Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

sayang

Medlem
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

About sayang

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. sayang

  Byte av namn på biljett

  Eller att boka med ticket.se och välja ticket garanti. Kostar några 100 lappar men är ju småpengar om man riskerar att ej få igen något om man inte kan åka av någon anledning och ej har läkarintyg
 2. Åkt den sträckan senaste 3 åren,2 med speedboat från Lanta och 1 med Tigerline från Had Yao pier,alla i jan/feb. Absolut värsta resan var med färjan,5-6 pers som spydde,ungar som grät. Var allmänt kaos,rullade nåt otroligt mkt när det blåste upp ute till havs. Dom är ju väldigt långsmala färjorna,hur man kan sitta under däck på dessa båtar avslappnat begriper jag inte. Hade en ganska blåsig resa i år oxå,men tycker det går bra ändå i speedboaten,om man bara håller sig långt bak.
 3. Thai cat är ju ett säkert kort. Tycker det varit helt fantastiskt bra käk där sista åren.
 4. sayang

  Hinner vi med flyget??

  Funkar fint! Gjort precis samma rutt oxåðŸ‘
 5. sayang

  KOH BULONE

  Bulone är verkligen värt besöket! Till eller från Lipe har det blivit ett självklart stopp. Bott på både Pansand och Bulune resort,tycker inte det spelar så stor roll var man bor,då det är så nära att gå i mellan. Antingen tvärs över ön eller längs stranden. Men skulle jag rest med barn skulle jag valt Bulone resort,bättre strand där och ac.
 6. Norwegian vad jag vet. Finns kanske fler. Kan man göra förskottsinbetalningar till kortet eller använder man sig av kortets kredit för Atm uttag och betalar innan ränta och avgifter börjar ticka? Går bra att förskottsbetala till Norwegians kort, gör det oftast. Men du har 45 dagars räntefri kredit. Fria uttag och ingen årsavgift Fria uttag men som sagt det tillkommer en växlingsavgift så fria är de väl egentligen inte. [/ Växlingsavgift tillkommer väl på alla kort? Jag har iaf inte lyckats hitta ett kort med bättre villkor än Norwegian om man vill ha möjligheten att förskottsbetala till ett kreditkort. Undantaget Coop,men ej intresserad av deras återbäring.
 7. Norwegian vad jag vet. Finns kanske fler. Kan man göra förskottsinbetalningar till kortet eller använder man sig av kortets kredit för Atm uttag och betalar innan ränta och avgifter börjar ticka? Går bra att förskottsbetala till Norwegians kort, gör det oftast. Men du har 45 dagars räntefri kredit. Fria uttag och ingen årsavgift
 8. sayang

  Pris speed boat Koh Lanta- Koh Lipe

  Hej! Det finns speed boat`s som tar cirka 20 pers de är lite stadigare på sjön än de allra minsta. Kommer dock inte ihåg bolaget vi åkte med men de hade lite större båtar. / Markus Dom du tänker på är Bundhaya,kör stor speedboat högsäsong Lanta/Lipe Men det slår ju rätt fint i dom med,men sitter man bara hyffsat långt bak går det ändå fint. Hade rejäl vind i vintras på den sträckan,rediga vågor. Satt ett par med ett spädbarn nästan längst fram,såg inte roligt ut
 9. sayang

  Slutsålt Koh Lanta feb

  Simma lugnt,reser oftast den perioden. Finns alltid mkt att välja på i februari om du nu inte är ute efter nåt väldigt speciellt. Bokar sällan så mkt i förväg varken på Lanta,Lipe,Ao nang mm den perioden. Undantaget småöarna som tex Bulone mm.
 10. sayang

  Bästa stället på Koh Lanta att bo på

  Long beach är mycket bra! Speciellt norra delen. Är ju väldigt nära om man nu skulle vilja dra till Klong dao ibland oxå. Sen har du i mitt tycke en av lantas bästa resturanger nästan längst upp,Thai cat. Fantastiskt käk!
 11. sayang

  Qatar vs Thai vs Norwegian - ekonomiklass

  Bra att Qatar börjar flyga direkt Doha-Kbv Är ju ett kanonbolag,har dock bara provat ekonomi än sä länge,men buisness ser ju inte ut att gå av för hackor. Vill annars ta mig fram fortast möjligt helst med direktflyg,men om man nu slipper Bkk när man ska till Krabi området med Qatar så är det ju likställt med att flyga med Thai eller Norwegian. Deras service är förstklassig,bästa jag haft i ekonomi iaf. inget som avgör för mig,men gör ju absolut inget om det ändå ingår.
 12. Kc grandes frukost är ju utsökt. Vet dock inte priset där i juni.
 13. sayang

  Boende...

  Bulone i februari kan vara klokt att boka. Bulone resort att mkt fint,och kanon strand. Är verkligen värt några dagar till/från Lipe.
 14. sayang

  Bästa stället på Koh Lanta att bo på

  Vi provade klong dao sist i 4 dagar, åkte söderut ut 1 dag tidigare. Är ju en utmärkt strand om man reser med ungar, men vi reser numer utan så det blir inget mer besök. Vi bodde på Noble house,dag 1 så spydde en unge i poolen, dag 2 så stod en unge och pinkade i poolen,föräldrarna låg på stranden och solade i godan ro. Vid frukosten så var det livat värre oxå. Reser man utan barn finns ju ingen anledning att välja klong dao,när det finns long beach/klong nin. Stranden på klong dao är ju inte mycket att hurra för heller om nu inte gillar att styra barnvagn eller löpa då den är stenhård.
×