Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Wermland

Medlem
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Wermland

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Värmland
 1. Wermland

  DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

  Passade på att nyttja Qatars kampanj, OSL-BKK, 27sep-23nov. 7500 kr Ditresan i Business och hem i ekonomi.
 2. Wermland

  Agoda, vad ska jag tänka på?

  Verkar som Agoda har återgått till att visa priser utan Service charge 10% & Hotel tax 7% igen , värt att tänka på om man jämför med andra sajter.
 3. Wermland

  KOH BULONE

  I och för sig 3 års sedan jag var där men mina intryck då var: Jag var besviken på Bulone, framförallt på service och maten i restaurangerna (provade Bulone Resort och Pansand). Oftast smaklöst mot övriga Thailand, turistanpassat, och dyrt. Och när jag bad att få maten starkare, så gick inte det! -"vill du ha starkt så får du ta xxx istället", sa de. Och inte var den maten direkt stark ändå Tog lååång tid att få maten på kvällen, oavsett vid vilken tid man kom. Att det var en massa barn som sprang omkring i restaurangen, slängde böcker omkring sig, skrek eller grinade varje gång gjorde inte saken bättre. (är inte barnens fel utan föräldrarna som inte ville/brydde sig att säga till dem). Vattnet/stranden är ju fin och boendet ok även om något lite dyrt för den standard man får, jag bor gärna enkelt med bara fläkt men det var på gränsen till prisvärt (Bodde på Bulone Resort). Om jag var er skulle jag välja Koh Lipe eller Koh Kradan istället, mkt. bättre.
 4. som de flesta nämner, i en normalstor "gas"-taxi får det inte plats mkt. väskor, gränsfall för tre pax. Men...bara att fråga efter en stor taxi/minivan i taxikön. Airportlink+BTS = 300 B /3 pers ung. minivan 500B (kanske 600?, men kan även gå med normal-taxi-pris 400B) Men, med taxi slipper ni dra väskor mellan airportlink och BTS för en så liten mellanskillnad som max 25kr/pers hade jag inte funderat på det ens på backpackertiden.
 5. From. 1 mars inför ICA-banken ett valutapåslag på 1,25% vid köp/uttag utomlands. Än så länge ingen uttagsavgift. Det blir till att klippa ICA-kortet och skaffa Santander istället.
 6. Wermland

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  50 resp. 145 dagar kvar :)
 7. Wermland

  tv tips i kväll 20,10 på kunskapkanalen

  För de som missade, finns att se på ur.se. Avsnitt även från Vietnam, Kambodja mfl. länder
 8. Wermland

  Vad gör ni annars?

  Kommande vinter blir 20:e resan till T. Första resorna 1992 & 93, sedan dröjde det 7 år till nästa. För att numera bli minst en gång per år. Blivit längre och längre tid jag/vi stannar där, från ca. 2 veckor första resorna till att numera bli 5-6 veckor under vintern och 10-14 dagar under hösten. Jobbar som IT-tekniker, har 6 veckors semester och möjlighet att jobba ihop lite komptid under året så man får ihop lite längre ledighet.
 9. Wermland

  uttag i bankomat

  Ett tips om det inte går att ta ut 20000 B är att prova med 18-19000, vissa atm/kort (vet inte vilket det beror på) begränsar till 5000SEK, vilket vid nuvarande kurs ligger strax under 20000B
 10. Wermland

  Mygg?

  Stämmer, den heter Sketolene... inte Skeleton som jag fick för mig.
 11. Wermland

  Mygg?

  Köper alltid på plats, inkl. extra flaskor innan hemresa för den svenska sommaren. Självklart med DEET Favoriten är/var Wild lives Block 95, får man på läppar så blir det en bedövande känsla typ bedövningsspruta hos tandläkaren. Kunde tyvärr inte hitta någonstans i vintras. förbjudits pga. för mycket DEET kanske? www.skincreamdepot.com/wp-content/uploads/2013/11/wildlives95.jpg En som fungerar nästan lika bra är Skeleton, föredrar orange flaska. "Hemma" på balkongen brukar jag även ha en eldosa som matas med tabletter, typ. i01.i.aliimg.com/photo/v0/886205601/electric_mosquito_mat_heater.jpg Till sist ett tips att köpa med hem till Sverige. Gul "glöd"-lampa som håller borta myggorna, fungerar sämre på knott tyvärr men lyser med ett snyggt orange sken så värd köp även estetiskt sett 4.bp.blogspot.com/_sIxuqKD3Qfo/TIIQVYk6TrI/AAAAAAAAABA/Dg-idP04Bjk/s640/MOSTO-Q-1.JPG
 12. Wermland

  Hur mycket betalade du för din t o r Bangkok?

  OSL-BKK 10feb-18mar, 5335 kr STO-BKK 7-22nov, 3872 kr Bägge resor med Qatar, 2-3 h flygbyte i Doha
 13. Mer information. http://phuketwan.com/tourism/canadian-rider-drinking-crash-killed-young-phuket-woman-police-22348/
 14. Wermland

  Valutan/Kurser

  Thailand sänker sin styrränta med 0,25, borde vara positivt? www.tradingeconomics.com/thailand/interest-rate
 15. Wermland

  Dessa flygpriser.....

  Finnair flyger direkt till Krabi från HEL, 25500 kr, då missar ni i och för sig shopping i BKK
×