket till Krabi för minvan transport vidare till Pak Barra piren (se krabi ovan). Smidigast är dock nog med färja, och varför inte stanna några dagar på Phi Phi eller Lanta på vägen dit." http://www.kohlipeportalen.se/farja_till_koh_lipe.html#20
 18. Har åkt med Tigerline men deras hemsida är under "construction" och dom har en del dåliga omdömen numera. Hur som helst så tar det en hel dag via havet. Minst. Jag åkte från Krabi och det tog lång tid. Minns iinte antal timmar men typ 6-8 timmar. Gå in på en lokal resebyrå och kolla upp!
 19. Plexus

  Trivago

  "Martina": Skillnaden mellan att boka ett charterpaket och att boka själv är att med ett charterpaket så köper du ett helt koncept, där det ingår service och personal på plats. Du betalar för allt detta. En reseledare möter på flygplatsen och hänvisar dej till en transferbuss. På hotellet finns möjlighet till att träffa reseledare och olika problem som kan uppstå är dom behjälpliga med. Om du bokar själv så får du fixa dessa saker själv. Transfer, kontakt med hotellpersonalen direkt vid problem, kontakt med sjukvård själv osv.
 20. Plexus

  Trivago

  Maila hotellet och fråga ang detta. Beror på vilken sängtyp det är i rummen.
 21. Plexus

  Qatar lounge Bangkok

  När det gäller lounger så är Priority pass en väg men det beror helt på vilket avtal som man har med banken. Beroende av "kort" så handlar det om hur många "tillträden" man har till deras lounger. Om man har en "business" biljett så blir loungetillgången bättre. Annars så kan man åka på att betala även om man har ett "priority pass".
 22. Härligt! Hur många månader blir du borta denna gången? Ej bestämt😉 Låter som en bra plan, jag får väl glädjas åt att du i alla fall har bokat. Tackar! One way ticket!
 23. Plexus

  Pris speed boat Koh Lanta- Koh Lipe

  Varför inte färjan? Helt klart säkrast och bekvämast. Tigerline har fungerat fint men just nu såg jag att deras websida är under "construction".
 24. Härligt! Hur många månader blir du borta denna gången? Ej bestämt😉
 25. Att jag inom några dagar åker till Thailand! Igen!
×