Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Senora

Medlem
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Senora

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Kamala Beach: Regnet ÖSER ner. Har gjort flera timmar om dagen senaste dagarna. Ganska trist med bara några få solglimtar per dag :'(
 2. ...1 dag kvar!! Om 24 timmar sitter vi på planet, förhoppningsvis på några tusen meters höjd!
 3. Härligt att höra! Även prognoserna har sett hyfsade ut senaste dagarna, men framåt närmsta veckan är det blött och monligt. Men jag VEET att man inte ska kolla väderkartorna. Så nu hoppas jag solen stannar kvar!
 4. 6 dagar kvar. Känns som att det skulle kunna vara dags att börja planera packningen. Har känts så långt kvar hela tiden men på söndag kväll står man väl som vanligt med stressillamående och försöker få nån slags reda i allas packning.
 5. Ingen som sitter i Kamala med omnejd som vill börja rapportera lite?
 6. Tack Annelie och Cilja för era rader, skönt att höra om fler som haft samma tankar!
 7. Man kan va orolig för nåt även om man inser att oron är obefogad. Förhoppningsvis inser du idag att din oro för dengue och maneter är obefogad. Hur menar du nu?
 8. denna dam har resfeber över det vanliga rädd för maten rädd för djuren barnen kan dö osv fundera lite på hur hon ens vågar sätta sig och ungarna i ett flygplan sätt på lite bob m och slappna av det måste nästan vara ett skämt. Stanna hemma sök hjälp dina barn kan inte må bra av dig. Thailand är dödens fälla trafiken, giftiga maten, hajar, maneter kåta gubbar, fattiga personer som kommer kidnappa dina barn när du tittar bort på stranden vardagsmat där, vild hundar springer runt lite varstans skit mycket sjukdomar och hugger helt vilt om sig, tsunami, polis som är korrupta. Jetski maffia tuktuk maffia, folk blir drogade med hiv spruter och rånade. Thai killar våldtar alla blonda kvinnor och polisen bryr sig inte, sissta stället på planeten att ta sina barn. Jag vet inte ens om jag orkar svara på det här... Jag inte illa upp över raljerandet, men blir ändå lite förundrad över att det ändå bara verkar vara jag som överhuvudtaget känner olust inför just dengue och maneter. På detta forumet, vill säga.
 9. Precis så går min tankebana också Typ så. Jag hoppas naturligtvis också att komma ner och upptäcka att det är manettomt. Har aldrig själv bränt mig, men var med när en i min familj brände sig illa i USA. Han behövde rätt mycket vård och det ar också en riktig semesterdödare. Har inte tänkt så mycket på det i efterhand eftersom jag var rätt liten, men jag minns verkligen hur plågad han var. Mitt misstag är väl att jag i googlandet stött på allehandal skräckhistorier från just Thailand. Svårt att inte ta en pappas beskrivning av hur sonen håller på att dö i vattnet och vädjan om att andra ska vara vaksamma på allvar, även om det är ett enstaka fall. Precis
 10. manetdräkt har jag använt ex antal gånger när jag dykt/snorklat i australien på revet är väl samma som en våtdräkt? Nja, våtdräkt trodde jag var en tjockare variant? Detta är en tunnare historia i nylon. Men det finns kanske olika varianter? Oavsett så kan det nog hända att den får följa med i väskan
 11. Nu har jag i ett försök att neutralisera allt negativt googat på diverse elände som finns på andra platser också. Även Kanarieöarna och resten av Spanien har haft manetinvasion, Turkiet har dödliga fästingar och Grekland har fått malaria. Så, nu känns genast mycket bättre, för vem tvekar inför Turkiet eller Grekland av just de anledningarna? Förresten pratade jag med maken om maneterna och om vad som rekommenderas i manettäta vatten. "En heldräkt? Jaha, men det har jag en någonstans, den köpte jag i Australien, de är ju superbra." Haha, det hade jag INGEN aning om. Han tyckte iaf inte att det var konstigt att jag oroade mig, men det beror nog på att han varit i australiensiska vatten där alla känner till problemet och skyddar sig därefter.
 12. Haha, tror du har rätt i ditt första påstående. Djuren har jag inte oroat mig för - än. Våldsamheter och vapen känns inte heller som ett stort hot med tanke på var vi valt att hålla till. Vi gör nog vad ni veteraner skulle kalla för en light-resa. Barninriktad resort, förmodligen 90% svenska barnfamiljer och köttbullar på menyn ;-)
 13. Jag är faktiskt inte särskilt överbeskyddande här hemma (tro det elle rej...), men låter väl inte ungarna leka själv på gatan riktigt än, typ. Om jag ska hobbyanalysera min oro så handlar det nog om kontrollförlust - skulle något hända av det jag oroar mig för så står jag mer eller mindre handfallen. Självklart tar jag en risk när jag sätter mig och barnen i bilen varje dag. Det är förmodligen farligare än att bada i Phuket, men något som ingår i vardagen och som jag inte tänker på. Sunt förnuft kommer man långt med, men det är just känslan av att inte veta vad som väntar som jag tor skapar min oro. Tack hörrni för goda råd och småbitska kommentarer. Syrligheten kan jag ju tolka positivt eftersom den förmodligen kommer sig av att ni inte tycker att det finns någon rimlighet i oron. Hade ju varit värre att få höra att alla mina farhågor är sanna
 14. Så sant så sant... Jag förstår att ni tycker att jag låter helt galen och som en trygghetsnarkoman av värsta sorten. Jag har inte alltid varit så, snarare tvärtom. Har tidigare drabbats av lite skit under några resor; trafikolyckor där jag klarat mig men förlorat vänner, höjdsjuka under bergsbestigning, magsjukor etc, men ändå inte avskräckts, förrän nu - och då för en resa till barnparadiset Thailand. Ironiskt kanske. Maneter har jag inte själv drabbats av, men i USA var jag med när en i min familj blev allvarligt bränd och jag har aldrig sett en vuxen man så sjuk och plågad. Jag var inte så gammal men fattade att det där vill man inte vara med om. Med barnen fick jag nog ett nytt perspektiv och i efterhand har jag väl funderat över vad som skulle kunna ha hänt vid de här tillfällena när jag ändå hade tur och klarade mig med hälsan i behåll. Jag försöker sätta allt i perspektiv (lyckas kanske inte så bra just nu), men kan också tycka att många inte alls vill ta eventuella risker riktigt på allvar.
×