Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

singha

Medlem
 • Content Count

  135
 • Joined

 • Last visited

About singha

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. singha

  Vietnam

  Spännande med Vietnam. Skriv gärna några rader om resan efteråt, här på forumet.
 2. singha

  Tips på resplan motages

  Vi har testat både minibuss/van från Bangkok , 6-7 timmar, 5000THB för 8 pers, ganska drygt. Bekvämats är flyg Bangkok till Trat, därefter ca 1.5 timme med minibuss via färja till Koh Chang och boendet. Vi har testat boende på White Sand Beach, där det finns mycket affärer osv, men föredrar att bo längre söderut. Kai Bae beach har en trevlig by,bra med restauranger men lite shopping. Hotell tex Kai Bae beach resort el KB resort. Ligger grannar, har bra bungalows för familjer. Stranden är långgrund och ibland obefintlig pga högvatten, men inte samma stora/breda beach som WSB. Koh Kood resort kan jag rek. Nås med båt från södra koh chang. Lugnt och skönt, inget för den rastlöse. Bra snorkling från strand.Kolla TripAdvisor el dylikt för bilder/läge.
 3. singha

  Tips på resplan motages

  Hej Vad kul att ni ska iväg. Allt skönt att ha något att se fram emot. Kan inte uttala mig om samui och koh Tao. Men jag skulle inte köra detta i kombo med koh chang pga avståndet och restiden. Dela hellre upp det på samui och koh tao denna gång. Och ta koh chang och öarna utanför nästa resa, koh muk och framförallt koh kood där det är mycket lugnt och härligt.
 4. singha

  Hotell nära bra snorkling?

  Precis som Jimmieboy skriver. Den bästa snorklingen upplever man när man tar en båt till olika rev. Kan dock rekommendera Ko Samet om du absolut inte kliver i en båt. Där finns flera bra ställen att snorkla på från strand. Sett både muräna, bläckfisk,barracuda ca 75m från strand. Tex tubtim beach eller ao prao beach.
 5. singha

  Hyra moppe i Ban Phe

  Borde finnas många. Såg åtminstone ett par kring hamnen i stan. Ska ni hålla till på Mae rumphung (väster om ban phe) kan jag rekommendera Pama resort. De har moppar, men kan också fixa salenger (moppe m sidovagn för familj). Det var ganska svårt att få tag i moppar under jul/nyår,mycket var uthyrt. Säkert lättare nu.
 6. singha

  Nordöstra Koh Chang

  Amber har en bra restaurang. Hur det ser med matställen utöver minns jag inte, troligtvis tunt. Inte som wsb, kai bae iaf. Vägen är väldigt rak och fin på östra sidan om du jämför med västra. Inte i närheten av backarna upp och ned innan wsb från färjan sett.
 7. singha

  Nordöstra Koh Chang

  Hej Har inte bott på den sidan,men gjort besök på bla Amber sands. Mycket trevligt ställe, härlig atmosfär, bra mat. Ingen vidare strand,stenig botten. De hade plockat bort stenar på botten så man ändå kunde gå ut i vattnet utan att trampa på stenar. Bungarna såg fina ut,liten pool oxå.
 8. singha

  ao nuan beach koh samet

  Liten men naggande god.
 9. 3 dagar kvar Frugans packningshets är just nu på topp. Ska bli skönt att komma iväg till Thailand igen, 2 år sedan sist.
 10. Exakt 14 dagar och 30 min.
 11. singha

  Kai bae

  Hej På Kai Bae finns inte många fristående restauranger. Som du skriver, är det mest Hotellens egna restauranger som gäller. I "byn" finns stort utbud av blandad karaktär, bla en mex restaurant (Barrio Bonito) som är väldigt bra om ni tröttnar på den lokala maten. Trevlig resa
 12. singha

  Hur mycket betalade du för din t o r Bangkok?

  25.500:- för 5 pers (4vuxna, 1 barn) 16 dec - 8 jan. Helt ok pris over jul och nyår. Dock med Air China via Peking Flygtid ner 17h45min inkl 4h stopover Flygtid hem 16h inkl 2h stop i Beijing
 13. 280 dagar till avresa. Första gången med air china. Bkk via Beijing. Vet inte hur bra det kommer att bli, men kunde inte låta bli. 4900:- per vuxen över jul/nyår 3veckor är skamligt billigt.
 14. Hej entropi Blir spännande att följa din resa.
×