Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Kajjan

Medlem
 • Innehållsantal

  17
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om Kajjan

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Japp, det var börshandlade fonder jag tänkte på. I mina kalkyler har jag alltid tidigare räknat med 30% skatt första 10 årsen, alternativt 15% thailändsk skatt. Det här ändrar ju det helt... När den dagen blir aktuell ska jag ta ett snack med en skatterådgivare, helt klart.
 2. Har man sitt kapital i index-fonder på en svensk depå, så betalar man alltså skatt i Thailand om man är bosatt där? Intressant. Då måste det vara mest lönsamt att ha sitt sparande i en vanligt VP-konto?
 3. Tror vi kontaktar dem nu till vår resa. Vi blev nog lite småblåsta sist vi åkte Suvvan-Pattis då vi tog en metertaxi längst ner och han rådde oss att ta utan meter för bästa pris. Har för mig vi pröjsade 1.500 thb då. Har de (MrT) fina bilar och kör de som folk (dvs. skapligt lugnt)? Det kan bli allt mellan en ny camry till en 20 år gammal rosthög. Dom brukar inte köra så lungt heller.
 4. Kajjan

  Czech Airlines till Bangkok (Codeshare med Etihad)

  Yes det var en B777. Är själv flygintresserad och har flugit med minimum utrymme förrut, jag misstänker att det har med deras stolar att göra, dom fälldes tillbaka på ett annorlunda sätt. Hela mitt huvud stack upp över stolen dessutom. Kändes som att allt var utformat för barn.
 5. Kajjan

  Czech Airlines till Bangkok (Codeshare med Etihad)

  Kan rapportera att czech airlines var kanon. Mer ben utrymme har jag aldrig varit med om, god mat, fantastisk service. Värdinnorna gick i gångarna nonstop och erbjöd dryck. Mellanlandningarna gick smidigt. Resan med Etihad va faktiskt sämre på alla sätt och vis. Benutrymmet var dåligt, så pass att det enda sättet för mig 193cm lång att sova på var framåtlutad, vilket jag aldrig varit med om tidigare.
 6. Kajjan

  Fristad för kriminella

  Jag blev bekant med en kille från Holland. Vi träffades ofta på gymmet i Patong och brukade prata om det mesta. Världens trevligaste kille. Visst, tatueringar över hela kroppen, upp till halsen - men det är ju ganska vanligt nu för tiden. En dag fick jag höra att han blivit arresterad. Tydligen var han efterlyst för bankrån i Holland. Jag misstänker att vi träffar på folk som flytt lagen oftare än vad vi tror, speciellt på ställen som Pattaya eller Patong.
 7. Kajjan

  Gym i Lamai?

  Toppen! Jag ska nog testa Samui Fitness. Verkar ligga aningen avsides dock. Jag ska bo ganska långt söder ut på Lamai Beach, så jag får mig en rejäl uppvärmning i form av en lång promenad inför varje gympass
 8. Kajjan

  Ny på forumet

  Nä så säger göteborgare om mig också, jag har bott i Trollhättan, Lerum, Kungälv, Askim, Göteborg och Landskrona, Svalöv och nu i Malmö, fan vad är jag egentligen :D MooYaa Vet den där känslan HANSJO: Haha..
 9. Kajjan

  RAWAI eller KATA eller BANGTAO

  Om det är fina stränder ni vill ha så har jag svårt att tro att ni kommer bli nöjda med Rawai. Det går knappt att kalla för badstrand. Däremot Nai Harn, några kilometer därifrån är enligt mig Phukets bästa strand. Har bott i Sai Yuan ett antal månader och när det var dags för bad så var Nai Harn det självklara valet.
 10. Kajjan

  Ny på forumet

  Trevligt. Jag är född några mil söder om Göteborg, men det kan man inte höra på dialekten idag
 11. Kajjan

  Czech Airlines till Bangkok (Codeshare med Etihad)

  Låter bra det! 2 byten skrämmer kanske bort en del som åker från Skandinavien, men en bensträckare på en dryg timme i Prag och Abu Dhabi är nog bara till det bättre
 12. Jag bokade min Mars-resa under julhelgen. Czech Airlines dök upp som alternativ när jag sökte på flygresor.se. Ett alternativ som jag aldrig tidigare sett. 1500kr billigare än nästa alternativ. Visserligen 2 byten - i Prag och i Abu Dhabi. Men den totala restiden var bara 16 h-någonting. Helt ok, enligt mig. Man flyger dessutom under natten vilket jag föredrar. Tydligen är Bangkok bara en "codeshare destination", och från Abu Dhabi flyger man med Etihads 777:a. Priset var bara 5200kr så jag slog till. Har någon annan åkt denna resan? Det dyker inte upp allt för mycket information när googlar på det. Kan nämna att dagarna efter jag bokat kostade samma resa 9000kr. Blir nästan rädd att något blivit fel
 13. Kajjan

  Ny på forumet

  Tackar för välkomnandet! Kul med fler folk från SS-tiden Vaktis: Ok, där ser man. Kändes nästan som att det var på gång att dö ut redan 2007
 14. Kajjan

  Gym i Lamai?

  Hej, Tack. Tror nästan att det var Ultra Bodies jag tränade på när jag var på ön sist. Vilket gym skulle du säga har mest fria vikter? Hantlar modell större och möjlighet att köra knäböj är viktigt Var tränar du själv förresten?
 15. Kajjan

  Ny på forumet

  Åh, glömde nästan. En av anledningarna till att jag registerade mig här var att jag såg ett bekant nick - "Captain Thailand". Jag minns dig sedan soisixten-tiden, Du var till stor hjälp inför min första resa 2006. Tack för det
×