Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

mandalaki

Medlem
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

  Never

About mandalaki

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. mandalaki

  Slowdownlanta.se

  Jag har hälsat på goda vänner som bodde där, och jag tyckte att det var snudd på klaustrofobiskt tätt mellan husen. Öppnar man de där vikväggarna så har alla som passerar full koll på ens vardagsrum, ungefär. Tycker man att det är jättekul att ha en hoper andra svenskar inpå knuten - och det kanske man gör om man reser med barn - så är det nog perfekt.
 2. mandalaki

  Lanta Old Town

  Håller helt med LantaMas om Beautiful. Har ätit jättegoda luncher där. Gå längst bort till vänster när ni kommer fram till Old Town. Jag har inte heller MC-kort så jag har nog kört olagligt när jag hyrt på Koh Lanta. Där finns inget under 110 cc att hyra. Men trafiken är lugn för att vara Thailand så det har gått bra ändå. Minns inte vad det kostat - men det har varit billigt för fräscha moppar.
 3. mandalaki

  Koh Lanta hotelldjungel....

  Jag bodde vid Long Beach i januari i år och kunde gå på stranden till restauranger..? Bodde vid cirka mitten och gick norrut. Jag gick för övrigt längs vägen också, till och med den kväll det var strömavbrott i några timmar.
 4. mandalaki

  Finaste stranden på koh lanta

  För bad: Kantiang. För boende: Från mitten och söderut på Long beach, samt Klong Nin. Gillar lugn och ro, därför är det mina val. Kantiang är dock FÖR lugnt och för långt till mer befolkade ställen. Mitten av Long beach är bra placering om man gillar att ta sig runt i alla riktningar.
 5. mandalaki

  Koh Lanta & Phuket mars 2014.

  Kul att höra! När du aldrig återkom blev jag rädd att ni villat bort er under transfern trots allt Det är lustigt, men jag misstänkte nästan att ni skulle föredra Lanta, jag fick det intrycket av dig. Jätteroligt att höra att det blev så bra!
 6. mandalaki

  strandloppor -flugor!!

  Ja, jag tror jag vet vad du menar. Men här fick jag riktiga runda bett. Ett stort och flera små.
 7. mandalaki

  strandloppor -flugor!!

  Strandlopporna som ni pratar om - finns de också nere i vattnet? Jag fick några ordentliga bett innanför bikinin när jag var i vattenbrynet på Long Beach på Koh Lanta.
 8. mandalaki

  Stingrocka!

  Jag såg en - det bör ha varit en stingrocka - i Relax bay på Lanta för två år sedan. En liten, på grunt vatten. Men den snurrade omkring och var uppenbart sjuk/skadad, annars hade den förmodligen inte kommit så nära stranden.
 9. Jag åkte charter till Indien för några år sedan. Då fick man erbjudande att "TRÄFFA DIN EGEN GUIDE" - som då skulle komma till ens hotell för ett privat samtal Om jag åker till Asien är det knappast för att häcka på hotellet med en skandinavisk 20-åring som fixat ett kul säsongsknäck
 10. Ja! Fast svaret på båda frågorna är nej
 11. Men oj, jag frågade ju bara! Det var inte meningen att du skulle ta det på det sättet. Eluf har skrivit flera trådar om sin resa, det är därför jag vet vart hon ska. (Och nej, nu säger jag inte att alla måste ha läst de trådarna, jag säger bara att det är därför jag vet).
 12. Alltså jag kan typ minst om Thailand av alla här men jag har bott på Moonlight där du ska bo två gånger, så det är lätt att svara
 13. Ja alltså, nu kommer the tricky part. Innan färjan släpper bussen av er, chauffören ger er en karta (på thai) och sedan får ni ta er vidare själva. Färjorna går åt olika håll så ni får se upp. Första gången höll jag på att hamna i Burma Nej, såhär är det: Det är två färjor, eftersom Koh Lanta består av två öar. Själva överfarterna går fort, jag har inte räknat men de tar kanske 10-15 minuter vardera. Det som däremot kan ta tid är väntetiderna vid färjorna, många minibussar ska över. Hela vägen från flygplatsen till Moonlight tar 2-2,5 tim, skulle jag säga. Beroende på hur långa färjeköerna är.
 14. n1an - har du åkt Fritidsresors transfer till Lanta? Det är ett-två par/möjligen med barn i minibussen förutom eluf+sambo. Sannolikt ett, möjligen två, stopp innan Moonlight där eluf ska bo. Chauffören kommer att veta. Sannolikheten är större att guiden på flygplatsen inte vet vilket stopp det är, säger fel och bara rör till det. (Så var det i alla fall 2011 och 2012 när jag åkte.)
 15. Nej, som kvinna behöver man inte bli hispig och nojig, det är ingen naturlag Jag skulle dessutom säga att din thailändske chaufför har bätte koll på hotell mm än en skandinavisk guide. Oavsett vart jag reser så har jag så lite kontakt med dem som möjligt, det är oftast bättre att ta reda på saker själv. Men det vågar jag väl inte skriva för då kommer du att tro att guiden skickar dig på fel buss och hela semestern går åt helvete
×