Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

hannab

Medlem
  • Innehållsantal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Om hannab

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. hannab

    Resrutt & Koh Tao

    Nu är biljetterna bokade! Blev Qatar 5-22 januari, 4450 per person fick vi betala. Vi vill allra helst till Phangan + Tao (och kanske någon natt på Samui..) men gör nog så att vi prelbokar några hotell på olika ställen som får avbokas ca en vecka före avfärd, så kan vi anpassa oss lite efter vädret. Är lite för bekväma för att ränna runt och leta hotell på plats. Tar gärna emot era bäst tips om de två öarna - stränder, hotell, restauranger, utflykter. Och Bangkok också för den delen, även om vi varit där några ggr förut. Äntligen bär det av igen! Det blir då tre år sedan senaste resan, alldeles för lång tid enligt mig!
  2. hannab

    Resrutt & Koh Tao

    Bra med input, det är vädret som gör oss osäkra också. Därav att eventuellt bestämma sig någon vecka innan avfärd - men det är ju inte heller någon garanti. Med er input så låter det iaf som att jag lägger fler nätter på Phangan, kanske 50/50 fördelning. Samui har inte riktigt lockat mig men jag kanske bara har kollat på fel ställen.. Då är frågan egentligen fortfarande om vi ska ta Phangan/Tao eller Chang (som vi också gillar och som sambon kanske föredrar). Denna gången vill vi åka under vintern men kan tänka oss att skjuta resan till sent februari/tidigt mars. Vill dock prova Thailand på sommaren en annan gång, så jag kanske borde spara på Phangan/Tao tills dess. Nu får det bli lite fundering hemma på kammaren.
  3. hannab

    Resrutt & Koh Tao

    Tack för svaren! Vi har absolut övervägt att kombinera med Phangan men vill inte åka runt alltför mycket. Nu lutar det nog åt att vi tar en extra natt i Bangkok och kör golfen där i närheten istället för att stanna någonstans längs vägen. Sannolik rutt blir alltså 3 nätter Bangkok - 8 nätter Tao - 3 nätter Phangan -> hem. Vi tar nog nattåget ner och sen sannolikt flyget från Samui hem beroende på flygtiderna från Bangkok. Någon som har varit på Koh Tao (och Phangan för den delen) och kan uttala sig om hur lätt det är att ta sig mellan stränderna? Vi föredrar ofta att bo på en strand med ganska mycket restauranger men avskyr att ligga alltför tätt och sola på dagen. Vi åker därför ofta till lugnare stränder över dagarna och vill inte bli fast på t.ex. Sairee under hela resan.
  4. hannab

    Resrutt & Koh Tao

    Nu börjar jag och sambon snacka om Thailand igen.. det blir i sådana fall 4:e gången vi åker. Velar lite gällande resrutt, mest för att man inte riktigt vet vad man får när man åker till nya ställen. Tanken är ca 16-17 nätter runt 5-22 januari 2017. Vi börjar garanterat med 2-3 nätter i Bangkok, därefter är tanken att åka ut till någon ö och koppla av, men ändå med bra utbud av restauranger och någon liten aktivitet. Eventuellt kör vi ett stopp längs vägen för någon runda golf. Vi är 26 båda två men har inga ambitioner att festa, vill dock att det ska finnas mer än typ 2 restauranger att välja på. Valet står egentligen mellan: Koh Chang - säkrare väder, här har vi varit förut. Vi siktar i sådana fall in oss på Klong Prao som vi gillar, här vet vi vad vi får. Koh Tao - som jag egentligen är mest sugen på men aldrig varit på förut. Fördelarna här är att jag kan snorkla (som jag älskar), ev ta dykcert, lite häftigare natur. Jag är dock tveksam till hur enkelt man tar sig runt på ön, går det att göra små dagstrippar mellan stränderna eller är man liksom "fast" på sin strand? Och hur osäker ska man vara på vädret i början av januari... Eventuellt prelbokar vi ett gäng hotell på båda ställen och bestämmer oss någon vecka innan avfärd, men jag hade ändå uppskattat lite input och goda råd!
  5. hannab

    Hur mycket betalade du för din t o r Bangkok?

    Vilka flyger du då med?
  6. Vi gick turen 30/12 och så vitt jag förstod det så var det typ den 4:e gången som hon höll turen då. Kanske lite nervös men håller annars jag med om att den håller samma klass som cykelturen med skillnaden att den är kortare. Positivt är att man kommer ytterligare närmare inpå invånarna, bland annat fick man gå in i en fattig familjs hem. Eftersom det inte går lika snabbt så hinner man se ordentligare och kommer in på gångar som man inte gör med cykeln.
  7. hannab

    Samed Pavillion eller Samed Cabana?

    Kan bara uttala mig om Samed Pavillion där vi bodde i 6 nätter nu under nyår. Jag tycker att själva hotellet och området är väldigt fräscht med mycket grönska och fräscha rum. Frukosten var helt okej med ägg, omelett, pannkakor osv. Det fanns något lite mörkare bröd, standardjuicen, lite muffins och flingor. Till stranden går man på en trägång förbi Samed Villa. Bredvid gången finns en å som ibland luktar, men själva gången är det inget fel på. Vi betalade ca 15 000 kr för 4 personer 6 nätter, och det tyckte jag var för mycket även om jag är nöjd med hotellet i sig. Var aldrig nere på Vongduen men gillade läget på Ao Phai beach. Dock väldigt mycket folk på nyår och någon dag efter. Även fram till den 6:e när vi åkte var det ganska fullt bland stolarna, men vi gick till stranden bredvid (Tubtim) på 3 minuter och där var det lugnare. Ändå nära till restauranger och sånt om man bor på Ao Phai. Åkte två dagar till Ao Cho, en strand som vi tyckte var väldigt fin. Mycket mindre folk och turkost vatten. Tar ca 10 minuter med taxin, 200 baht för hela flaket. Vet dock inte hur möjligheterna att bo där ser ut.
  8. hannab

    ARN-BKK VIA DBX

    Kom hem igår och mellanlandande i Dubai båda vägarna, på hemvägen med nästan 7 timmars väntan. På flygplatsen finns massor med liggstolar som går bra att sova i någon timme. Det är alltså inga vadderade prylar, men man får luta sig bakåt och har något att vila benen på medan man sover. Vi var uppe och kikade en snabbis i Marhaba loungen men kunde inte se några liggstolar utan endast typ fåtöljer som man sitter upprätt i, så det tyckte vi inte var värt. Kostar 50 USD. Men som sagts, har också hört något gratis hotellövernattning vid långa mellanlandningar.
  9. hannab

    köpa haremsbyxor på Koh Lanta?

    Bör definitivt finnas någon variant. Pris typ 300 baht? Beror helt på hur mycket/duktigt du prutar.
  10. Vi har bokat 28/12, ska bli kul att prova! Har kört en cykeltur förra året.
  11. hannab

    Vad kan man köpa till köket?

    Håller med AndersG om knivarna. Lyckades hugga mig i handen med en kiwi-kniv tidigare i somras, ca 1 cm djupt och jäkligt blodigt. Har ett snyggt ärr nu. Men det blev en snygg snittats iaf
  12. hannab

    DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

    mankan89: Jag har iofs köpt via Budjet, men loggade in med mitt bokningsnummer och kunde boka sittplats utan extra kostnad.
  13. hannab

    DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

    Det låter bra Karolina! Och gud vad skönt att flygplatsen verkar vara öppen dygnet runt!
  14. hannab

    DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

    Vi åkte Emirates och A380 nu i mars, Emirates har verkligen valuta för pengarna! ( oavsett flyg faktiskt) MEN det är Bara till att glädja sig, var kul att få åkt med en a380 Roligt att många verkar tycka att de är bra! Åkte med Finnair förra året och Air Berlin samt Thai året innan, ska bli kul att jämföra. Du får gärna beskriva lite närmre med utrymme, maten, dricka etc. Undrar också lite över vår mellanlandning i Dubai som är mitt i natten på vägen hem - när mellanlandande du? Är rädd att allt ska vara helt stängt..
  15. hannab

    DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

    Ja, till och från Dubai. Ska bli lite spännande!
×