Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

sayang

Medlem
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sayang

 1. sayang

  Byte av namn på biljett

  Eller att boka med ticket.se och välja ticket garanti. Kostar några 100 lappar men är ju småpengar om man riskerar att ej få igen något om man inte kan åka av någon anledning och ej har läkarintyg
 2. Åkt den sträckan senaste 3 åren,2 med speedboat från Lanta och 1 med Tigerline från Had Yao pier,alla i jan/feb. Absolut värsta resan var med färjan,5-6 pers som spydde,ungar som grät. Var allmänt kaos,rullade nåt otroligt mkt när det blåste upp ute till havs. Dom är ju väldigt långsmala färjorna,hur man kan sitta under däck på dessa båtar avslappnat begriper jag inte. Hade en ganska blåsig resa i år oxå,men tycker det går bra ändå i speedboaten,om man bara håller sig långt bak.
 3. Thai cat är ju ett säkert kort. Tycker det varit helt fantastiskt bra käk där sista åren.
 4. sayang

  Hinner vi med flyget??

  Funkar fint! Gjort precis samma rutt oxåðŸ‘
 5. sayang

  KOH BULONE

  Bulone är verkligen värt besöket! Till eller från Lipe har det blivit ett självklart stopp. Bott på både Pansand och Bulune resort,tycker inte det spelar så stor roll var man bor,då det är så nära att gå i mellan. Antingen tvärs över ön eller längs stranden. Men skulle jag rest med barn skulle jag valt Bulone resort,bättre strand där och ac.
 6. Norwegian vad jag vet. Finns kanske fler. Kan man göra förskottsinbetalningar till kortet eller använder man sig av kortets kredit för Atm uttag och betalar innan ränta och avgifter börjar ticka? Går bra att förskottsbetala till Norwegians kort, gör det oftast. Men du har 45 dagars räntefri kredit. Fria uttag och ingen årsavgift Fria uttag men som sagt det tillkommer en växlingsavgift så fria är de väl egentligen inte. [/ Växlingsavgift tillkommer väl på alla kort? Jag har iaf inte lyckats hitta ett kort med bättre villkor än Norwegian om man vill ha möjligheten att förskottsbetala till ett kreditkort. Undantaget Coop,men ej intresserad av deras återbäring.
 7. Norwegian vad jag vet. Finns kanske fler. Kan man göra förskottsinbetalningar till kortet eller använder man sig av kortets kredit för Atm uttag och betalar innan ränta och avgifter börjar ticka? Går bra att förskottsbetala till Norwegians kort, gör det oftast. Men du har 45 dagars räntefri kredit. Fria uttag och ingen årsavgift
 8. sayang

  Pris speed boat Koh Lanta- Koh Lipe

  Hej! Det finns speed boat`s som tar cirka 20 pers de är lite stadigare på sjön än de allra minsta. Kommer dock inte ihåg bolaget vi åkte med men de hade lite större båtar. / Markus Dom du tänker på är Bundhaya,kör stor speedboat högsäsong Lanta/Lipe Men det slår ju rätt fint i dom med,men sitter man bara hyffsat långt bak går det ändå fint. Hade rejäl vind i vintras på den sträckan,rediga vågor. Satt ett par med ett spädbarn nästan längst fram,såg inte roligt ut
 9. sayang

  Slutsålt Koh Lanta feb

  Simma lugnt,reser oftast den perioden. Finns alltid mkt att välja på i februari om du nu inte är ute efter nåt väldigt speciellt. Bokar sällan så mkt i förväg varken på Lanta,Lipe,Ao nang mm den perioden. Undantaget småöarna som tex Bulone mm.
 10. sayang

  Bästa stället på Koh Lanta att bo på

  Long beach är mycket bra! Speciellt norra delen. Är ju väldigt nära om man nu skulle vilja dra till Klong dao ibland oxå. Sen har du i mitt tycke en av lantas bästa resturanger nästan längst upp,Thai cat. Fantastiskt käk!
 11. sayang

  Qatar vs Thai vs Norwegian - ekonomiklass

  Bra att Qatar börjar flyga direkt Doha-Kbv Är ju ett kanonbolag,har dock bara provat ekonomi än sä länge,men buisness ser ju inte ut att gå av för hackor. Vill annars ta mig fram fortast möjligt helst med direktflyg,men om man nu slipper Bkk när man ska till Krabi området med Qatar så är det ju likställt med att flyga med Thai eller Norwegian. Deras service är förstklassig,bästa jag haft i ekonomi iaf. inget som avgör för mig,men gör ju absolut inget om det ändå ingår.
 12. Kc grandes frukost är ju utsökt. Vet dock inte priset där i juni.
 13. sayang

  Boende...

  Bulone i februari kan vara klokt att boka. Bulone resort att mkt fint,och kanon strand. Är verkligen värt några dagar till/från Lipe.
 14. sayang

  Bästa stället på Koh Lanta att bo på

  Vi provade klong dao sist i 4 dagar, åkte söderut ut 1 dag tidigare. Är ju en utmärkt strand om man reser med ungar, men vi reser numer utan så det blir inget mer besök. Vi bodde på Noble house,dag 1 så spydde en unge i poolen, dag 2 så stod en unge och pinkade i poolen,föräldrarna låg på stranden och solade i godan ro. Vid frukosten så var det livat värre oxå. Reser man utan barn finns ju ingen anledning att välja klong dao,när det finns long beach/klong nin. Stranden på klong dao är ju inte mycket att hurra för heller om nu inte gillar att styra barnvagn eller löpa då den är stenhård.
 15. sayang

  Koh Kood

  Koh kood resort är ett mkt bra och trevligt alternativ. Ligger på stranden i en lugn och trevlig bukt,bra snorkling oxå. Jämfört med Chang och Samet så står ju tiden still, kanske svårt att jämföra. Men är helt underbart för några dagar när man är på Koh Chang
 16. sayang

  flyg finnair

  Samma här,fick 3 bärs och vin till käket sist. Hämtade även där bak senare. Gäller att fråga snällt
 17. sayang

  Boxning i Ao Nang

  Var där i februari och har för mig att det gick på 1500 thb. Är det värt det? Nej men brukar ändå försöka titta varje år ändå Var inte mycket folk i Ao nang när vi var där,förutom på thai läktaren där det var knökfullt
 18. Koh bulone är verkligen värt ett besök några dagar,när man åker till/från Lipe
 19. sayang

  ICAbanken inför valutaväxlingsavgift

  På detta Coop kort. Hur fungerar det i samspelet med insatta pengar och köp/uttag. dvs om jag har köpt för 3000 som ej ännu inte fakturerats. Sedan skall jag göra ett uttag på 2000 i ATM. Om jag då sätter in dessa 2000 på kontot innan uttaget så hur vet jag att det inte sänker skulden till 1000 och sedan gör att räntan läggs till på dom 2000 jag tog ut. jf Tack för den frågan. Du har rätt. Det hade jag inte tänkt på. Ringde och pratade med dom. I praktiken så avgör man själv om det ska fungera som kreditkort eller ej. Betalar jag ex.vis hotellet med 9000,- och sen betalar in 12000 kr, då nollställs utnyttjad kredit och du har 3000 att handla för ELLER ta ut i automaten. Om du inte sätter in pengar så får du en räntefri faktura som ska betalas i slutet av nästkommande månad på det du handlat men ränta på det som du hämtat ut i automaten. Jag är nog lite som Sayang att jag vill undvika kredit, så jag kommer att se mitt medmeramerkort såsom en plånbok, att se till att jag har de pengar jag använder på kontot. Men det är alltså möjligt att sätta in valfritt belopp innan en resa t.ex och sedan använda kortet som en plånbok som du säger? Sätter du in pengar via bankgiro eller kan man föra över direkt från annat konto? Har nog läst på dåligt märker jag. Man sätter in pengar till deras plusgiro och anger det OCR nummer man får när man blir kund. Alltså som en betalning och ingen överföring. Men sätt inte in hela din reskassa för ingen bankgaranti gäller på insatt belopp. Alltså se det som en plånbok som man ju bara bär omkring med nödvändigaste kontanter i. Sätt in pengar vid behov och ta med din Banks dosa eller öppna mobilt bank.ID. Tack,nu har man blivit något klokare i kort djungeln vad man ska skaffa. Är ju ingen nackdel att det finns kredit men vill även ha möjligheten att sätta in pengar då jag kommer använda det främst till det. Verkar som att det är Coop eller Norwegian om jag nu läst på rätt som har samma villkor.
 20. sayang

  ICAbanken inför valutaväxlingsavgift

  Det är ju ett kreditkort så vill du inte ha det får du leta efter nåt annat.. På dom flesta kreditkort kan man dock sätta in umer pengar än vad som krävs så att kontot ligger på plus. [/ Dom flesta är alltså inte santander,synd. Får leta annat alternativ.
 21. sayang

  ICAbanken inför valutaväxlingsavgift

  Nån som har koll på Santander? Tänkte skaffa mitt kort där men efter kontakt med dom så hävdar dom att jag ej kan sätta in pengar i förväg utan bara använda krediten och betala senare. Går ej att göra några insättningar i förväg på ett kreditkort som oxå måste vara på lägst 10.000kr. Är inte intresserad av kredit men man ju kunna sätta in i förväg annars är det ju helt värdelöst. På ica banken funkade det ju utan problem.
 22. sayang

  flyg finnair

  Vad innebär comfort? Beställde något liknande med Ving. Man betalade extra men det var marginell skillnad,om ens någon,på benutrymmet. Men detta märker man? Ska logga in på finnarna och kolla om de går att boka. Kan man boka stolar direkt man bokat flyg eller måste man vänta till en månad före avresa? Tack på förhand! Economy Comfort innebär mer benutrymme och bättre lurar, är på dom 5 första raderna. Går att boka direkt. Är störst utrymme på den främsta,och där märks det iaf. Mycket bra satt vi,är iaf 186cm. Men som sagt bäst valuta har du på främsta raden, blev inte alls dumt när handbagaget sen blev benpall.
 23. sayang

  flyg finnair

  Finnairs economy comfort är riktigt bra platser, speciellt om man sitter längst fram. Saknat såna platser i ekonomi,är det några andra bolag som har något liknande? Kostar 60€ extra men det är det värt alla dar i veckan för mig iaf.
 24. sayang

  Ao Nang

  Är ett hyffsat hotell,har väl sett sina bästa dagar men funkar absolut. Se till att få rummet i beach eller spa wing dom rummen är trevligare. Poolen är mkt liten men läget på hotellet är kanon. Frukost helt ok.
×