Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

EPT

Medlem
 • Content Count

  526
 • Joined

 • Last visited

About EPT

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. EPT

  Qatar vs Thai vs Norwegian - ekonomiklass

  Vi har åkt Arn-Bkk med Norwegian, Finnair, Lufthansa, EVA-air, Qatar airways. Samtliga i economy. Och skillnaden mellan dem är väldigt liten komfortmässigt. Största skillnaden är att på Norwegian får man betala för allt, tom. filt om man vill ha en sån. Tider och pris fäller avgörandet för oss.
 2. Om det är för att korta ner resan som du vill ha övernattning på resan mellan Bangkok och Chang så är väl inte Pattaya helt optimalt då det (enl. maps) tar nästan lika lång tid att åka Pattaya-Chang som Suvvan-Chang, skiljer endast 20 min. Däremot tycker vi absolut att Pattaya kan vara kul att besöka några dagar. Finns mkt att göra där.
 3. Visst är det bra frulle och fin strand vid KC Grande. Men jag tror knappast de är så pass billiga ens i juni.
 4. Hade väl för mig att jag också startat en sån här tråd. Fick några tips i den som du kanske kan ha nytta av: http://www.thailandforum.se/index.php?topic=28239.msg394673#msg394673 Däremot så använde vi aldrig den trippen utan körde på Pattaya och White Sand på Koh Chang bara. Men nån resa ska vi nog testa att bryta av minivanresan nånstans på vägen...
 5. EPT

  Agoda, vad ska jag tänka på?

  Kolla också https://www.tripadvisor.se/ Där får du massor av recensioner från resenärer och det går även att söka pris på flera olika bokningssajter på en gång (däribland agoda).
 6. EPT

  När bokar ni?

  Momondo gjorde en undersökning om just när man ska boka för att få billigaste pris. Läs mer här: http://www.expressen.se/allt-om-resor/flygbiljetter--sa-bokar-du-din-billigaste-resa/
 7. EPT

  Myggor?

  Tack för tipset! Men vi undviker hellre myggen helt och hållet. Har hört att Gällivare fungerar bra den här årstiden Vi vet att du håller till i Pattis, dit vi varit flera ggr och inte upplevt myggor öht. Har du upplevt mygg där? Gällevare känns som ett nollalternativ i frågan!
 8. EPT

  Poolaccsess Hua Hin?

  Tack! Har du själv besökt hotellen?
 9. EPT

  Myggor?

  Tack för tipset! Men vi undviker hellre myggen helt och hållet.
 10. EPT

  Myggor?

  Vi letar myggfria platser...Verkar vara ganska myggfritt i stadsmiljöerna. I Bangkok och Pattaya har vi inte upplevt mygg öht. Inte nere i Phuket heller vad jag minns? Däremot på Chang och Samet har vi fått kladda med diverse myggmedel om kvällarna som hjälper sådär. Framförallt frugan är känslig för betten. Hon håller på att klia ihjäl sig! Hur är det på myggfronten i Hua Hin?
 11. Nån som kan reka nåt hotell med poolaccess i Hua Hin? Helst på gångavstånd till centrum (max 1 km) och strandnära. Vi vill också ha frulle, wifi, kassaskåp på rummet och AC. Max 800 sek/natt. Annars går det bra att reka hotell utan poolaccess med ovanstående kriterier också.
 12. Vi bokade plats i minibuss till Pattis på hotellet Samed Villa. Tog en jävla tid att ta sig dit. Den åkte en massa avkrokar och hämtade folk. Tog säkert två timmar längre tid än vi väntat oss. Möjligen hade vi otur?
 13. Ni som varit på Koh Chang, WSB. Vi gillar storleken på WSB. Lugn strand helt utan paraglide, bananbåtar, vattenskotrar, speedboats och annat "störande". Men finns ändå lite att gå och kika på efter huvudgatan på kvällen. Även några hålligångställen att besöka om man vill ha det. Finns motsvarande strand på Koh Samui/Koh Phangan?
 14. EPT

  Norwegian

  Funkade klockrent att resa med Norwegian. MEN man ska veta att allt utöver maten (om man förbokat nice & tasty-menyn) kostar på Norwegian. Vill man tex ha en filt på flyget kostar det 5$. Ta med egna hörlurar om du inte vill köpa såna till underhållningssystemet (underhållningen ingår iaf.). Detta störde mig inte nämnvärt då jag inte behöver speciellt mkt mer än maten som jag hade förbokat. Öl, vin, sprit kostar mellan 5-10$ om man vill ha mer än glaset man får till maten. Inga förseningar alls. Sätespitchen var för mig som är 189 cm att jag hade ca 4 cm från knäna till stolsryggen framför.
 15. Absolut värt 400 bath att besöka stället! Men man bör vara minst två och ha kamera med sig. Så man kan fota varandra. Vi hade sanslöst skoj där med många roliga foton!
×