Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

EPT

Medlem
  • Innehållsantal

    526
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av EPT

  1. EPT

    Qatar vs Thai vs Norwegian - ekonomiklass

    Vi har åkt Arn-Bkk med Norwegian, Finnair, Lufthansa, EVA-air, Qatar airways. Samtliga i economy. Och skillnaden mellan dem är väldigt liten komfortmässigt. Största skillnaden är att på Norwegian får man betala för allt, tom. filt om man vill ha en sån. Tider och pris fäller avgörandet för oss.
  2. Om det är för att korta ner resan som du vill ha övernattning på resan mellan Bangkok och Chang så är väl inte Pattaya helt optimalt då det (enl. maps) tar nästan lika lång tid att åka Pattaya-Chang som Suvvan-Chang, skiljer endast 20 min. Däremot tycker vi absolut att Pattaya kan vara kul att besöka några dagar. Finns mkt att göra där.
  3. Visst är det bra frulle och fin strand vid KC Grande. Men jag tror knappast de är så pass billiga ens i juni.
  4. Hade väl för mig att jag också startat en sån här tråd. Fick några tips i den som du kanske kan ha nytta av: http://www.thailandforum.se/index.php?topic=28239.msg394673#msg394673 Däremot så använde vi aldrig den trippen utan körde på Pattaya och White Sand på Koh Chang bara. Men nån resa ska vi nog testa att bryta av minivanresan nånstans på vägen...
  5. EPT

    Agoda, vad ska jag tänka på?

    Kolla också https://www.tripadvisor.se/ Där får du massor av recensioner från resenärer och det går även att söka pris på flera olika bokningssajter på en gång (däribland agoda).
  6. EPT

    När bokar ni?

    Momondo gjorde en undersökning om just när man ska boka för att få billigaste pris. Läs mer här: http://www.expressen.se/allt-om-resor/flygbiljetter--sa-bokar-du-din-billigaste-resa/
  7. EPT

    Myggor?

    Vi letar myggfria platser...Verkar vara ganska myggfritt i stadsmiljöerna. I Bangkok och Pattaya har vi inte upplevt mygg öht. Inte nere i Phuket heller vad jag minns? Däremot på Chang och Samet har vi fått kladda med diverse myggmedel om kvällarna som hjälper sådär. Framförallt frugan är känslig för betten. Hon håller på att klia ihjäl sig! Hur är det på myggfronten i Hua Hin?
  8. EPT

    Myggor?

    Tack för tipset! Men vi undviker hellre myggen helt och hållet. Har hört att Gällivare fungerar bra den här årstiden Vi vet att du håller till i Pattis, dit vi varit flera ggr och inte upplevt myggor öht. Har du upplevt mygg där? Gällevare känns som ett nollalternativ i frågan!
  9. EPT

    Poolaccsess Hua Hin?

    Nån som kan reka nåt hotell med poolaccess i Hua Hin? Helst på gångavstånd till centrum (max 1 km) och strandnära. Vi vill också ha frulle, wifi, kassaskåp på rummet och AC. Max 800 sek/natt. Annars går det bra att reka hotell utan poolaccess med ovanstående kriterier också.
  10. EPT

    Poolaccsess Hua Hin?

    Tack! Har du själv besökt hotellen?
  11. EPT

    Myggor?

    Tack för tipset! Men vi undviker hellre myggen helt och hållet.
  12. http://www.taxikohchang.com/kohchangtaxifares.html Av de jag hittat på nätet verkar taxi Koh Chang ha bäst pris på sträckan Suvarnabhumi-Koh Chang, 3 500 thb till piren eller 3 800 thb om man vill ha med taxin på färjan för vidare transport till hotellet. Vi är två vuxna. Nån som anlitat dem? Funkade det bra med allt? Nån som rekar annan taxifirma?
  13. Måste tipsa om taste of India som öppnats på wsb. Jag älskar indisk mat och toi gjorde mig inte besviken. Har käkat där två kvällar nu och det är verkligen riktigt gott, dessutom riktigt serviceminded personal!
  14. Vi bokade plats i minibuss till Pattis på hotellet Samed Villa. Tog en jävla tid att ta sig dit. Den åkte en massa avkrokar och hämtade folk. Tog säkert två timmar längre tid än vi väntat oss. Möjligen hade vi otur?
  15. Ni som varit på Koh Chang, WSB. Vi gillar storleken på WSB. Lugn strand helt utan paraglide, bananbåtar, vattenskotrar, speedboats och annat "störande". Men finns ändå lite att gå och kika på efter huvudgatan på kvällen. Även några hålligångställen att besöka om man vill ha det. Finns motsvarande strand på Koh Samui/Koh Phangan?
  16. Vad har ni för favvostränder på Samui och Phangan och varför? Vi funderar på att besöka öarna i december.
  17. EPT

    Norwegian

    Funkade klockrent att resa med Norwegian. MEN man ska veta att allt utöver maten (om man förbokat nice & tasty-menyn) kostar på Norwegian. Vill man tex ha en filt på flyget kostar det 5$. Ta med egna hörlurar om du inte vill köpa såna till underhållningssystemet (underhållningen ingår iaf.). Detta störde mig inte nämnvärt då jag inte behöver speciellt mkt mer än maten som jag hade förbokat. Öl, vin, sprit kostar mellan 5-10$ om man vill ha mer än glaset man får till maten. Inga förseningar alls. Sätespitchen var för mig som är 189 cm att jag hade ca 4 cm från knäna till stolsryggen framför.
  18. Absolut värt 400 bath att besöka stället! Men man bör vara minst två och ha kamera med sig. Så man kan fota varandra. Vi hade sanslöst skoj där med många roliga foton!
  19. Nån som besökt stället? Nåt att besöka?
  20. EPT

    hyra cykel i Koh Chang

    Jag googlade runt lite efter olika aktiviteter på koh chang. Hittade då nån som anordnade cykelsaffari på ön. Detta kanske vore nåt? Har dock inte kvar adressen till sidan. Men googla på det så hittar du nog. Nu är det ju 2½ år sedan trådskaparen ställde frågan om cykel på Koh Chang. Senaste frågan gällde Khao Lak. Där ser man . Då känns det nästan befogat att starta en ny tråd om cyklar i Khao Lak . 😊
  21. EPT

    hyra cykel i Koh Chang

    Jag googlade runt lite efter olika aktiviteter på koh chang. Hittade då nån som anordnade cykelsaffari på ön. Detta kanske vore nåt? Har dock inte kvar adressen till sidan. Men googla på det så hittar du nog.
  22. Vi gillar ju att fota. Och googlar man stället verkar det ju som man kan ta ganska coola bilder där. Får försöka klämma in ett besök på de dagar vi befinner oss här!
  23. Pattaya kl 08:30. 27 grader och soligt.
  24. Koh Chang WSB Soligt och 32 gr kl 12 lokal tid. Ungefär samma som ovan. Fast kl är 11 och det fläktar lite mer, vilket bara är skönt.
  25. EPT

    Taxi Koh Chang

    Tänkte bara uppdatera med lite aktuella priser. Minivan från trats flygplats till hotellet på WSB 400 thb. Minivan från hotell WSB till hotell pattaya 600 thb.
×