Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

linnp73

Medlem
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by linnp73

 1. Har lämnat in på Sawasdee som ligger på Klong Dao, flertalet gånger. Aldrig varit något problem. Finns som det skrivs ovan om, flera ställen att lämna på. Vi valde detta ställe för att det låg nära och var billigt. Finns säkert de som är bättre och kanske billigare. Men vi har varit nöjda.
 2. linnp73

  Bali 2016

  Spännande! Denna tråd ska jag följa😄 Hur är vädret på Bali så där års? Har varit på Bali i nov en gång. Var bara då bara på Kuta och en dag i Ubud. En vecka tillbringade vi på Gili Trawangan. Undrar hur det ser ut där nu... Detta var 2005. Ska med nöje läsa om era planerade resor och få tips 😄
 3. linnp73

  Flyg volentärer animal lanta

  Så skönt att allt gått bra för Lilly! Och skönt att det gick så fort att hitta ny volontär. Lycka till med allt!
 4. linnp73

  Flyg volentärer animal lanta

  Vi var och hälsade på där förra veckan och såg att man sökte flygvolontärer nu i feb till Sverige. Tyvärr kommer vi åka via Bangkok och stanna där några dagar innan hemresa. Så vi kan inte, annars hade vi gärna gjort det. Men jag undrar lite hur det funkar med att flyga så långt med hund? Var är hunden? Hur blir det med mat och vatten? Rasta hunden går ju inte... Sitter hunden i buren hela tiden? Funderade inte så mycket på det från början men började fundera sen hur det fungerar rent praktiskt. Hoppas ni får hem er hund och att allt går bra!
 5. linnp73

  Inrikes med Thai Airways från Bangkok

  Flög med de tiderna för ett par sen och ska göra det igen om ca en vecka. Det funkade utmärkt och inga problem att hinnaðŸ‘😄
 6. linnp73

  Resekassa

  Ni bör inte ha några större problem att anpassa er till den reskassan. Klara er kommer ni absolut göra. Allt hänger på hur mycket glass, dricka och hur många öl ni tänker er. Det är det som är "dyrt". Och hur mycket shopping ni tänkt er.
 7. linnp73

  Resekassa

  Hej, Har gjort två resor till Thailand, med 2 barn. 2011 och 2013 och åker på vår tredje nu i februari.(Barnen fyller i år 8 och 9) Vi har i snitt gjort av med ca 800-900 / dag på våra resor. Då är det mesta inräknat: mat, massage, några utflykter, taxi, nån öl på kvällen, lättare turistshoppning. - inte shopping i Bangkok av massa kläder, utan lite flipflops, saronger, lite enklare kläder och "plick och plock". Räknar man med att åka på många utflykter och handla ganska mycket kan man få räkna med lite mer pengar. Vi har inte snålat på mat och dryck i någon form, oftast beställer man flera rätter till både lunch och middag. Handlat lite hushållssaker - knivar och wokar, barnen handlar lite leksaker och kläder. 700/ dag går alla gånger att klara sig på - det beror ju som Jimmie säger - vad man äter och vilka utflykter och i vilken utsträckning man ska shoppa. Det beror ju lite på hur gamla barnen är oskså. Våra barn kostar ju mer nu 8 och 9 år gamla än när de var 3-4 år - både i mat och shopping. Dagens kurs är ju lite sämre så vi skulle nog tight att hålla den budgeten. Men absolut går det!
 8. linnp73

  Kiwiknifes i Bangkok

  Låter bra! Tänkte det borde finnas. Men bra att veta vart man ska gå 😄
 9. linnp73

  Kiwiknifes i Bangkok

  Vet ni om det finns med träskaft? Har hittat det i massor i khao lak. Men på lanta fanns inte "min" modell med det utan bara plastskaft.
 10. linnp73

  Koh Lanta

  Går speedboat till Koh Bulone från Lanta varje dag. Inte flera avgångar tror jag. tar ca två timmar om jag är rätt upplyst. ska själv åka dit i februari. Vi har bokat boende på Bulone resort - som enligt säkra källor (vänner) ska vara väldigt bra.
 11. Hejsan! Har inte funderat så mycket på platserna på planet än, men kollade nu och såg att vi blivit placerade i de 2+2 sätena längst bak i planet. Bra på sitt sätt att vi sitter två och två eftersom vi är 4 varav 2 är barn (äldre än 6 ;-) Nu till min fråga - är platserna precis längst bak så beskaffade att det inte går att luta sätet alls något bakåt? jag tror vi kollade det sist - men jag minns fasen inte hur det var Är det någon som har koll?
 12. linnp73

  Platser längst bak på Thais plan 777-300?

  Instämmer med föregående. Lite bekvämare om man vill vila. Jag klarar väl mig hyffsat men barnen kan nog lite lättare komma till rätta om nan kan luta sätet lite. Dock blir det ju tyvärr inte mycket sova med de flygtiderna. Lite nyfiken på vad ni som tycker det är bästa platserna gillar specifikt med dem? Vad är det som gör dem till bästa? De är ju markerade som "dåliga" om man kollar på seatguru..
 13. linnp73

  Platser längst bak på Thais plan 777-300?

  Tack för svar! Var det svajjigt där bak eller märktes det ingen skillnad? Mycket oväsen från där de laddar serveringsvagnarna?
 14. linnp73

  Platser längst bak på Thais plan 777-300?

  Jag hittar inte att det faktiskt står att de inte går att fälla.. Har för mig att jag läst någonstans att de "kanske" inte går att fälla Tänkte om det var någon som nyss flugit och ev lagt märke till hur det ser ut..?
 15. linnp73

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  52 och jag lääääääängtar ihjäl mig
 16. linnp73

  Matbuss Örebro

  Skulle den vara bättre än typ "New China trading" som finns på Stortorget? Får du veta något om bussen kan du kanske skriva här Kan ju vara kul att kolla in om det passar. Själv handlar jag i butiken på Stortorget och har ännu inte saknat något.
 17. linnp73

  Koh Lipe- är transporten värd det?

  Planerar också ett besök på Lipe i vinter och hoppas det är värt det - trots att det förmodligen ser heeeelt annorlunda ut mot 2003 när vi var där sist. Är lite rädd för att bli besviken, så kommer inte lägga en vecka - men några dagar för att se hur det ser ut nu och för att få känna sanden och snorkla från stränderna. Reser med två barn som jag inte vet sjösjukestatus på riktigt... åkte speedboat när vi var där själva, minns inte den så jätteskumpig - men kanske bäst att ta färjan till Koh Lanta sen? När vi reser dit kommer vi komma från Koh Bulone - vet inte vad det går för båtar där emellan..? Någon som vet? Brukar det finnas flytvästar?
 18. linnp73

  Gili öarna?

  Åååh... Gillade Trawangan mycket. Var en sväng till Gili Air, men bara över dagen i samband med snorkeltur. Såg havssköldpaddor - men inte så mycket annat speciellt. Men var väl inte dåligt heller. Dök inte så det vet jag inget om. Var väl en vecka på Trawangan - åkte stor båt från Bali till Lombok sedan har jag för mej att vi också fick en häst och vagn tur :-) innan nästa båt - till Trawangan. Båtresan mellan Bali och Lombok var förjävlig minns jag - tog lång tid och det var obekvämt. Men det var 2005 så det har väl hänt en del på ön även sedan dess.
 19. linnp73

  Hur vanligt är det med kampanjer på Thai Airways

  Stod inför samma fråga själv innan jag beslöt att som "Sarakh" antagligen gjorde - tog det första "lite lägre" priset istället för att vänta... Bokade via Jorden och de erbjöd sig också att bevaka kampanj och reservationspriset då var ju aningen högre än om man bokade och betalade direkt. Vi flyger 6 feb - mitt antagande är att det iunte blir någon kampanj då och blir det någon så blir det säkert inte så mycket billigare ändå... Det är ju en chansning oavsett känns det som. men jag är glad nu när det är betalt och klart och vi "är ju nästan på väg" redan
 20. linnp73

  Rese budget

  Lite nyfiken på hur det gick? Lyckades ni göra av med 1500 per dag. Mycket utflykter och shopping hoppas jag Vi är fyra i familjen - vi klarar oss bra, mycket bra vill jag tillägga - på 1000 kr om dagen. Tror vi snittar på 900 om vi slår ut (iof innan kursen blev så dåligt) Då är det inkluderat allt ätbart, lite utflykter, taxi, massage(rätt mycket) och småshopping. Allt utöver boende och flyg. Måste vara sjukt svårt att göra slut på 1500 på två, på mat och massage Klart att det går förstås
 21. linnp73

  Dessa flygpriser.....

  Suck... försöker lista ut det bästa för oss till nästa resa - i Februari 2016. Familj på 4 - varav 2 barn 7 och 8. planen är att åka till Bangkok och direkt vidare till Krabi. Hem ska vi samma väg men stanna några dagar i Bangkok innan avresa till Sverige Räknar med att vara borta runt 3 veckor. Har innan endast flugit med Thai men sneglar nu på andra bolag för att komma ner i pris. Barnen är större och kan enklare klara en mellanlandning innan Bangkok. Har ett pris på hela resan med Thai på 29 500 ca. När jag tittar på andra bolag tex Qatar får jag priset T o r Bangkok runt 21000 - men då ska jag ju boka inrikes vid sidan av sedan. Så frågan är hur mycket det kan tänkas kosta och om det blir så mycket billigare att det väger upp bytet och väntan i Doha samt att ev byta flygplats i Bangkok till inrikes ( vilket jag inte behöver för de 29500) Blir det mycket meck med att byta flygplats? vad ska man tro i tidsåtgång, förståss beror det ju på avgångstider - Suck - jag velar fram och tillbaka och får ingen rätsida vad som känns bäst :-\ Är det någon som orkar tycka något här? Priset 29000 är det kanske vettigast med tanke på den korta restiden och enkelheten? Är jag dumsnål som jagar några tusenlappar i sammananget..?
 22. linnp73

  Dessa flygpriser.....

  Lät intressant - måste kollas upp....
 23. linnp73

  Kan man göra så här?

  Har fått liknade förslag från Jorden och Nonkis. Är osäker på om jag ska ta det eller det i nuläget lägre dagspriset - om jag inte bokar helt själv från bokningssight...
 24. linnp73

  Dessa flygpriser.....

  nja, älskar att flyga är väl en överdrift- iaf om min sambo får vara med och tycka 😄 Han är lite flygrädd och gillar inte start o landning. Och för långa väntetider mellan planen uppskattas inte av barnen tror jag 😠Kommer väl sluta med thai iaf antar jag. Bara att slanta upp 💰
 25. linnp73

  Dessa flygpriser.....

  tack för alla andra tips och råd. Som M-olsson skriver - då kan man ju ta en dag innan i Bangkok - för att undvika missa flyg som Malmfelten1969 säger... För Bangkok vill vi inte missa denna gång. förra gången flög vi "direkt" till Krabi fast via Bangkok för byte - nu vill vi ta några dagar i Bangkok. Ja, det finns ju några alternativ - bara lista ut vilket som passar oss och även plånboken bäst..
×