Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

lovisahawk

Medlem
  • Innehållsantal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om lovisahawk

  • Placering
    Medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. lovisahawk

    Speedboat Phuket - Koh Lanta?

    Hej igen På fredag kl 06.55 landar vi på phukets flygplats. Tar man taxi därifrån till rassadapiren för att åka vidare m färja till koh lanta? Ungefär vad kostar taxin? Köper man enklast biljetten till färjan vid piren eller bör vi köpa på flygplatsen? Vi hoppas hinna med 08.30-färjan. Om man missar den, hur slår man bäst ihjäl fyra timmar där omkring? Tacksam för all hjälp!
  2. lovisahawk

    Shoppingtaktik, Phuket/Koh Lanta plus skräddartips?

    Ismene, har du något tips på bra skräddare?
  3. lovisahawk

    Speedboat Phuket - Koh Lanta?

    Vilka bra tips! Det väger mellan speedboat och färja. Jag är gravid och undviker helst långa bilresor för att inte bli illamående. Det låter ju smart att vila en dag på Nai Yang. Vicky, har du något tips på boende? Bokar man speedboaten på resebyrå på flygplatsen eller måste man in till Phuket stad? Någon som vet om de går specifika tider? Om man tar färjan, är det alltid flera timmars uppehåll på Phi Phi eller finns det någon direktvariant?
  4. lovisahawk

    Speedboat Phuket - Koh Lanta?

    Då blir det färja. Vi landar 06.55. Hinner vi med färja kl 8 eller ska vi skta på den kl 13? Kan tänka sig att man är rätt mör efter flygresan, men vi vill inte "förlora" en natt i Phuket utan längtar till lugnet. Går det att köpa resan Phuket-Ko Lanta på flygplatsen? Ska den kosta 800 bath ca? Tack för alla svar! Det är ovärderligt!
  5. lovisahawk

    Speedboat Phuket - Koh Lanta?

    Hur var speedboatresan? Är det en hyfsat stor båt eller guppar det mycket? Vi kan gärna betala lite mer om det går snabbare.
  6. lovisahawk

    Speedboat Phuket - Koh Lanta?

    Hej Tack för svaren! Färja låter skönare än motorbåt! Finns det direktfärjor eller går alla via Phi Phi? Kan man boka direkt från flygplatsen?
  7. Tack för tipsen! Får se till att flyga till Bankok nästa gång, med tomma resväskor...
  8. lovisahawk

    Shoppingtaktik, Phuket/Koh Lanta plus skräddartips?

    Tack för era svar! Låter klokt och definitivt mindre stressigt. Någon som har tips på skräddare i Saladan? Om någon har en susning om vad en babyfilt i siden kan kosta att sy upp liksom ett lapptäcke till barnsäng så får ni gärna komma med kvalificerade gissningar. Det är alltid så svårt att pruta till rätt pris i ett land man aldrig varit i...
  9. lovisahawk

    Bungalowboende på Ko lanta?

    Tack för snabbt svar! Kanske ska man köra 3-4 nätter på Relax Bay och resten på Klong Nin? Det verkar som att det är säkrast att boka hemifrån i januari eller vad är din erfarenhet? Blir det billigare att deala på plats eller är det så fullbokat så att priserna hursomhelst är desamma? Vet du hur man enklast tar sig till Koh Lanta från Phuket på morgonen?
  10. Hej Finns det några vana Thailandsresenärer som kan tipsa om rolig shopping i Phuket som sträcker sig utanför adidaskopior, flipflops och sidenkuddar? Jag har aldrig varit i Thailand och vet itne riktigt vad man kan hitta, men det vore kul att hitta små lokala designers eller kopior av snygga designkläder. Om man bara har en eller två dagar, vart bör man styra kosan då tycker ni? Tackar och bockar för alla typer av tips!
  11. Hej Vi flyger till Phuket och har tänkt tillbringa största delen av resan på någon strand på Ko Lanta. Sista natten har vi ospec boende i Phuket eftersom vi flyger hem redan 09 på morgonen. Jag är sugen på att sy upp ett lapptäcke och undrar om någon av er här på forumet kan ge lite råd. Bör vi stanna i Phuket en natt (landar på morgonen) och hitta skräddare och beställa det vi vill ha uppsytt för att hämta sista dagen. Eller går det att hitta skräddare till ungefär samma pris på Ko Lanta och sedan bara shoppa på marknader/galleriorna sista dagen? Tacksam för all input.
  12. Hej Vi landar i Phuket på morgonen den 13 januari och har tänkt resa direkt till Koh Lanta. Har för mig att jag set någonstans att det finns snabba direktbåtar den sträckan. Någon som vet hur man bokar dessa och vad det kostar? Är alla båtar "säkra" eller ska man vara noga med vilket bolag man bokar? Tacksam för svar! Åker till Thailand för första gången.
  13. lovisahawk

    Bungalowboende på Ko lanta?

    Hej Vi flyger till Phuket i mitten på januari och letar boende på Ko lanta. Kollade in Relax bay resort på Relax bay, men det var slutsålt. Finns det något liknande nyöppnat som inte är lika poppis än och kanske till och med billigare. Vi kan betala mellan 200-400 per natt och vill helst ha AC, men fläkt kan funka. Hur är stranden på Relax Bay? Om någon har något annat tips om fin strand på Ko Lanta så tar vi gärna emot tips. Vi vill bo mysigt med hängmattor och strandrestauranger, men inte vara begränsade till bara hotellets restaurang.
  14. lovisahawk

    Tips till gravid sistaminuten-resenär

    Har även hört att Railey beach ska vara fint. Men min kompis som tipsade var där för tio år sedan. Någon som vet om det fortfarande är mysigt? Vi flyger från Malmö eller Köpenhamn förresten.
  15. Hej Jag och min man ska till Thailand för första gången. Vi tänkte köpa en sista minuten i januari. De flesta verkar gå till Phuket. Vi ska vara borta två veckor, men vill helst inte ha en allt för lång resa till slutdestinationen, men 2-4 timmar går bra. Vi gillar: fina stränder, sandbotten, mysiga smårestauranger, god lokal mat, fruktjuicer, hängmattor och lugn och ro. Just på denna semestern har vi inga tankar på att utforska utan vill bara landa i ett litet paradis ett par veckor så här mitt i vintern. Alltid ett plus med lite shopping, men det kanske man kan klämma in i samband med ankomst eller hemresa. Har hört att Koh Samet och Koh Samui ska vara fint. Vi ogillar: Stora turistkomplex, steniga stränder, starka strömmar och nattliv (just nu iallafall). Apropå boende: Vad kostar det typ per natt om man vill ha hyfsat skön säng, fläkt eller luftkonditionering (räcker fläkt eller svettas man om nätterna då?), mysig feeling och strandnära? Behöver inte ha pool eller andra lyxgrejer. Kom gärna med tips på boenden och specifika stränder som ni tror kan passa oss! Ska man boka boende hemifrån eller satsa på att pruta till sig ett bra pris på plats? Vad är en rimlig budget för 2 veckor om man mest ska slappa och äta på billig till mellan-restauranger och på på budget till mellanstandard? Är väldigt tacksam för all input som kan hjälpa oss på traven!
×