Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

schillaci

Medlem
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

About schillaci

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. schillaci

  Tidsskillnad olika flyg med thai.

  Ok, tack. Det får duga. Lyckades pricka när de släppte sin lägsta bokningsklass så fick biljetter för 6100 sek/tor över jul och nyår. Taget!
 2. schillaci

  Julflyg 2018

  Ja, absolut.
 3. schillaci

  Julflyg 2018

  Jullovet i grova drag, men är helst borta över både jul o nyår. Har inga problem med att åka på Julafton och hem precis innan eller samma dag skolan startar. Har tittat främst på 24/12-7/1.
 4. schillaci

  Julflyg 2018

  Austrian, med ca 1,5 timme i Wien både dit och hem.
 5. schillaci

  Julflyg 2018

  Sitter och letar flyg till Bangkok jul-nyår 2018 och har hittat med bolag som redan släppt biljetter för ca 8000sek/person med utresa på julafton. Bara ett byte och bra flygtider Sthlm-BKK. Ska man ha is i magen och avvakta Thai, SAS och Norwegians biljettsläpp eller är det bäst slå till. Vad har ni för erfarenheter? Går det ens att få tag i billigare biljetter över jul och nyår eller är det bara tur om man lyckas. Är inte intresserad av flera stopp eller långa bytestider. Tacksam för svar om någon har koll.
 6. schillaci

  Tidsskillnad olika flyg med thai.

  Hej Martin! Funderar själv på att boka Austrian till Bangkok nästa vinter. Några erfarenheter du vill dela med dig av? Har själv åkt med Thai och Emirates till Bangkok tidigare. Hur står Österrikarna sig i konkurrensen?
 7. Hmm, hon var ju redan på flygplatsen i Bkk vad jag förstod av inlägget. Vi hade ca 1,5 timme transit från att flyget från Sverige landade till att flyget till Trat lyfte. Lagom med tid att hämta bagage och ta sig genom immigration. På flygplatsen i Trat var det ca 5-10 min väntan på bagaget och sedan hade vi förbeställd taxi som väntade där. 20 min färja och 10 min till White Sand är ju samma även om man åker bil/buss från Bkk... Mitt inlägg handlade mer om bekvämlighet och säkerhet än att tjäna tid. Dessutom sitter jag hellre och läser en bok i lugn och ro på flygplatsen än skumpar i 150 km/h på motorvägen i en minibuss. Men alla är vi olika.
 8. Flyg till Trat! 45 minuter, hur smidigt som helst. Har tidigare åkt minibuss från Bangkok, men det är 5 timmar i svindlande hastighet med dödsångest och toastopp på läskiga rastplatser med ett hål i marken. Nu i december flög vi i stället och sedan var det cirka 10-15 minuter med bil till färjan. Helt överlägset och lätt värt kostnaden.
 9. schillaci

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  Sex dagar kvar! Sedan slipper man mörkret och kylan och får fira jul på Koh Chang för andra gången!
 10. http://www.unt.se/omvarld/junta-vill-spara-turister-i-thailand-4333176.aspx
 11. schillaci

  Hinner vi med flyget??

  Då kan jag lugna mitt resesällskap. Tack för info Vårsol, Evert och Pelle!
 12. Hej alla! Ska flyga Stockholm-Bangkok-Trat i december, men var av olika anledningar tvungen att göra två separata bokningar för Sthl-BKK och BKK-Trat. Nu visar det sig att bolagen inte har något samarbete och att det inte går att checka bagaget hela vägen till Trat från Sthlm. Vid kontakt med Bangkok Airways fick vi rådet att hämta ut väskorna, göra immigration och sedan checka in på nytt för Trat-flighten. Tidsåtgång 3,5-4 timmar enligt flygbolaget. Vi landar 5.45 i BKK och har sedan bokat Trat-flighten 8.20. Dvs bara 2,5 timmes connection. Är vi körda och måste köpa nya biljetter till trat med senare flyg eller är det någon här inne som har gjort samma tripp och vet att det brukar fungera ändå? Tacksam för alla erfarenheter.
 13. schillaci

  Koh Kood

  Ska till Chang i december och är också sugen på Koh Kood eller Koh Mak för någon natt. Någon som vet om det går speedboats till öarna direkt från White Sand eller Bang Bao eller finns det bara långsamma båtar? Tre timmar på havet i en "fiskebåt" orkar vi nog inte... Måste man kanske till fastlandet för att hitta snabbare båtar ut?
 14. schillaci

  Hyra hus på Koh Chang

  Hej alla! Bodde på Koh Chang julen 2013 och hade tänkt åka tillbaka i år. Vi är 10 personer som helst vill hyra en stor villa tillsammans och undrar om någon har tips på det? 2013 bodde vi på Siam Royal Beach som var kanon, men det verkar svårt att hitta ett tillräckligt stort hus som är ledigt nu. Söker hög standard nära stranden och betalar gärna lite extra om det är riktigt bra. Alla tips mottages tacksamt..
 15. schillaci

  Tips på boende Koh Chang

  Kolla upp det här: http://www.siamroyalbeach.com/start.html Jättefina hus i olika storlekar och många ägs av svenskar. Fin strand, rejäl pool och två bra restauranger på området. Bodde där i december 2013 och var helnöjd. Ligger också bra till nära färjeläget och White Sand Beach.
×