Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

NATHON

Medlem
 • Innehållsantal

  17
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om NATHON

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Det finns minst 5 butiker som säljer thai/asiatisk mat vid Hötorget. Två stycken på Olofpalmesgata som sagts tidigare i tråden, den som ligger närmast sveavägen har ett mera begränsat sortiment, så jag håller med om att den andra är bättre, Den heter asian markets och det är samma ägare som den vid Fridhemsplan. Den tredje ligger första tvärgatan till vänster om man kommer från Sveavägen och heter Hong Kong shop. Det är våran favorit.Den fjärde ligger andra tvärgatan till höger om man kommer från Sveavägen och heter Mai Mai shop. Den femte ligger vid uppgången från Hötorgets tunnelbana, den uppgången där man kommer upp emellan hötorgsskraporna. Den ligger alltså en trappa ned från markplan.En positiv sak med den är att den har ett kök mitt i lokalen där kockar lagar mat, så det är möjligt att köpa varm mat, mestadels kinesiskt dock. Men även thai tycker om fötter från olika djur mm. Personligen brukar jag köpa Peking anka där.
 2. NATHON

  Bästa restaurangen i Bangkok

  Enligt den seriösa listan(S.Pellegrino) med världens bästa restauranger så på plats 13 finns NAHM Bangkok och på Plats 17 GAGGAN Bangkok, har dock inte själv ätit på någon av dem. Bästa svenska restaurangen finns på plats 19 på listan så de bör vara extremt bra med svenska mått mätt. Dock handlar det förmodligen inte om några steakhouse eller liknande då de inte brukar vara med på denna lista. Personligen tror jag de flesta "vanliga" restaurang besökare inte blir så imponerade av att äta lava,barr och myror som serveras på några av topp restaurangerna som t.ex. Noma och Fäviken men är du en "avancerad" uteätare som t.ex. en köksmästare eller heter Kallentoft eller liknade, så är detta rätt restauranger för dig.
 3. NATHON

  Hotell i Bangkok

  VIE är ett riktigt bra hotell. Personalen i receptionen var dock inte den bästa annars fanns det inget att klaga på.Även vi blev uppgraderade till ett fantastiskt rum med panoramafönster både i vardagsrummet och sovrummet. Bra frukost,gym,pool mm. Den japanska restaurangen öppnade när vi var där och man såg på bilarna utanför/under vilka som var inbjudna (ferrari, lamborgini, porsche mfl. Läste menyen men tyckte det var lite väl dyrt....
 4. NATHON

  Koh Samui

  Walking street skulle jag anse som huvudgata
 5. NATHON

  Urtrist ställe

  Jag läste allt på. Bra shopping på gatan och härligt hav skrevs det men eftersom det bara var för en sist natt där så var det inte hela världen. Jag om någon är väldigt noga med vart vihamnar men här blev det lite fel för våran smak Jag kan komma på minst 5 ställen på Samui som har det du sökte. Tripadvisor är ett tips och tänk på att det skiljer på när man åker, om det är säsong eller inte.
 6. NATHON

  First Bungalow Koh Samui

  Om du ger lite mer fakta (ålder,intressen mm.)om er så kan vi nog komma med några förslag på vad ni kan göra. Barnfamiljer har sällan samma önskemål på aktiviteter som t.ex. Pensionärer eller tonåringar....därför behövs mer info.
 7. NATHON

  Urtrist ställe

  Det finns de som väljer att åka till Indien och blir förbannade på att det är folk överallt och det finns de som åker till någon by och blir förbannade att de inte ens har ett shopping center. Läs på nästa gång för du valde fel ställe med tanke på vad du sökte!
 8. NATHON

  Driva bar i Thailand?

  Om man efter ett år har gått 100 000 back. Eller varför inte 150 000 back. Jag pratar rent generellt att en person går totalt back. Att leva för mig i Sverige under ett år kostar bra mycket mer än 150 000 kr. Gör det nog för de flesta som inte är studenter. Forvanas over dina slutsatser. Att ga totalt back 100 000-150 000 pa ett ar ar det nog valdigt fa som har rad med. Att jamfora det med att det kostar 150 000 att leva iSverige ar ju inte samma sak. Nagonstans gor du ett stort tankefel. I det ena fallet gar din ekonomi 100-150 tusen back medans I det andra fallet ar det dina levnadskostnader som ar 150 000 Hur mycket din ekonomi gar plus eller minus bestamms av Dina inkomster. Det blir lite som att jamfora applen och paron eller mango och papaya.
 9. NATHON

  Driva bar i Thailand?

  Den har varit till salu i snart 2 år nu... Undra varför ingen köper den? En kort fråga. Kan man inte göra om baren till en bostad. Man är väl snart uppe i 1 miljon kronor för boendet, låter billigt 225 000 kronor om det går att göra om. Nastan alla barer I Thailand hyrs ut, det man koper ar inredningen och ratten att be drive verksamhet dar mot att man betalat hyra. Det finns dock undantag men de burkas kosta stora summor.
 10. Du skriver inte I Vilket land du har fonderna? Om du har fonder I Thailand bor du salja dem aret innan du planerar aka till Sverige.
 11. NATHON

  Muse hotell

  Vi har bott på Muse Hotel håller med LantaMas i att servicen inte håller samma standard som "inredningen". Ett annat vanligt problem med "boutique" hotell brukar vara att rummen mm är rätt "kompakta"(små), vilket vi tyckte var fallet även här, dock har jag bott i mindre rum, t.ex. Paramount i New York , där fick man knappt in resväskan brevid sängen men hotellet var "häftigt".Under samma resa till Bangkok bodde vi även på deras "syster" hotell VIE. Både Muse och VIE ingår i den stora franska hotell kedjan ACCOR. Då vi upplevde liknande problem med servicen på detta hotell tror jag att det kan bero på att kedjan har lite dålig koll på sin personal(ingen ägare på plats osv.) Vi tyckte dock om båda hotellen och kommer säkert bo på dem igen.Personligen gillade jag VIE bättre, kanske beroende att vi blev uppgraderade till ett betydligt större och lyxigare rum.Båda hotellen tycker jag är prisvärda om man vill bo lite bättre men inte vill kosta på sig vad de bästa hotellen som t.ex. Peninsula kostar. Vill man kosta på sig hotell i den prisklassen kan jag rekommendera Penisula, speciellt om man spelar golf då de bl.a. har en egen golfbana som är en av de bästa i Thailand.
 12. Ar lite inne pa samma line som Evert.Samui ar inte att rekommenderar efter vad du har berattat. Ett av de dyraste stallena I Thailand. Det blir dyra dagar nar ni stannar sa kort tid aven om ni aker off season. Spara ihop lite mer pengar och ak senare med barnen installet.Eller ak nagon annanstans.
 13. NATHON

  strand koh samui

  Bophut beach ar inte en mysig strand for bad eller liknande.Dock ser den ok ut pa hall nar man gar langs strand promenaden nar man besoker Fisherman Village.Har aven bott pa ett hotell pa stranden med grym utsikt.Men badade gjorde vi I poolen. Om du gar mot Maenam blir stranden battre at andra hallet samre......
 14. [quote author=hasseigöteborg link=topic=25847.msg350294#msg Och ibland har man lite extra utgifter typ punka (130 thb för ny inneslang) hf Bra exempel på extra utgifter!
 15. NATHON

  The Briza Beach Resort (Koh Samui)

  Har inte bott på The Briza Beach Hotel. Hotellet ligger i norra delen av Chaweng ganska nära flygplatsen, tror dock inte den stör. Det finns många 5 stjärniga hotell i den delen.Kanske inte den optimala stranden om just stranden är det viktiga. Det är dessutom en bit att gå om ni skall in till den mer centrala delen, med barer och diskotek och shopping.
×