Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

magdalena72

Medlem
  • Innehållsantal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om magdalena72

  • Placering
    Medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. magdalena72

    koh lanta hotell???

    Ngn som bott på Summerhouse??
  2. magdalena72

    koh lanta hotell???

    bot på lanta sandbeach, men billigt...njae...och det var för någa år sedan, men pool finns det. Mer ett spa hotell dock. Annars har mitt stamstäle på Long beach varit Palm beach, varit helt ok, men dock ingen pool, men man kan ju kolla om de möjligen har byggt det? Fanns ett ställe intill palmbeach som jag försöker komma på vad det heter...trähus, pool, såg rätt fräscht ut, men inte svindyrt vad jag minns...tänker...och återkommer då jag kommer på det:)
  3. magdalena72

    koh lanta hotell???

    Tack för tipsen:) Kollar runt.......Long beach gillar jag, vart där minst 4 ggr under mina Thailandsvistelser, men utan barn. Som ensam med ett så litet barn känns det som det blir litet väl mkt passande dock, ganska djupt o vågigt... Slow Down såg mysigt ut,men rätt dyrt... sonen på 3,5 lär ju inte hjälpa till att betala notan och det verkar uppyggt på att man är familj. ibland önskar jag att det fanns speciella singel med barnspecialerbjudanden;)!!!
  4. magdalena72

    koh lanta hotell???

    Vad är det för priser du är ute efter? Ja, jag hade ju tänkt mig att bo bra för 1000 Thb natten:). har ju mina tidigare gånger i Thailand bott riktigt fint då jag ebtalat det. Men inser att det blir svårt på just Klong Dao... Anledningen till att jag vill just dit är att jag åker med ensamt barn, och jag vet att det finns mycket som kan roa honom just på den stranden. Reser delsvis själv,delvis med kompis, men måste leta litet "bekvämlighet" dvs barnvänligt som det är nu. Tror sonen ledsnar på att bara se sin morsa o andra vuxna dagarna i ända i en månads tid,.
  5. [ När skulle du åka? Va vill dom ha per natt? Åker 21/1, 6120 thb för tre nätter, sedan lägger det till 600 thb/natt om barnet skall ha egen extrasäng.... Du kanske har andra tips???
  6. Tack Jimmieboy!! NU är frågan bara VAR man skall boka..hm...just nu inne på 3 nätter standardbunge på Andaman på Klong Dao...men fasen vad dyrt om man jämför med hur jag bott tidigare i detta landet....så man får väl hoppas att de resterande 26 nätterna går att få till litet lägra pris om man väl är på plats sedan...
  7. Tack snälla för svaren!!! :)
  8. Är född skeptisk til att drälla omkring med kortuppgifter på nätet Tänkte därför höra om fler här bokat boende på booking.com och allt har gått bra osv? Tacksam för svar! /Magdalena
  9. magdalena72

    koh lanta hotell???

    Ni som bokar hemifrån - tösn ni lämna kortuppgifter på Booking.com? är litet fegis, vill gärna ha rekommendationer av andra...antar att det är ok, men kollar litet. Åker ner 21/1 och behöver tre nätters boende minst för att sedan försöka kolla nere på plats på lanta (Klong Dao) om det finns ngt billigare o ev bättre att stanna på i sammanlagt 29 nätter.... Tips tas gärna emot!(har ju fått litet på fötterna bara av att läsa denna tråd;)) Varit iallafall ganska många gånger i Thailand (typ 9),men reser nu på ett helt annat sätt då jag åker ensam med en 3,5 åring, så för mig ser det ut som priserna är skyhöga jämfört med hur jag bott förut.Var iofs där senast 2006,så klart det har hänt en del,men så mkt?? Har ju dock tidigare hållt mig ifrån ställen som tex Klong Dao,och just på lanta har jag bott på Long beach några gånger. Bodde fräsct,men inte i närheten av dessa priser på Klong Dao som presenteras på nätet....har ju aldrig bokat via nätet förut heller, utan kollat och förhandlat priser på plats. Nu vill jag dock inte stå bostadslös efter lång resa med ett ganska litet barn...
  10. magdalena72

    Resa ensam med en 3,5-åring, tips?

    quote author=Sumairu link=topic=20777.msg260061#msg260061 date=1319186926] Hallå! Ne, jag har aldrig varit i Hua Hin. Vi valde det eftersom vi snabbast möjligen vill till någon strand (landar i bangkok alltså) efter flygresan och det tar ca. 2,5-3 timmar med taxi dit ha vi förstått. Sen vill jag dessutom och besöka ett kloster i Cha Am där delar av en bekants aska skall vara begraven. Ska tydligen vara väldigt fint runt hans grav. Även om jag inte har läst så mycket gott om Hua Hin ska det bli spännande att se något nytt. Vi har 3 första nätterna bokade där för att varva ner till semester-mood Dessvärre kommer vi nog inte att vara där samtidigt. Vi åker 28.12 och flyger hem igen 26.1. Om vi inte spenderar våra sista dagar på Lanta förstås. Vi tänkte försöka hinna med 2-3 dagar i Bangkok innan vi åker hem också. Ayutthaya lär ska vara ett fint "turistmål". Anledningen att jag var i Hua Hin var oxå närheten från Bangkok till strand;). Helt ok där. Ingen paradisstrand, men inbjöd till långa promenader samt ridturer på välskötta hästar.Och man tar det ju för vad det är (gjorde iallafall jag) dvs nära från Bangkok. Finns säkert finare ställen där också. Förstår verkligen att ni vill se graven,hoppas det blir bra allting!!
  11. magdalena72

    Vad kostar era resor till Thailand?

    21/1 Med Thai, Arlanda - Krabi (via Bangkok), blir nere en månad ca. Flygbiljetter: 7000 kr för mig som vuxen 5985kr för barnet Sedan planeras minibuss från flyget till Lanta, kollar runt priser. Tyvärr dyraste perioden vad gäller boende, så vi får väl se...men förbokar några nätter för bekvämlighets skull, Var nån dag för sena för att få det allra billigaste flygerbjudandet med Thai, men hyfsat tror jag. Ringt runt o kollat, bara prelimenärbokat ännu, men det verkar vara det billigaste om man inte vill mellanlanda mer än en gång (Bangkok) Eller nån med annat tips??
  12. magdalena72

    Resa ensam med en 3,5-åring, tips?

    Jag har trivts bra på Lanta även som backpacker en gång i tiden, dock då sökt mig till andra ställen än jag kommer göra nu som sagt;). Bodde dock aldrig längre söderut än Long beach, är litet kräsen vad det gäller stränder;) Men nu var det minst 5 år sedan jag var där, men det som lockar är som du säger just svenska barn... helt konstigt om man jämför hur man tänkte för några år sedan då man planerade resa. Men kan ju tänka mig att det blir trist för en 3,5 -åring att hänga med enbart vuxna i en hel månad, och rent egoistiskt så blir det ju enklare för mig som mamma också om sonen är sysselsatt. Så Vi kan ju ses på lanta o tussa ihop våra barn, hoppas att de gillar varandra, så vi kan lata oss på stranden haha Hua Hin är ju helt ok för en latmanssemester (var förr iaf, du har säkert själv varit där gissar jag eftersom du vill dit nu), men fördelen med Krabi/Lanta är ju att man kan göra en del ö-utflykter till paradisstränder, samt detta med umgänge för barnet. Koh Phangang har jag själv aldrig varit på. När åker ni då? Vi har nu en prelbokad resa, åker den 21/1:). För jag tror inte vi hittar ngn billigare biljett nu, var litet sega med bokningar tyvärr... vad betalar ni andra förresten för en resa i Januari/februari?
  13. Hej! Visst är det väl bäst att flyga till Krabi om man skall till Lanta? Har jag förstått rätt om att det går att ta minibuss direkt från Krabi flygplats till lanta (bilfärja?). Enklaste vägen om man kommer med barn känns det som för mig isf... Tack på förhand för svar!!
  14. magdalena72

    Akta er för tomten på Ray-Lee

    haha, då förstår jag vart mitt pass o biljetter blev av år 2000 då jag var där en sväng:).Tomten måste kommit tidigt just det året
  15. magdalena72

    Resa ensam med en 3,5-åring, tips?

    Japp, absolut:) Ja, jag lär inte ha tråkigt, mer oroad för vännerna isf som jag lurar iväg såhär;) Finns det alltså mer än en nattklubb på Lanta nuförtiden? Var ju några år sedan jag var där senast...första gången tror jag det var -99, då var det mest "privata" fester (som man fick hänga med på) som gällde, och det fanns ett disco, ganska långt söderut, vilket man åkte pickupflak till på, på de dammiga grusvägarna... Kul hade vi! Varit där senare några gånger också, och jag har ju sett hur ön förändrats. Säkert ännu mkt mer nu än sedan jag var där sist för några år sedan. Men just Klong Dao har jag bara promenerat på, har haft mitt bende på Long beach (Minns ej det Thailändska namnet på den stranden), men då har det ju inte varit barn med i bilden, så nu är det helt nytt känns det som. Tack snälla för uppdatering, har redan vidarebefodrat ditt svar till mitt ressällskap, och iallafall en hänger helt säkert på bara vi nu hittar biljetter:) Men om det trots allt inte skulle bli Lanta, iallafall inte en hel månad - hur är Khao Lak nuförtiden? Någon som vet? mest närheten till Similan som lockar, samt enkel transfer från Phukets flygplats förstås.... men detta att resa med ensamt svenskt barn gör ju att Lanta har en fördel känns det som, men kom gärna med fler tips om ni orkar och har lust!
×