Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Dreamy

Medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Dreamy

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack så mycket för all information! Väldigt bra och informativ. Vi har redan kollat upp jojorental! Har ni bott och arbetat där eller har ni haft ledigt? Hur länge i såna fall? Tack igen!!
 2. Nä, vi kan inte åka om vi (jag) inte har jobb. Min man jobbar mycket via web men vet inte just nu hur många procent han kan göra det. När man ska göra en sån här resa så är det mycket som ska göras och kollas på alla fronter samtidigt. Det är ju mycket som ska klaffa. Bor du där eller har du bott? Jag vet att det är svårt att få tjänst men jag kommer att göra mitt bästa och kanske blir det jag?! Ni kan inte få ihop det med föräldrapenning eller så annars? Den är nästan slut eftersom jag drygat ut deltidstjänsten här hemma...
 3. Nä, vi kan inte åka om vi (jag) inte har jobb. Min man jobbar mycket via web men vet inte just nu hur många procent han kan göra det. När man ska göra en sån här resa så är det mycket som ska göras och kollas på alla fronter samtidigt. Det är ju mycket som ska klaffa. Bor du där eller har du bott? Jag vet att det är svårt att få tjänst men jag kommer att göra mitt bästa och kanske blir det jag?!
 4. Här är jag, bättre sent än aldrig Lönen är rätt blygsam. Minns inte vad de fick ut i månaden, men det är betydligt mindre än vad man får ut i sverige. får upp summan 10 000 i huvudet, kan det stämma tro? vet att min handledare påtalade att många söker sig dit och tänker semester, men att det är ganska hårt arbete. nu minns jag inte arbetstiderna, de var lite kortare än här hemma, men det är ändå långa jobbdagar. Det är däremot svårt att lyckas få jobb, det är väldigt många sökande per tjänst. Minns inte om det var 400 sökande per tjänst eller 400 sökande totalt dom pratade om då (jag var där 2010). Konkurrensen är alltså väldigt hög. Boende fixar du själv. När jag var där bodde några av lärarna i lägenheter de hyrde, andra hade longstayboenden på resorter. Jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba där själv någon gång, men är helt nyexaminderad och har inte den erfarenhet som krävs så ingen mening att söka ens för min del Inte så många matnyttiga svar kanske... Tack! Jo det var väldigt bra information! Vad härligt att ha VFU där. Jag fick ett mail av dem igår och de var intresserade av mig! Lönen är som sagt var inte den bästa och det är rätt långa dagar, men det är jag van vid redan ;P Det är ju det här med boendet. Vi har två barn, tre och sex år så vi behöver lite utrymme och det verkar ju vara rätt dyrt. Hörde att det är smart att hyra något här hemifrån och fixa boendet när man kommer ner. Tack igen!
 5. Hade din sambo lite information ang. skolan på Kho Lanta?
 6. Tack! Såg inte din info förrän nu.
 7. Okej, jag är helt ny här så jag har inte läst vad du tycker om Lanta, än.. Skolan/förskolan finns även på Hua Hin och Huay Yang Så vi vet inte vart vi hamnar men för barnens skull vill vi ha lite kompisar i närheten.. Även andra som vi kan umgås med. Är du kvar i Thailand eller har du kommit hem?
 8. Barnen är tre och sex år. Eftersom vi ska vara borta ett tag så behövs minst två sovrum, kök, badrum och lite space. Vi behöver bo ganska nära skolan oavsett om jag får jobb eller ej med tanke på barnen. Just nu kollar min man upp sin tjänst så budgeten är inte helt klar än. Han hoppas på att kunna jobba heltid men tror att det kan bli 50%. Han har även funderingar på att plugga lite på distans om det inte blir mer än 50%. Det är så mycket som ska fixas och trixas men vi kollar olika möjligheter från alla håll och kanter. Hur tyckte du att det var på Kho Lanta??
 9. Jo, men jag vill inte vara för "på". Jag har varit på vippen att både maila och ringa, men får för mig att de kanske ser min ansökan och säger: Nej, där är den där jobbiga jäveln som håller på ens innan vi kollat igenom ansökningarna, hennes ansökan slänger vi i soporna. Jag hoppas ju så innerligt att det blir något men det känns som om boende och annat inte ligger på skolans/förskolans bord. Dessutom är jag nyfiken på hur andra upplevt att arbeta i skolan/förskolan utomlands. Tack för förslaget!
 10. JAA Gärna!! Tack. Vill gärna höra om det finns fler som jobbat där!
 11. Ja, det finns flera och den länken du skickade, den har jag sökt till. Jag skulle vilja vet hur det är att jobba där. Hur har man fixat boende. Vad tjänar man och hur många timmar per vecka man jobbar å lite annat "matnyttigt".
 12. Vi är en familj med två barn och vi har funderingar på att ta ett halvår i Thailand. Har sökt arbete som förskollärare på svenska skolan men skulle vilja höra om det finns någon som vill dela med sig lite?
×