Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

hamradio

Medlem
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

  Never

About hamradio

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. hamradio

  SKA jag eller INTE...

  Hmmm... Hade jag haft en vecka nu och disponera hade jag inte tvekat, bättre en vecka i solen än snön , skrapa bilrutor om du har nån bil,kontra en beach med goa drinkar på.... du vet vad du får här hemma ochdu vet vad du får när du landar i Bangkok... !Tvekar du många sekunder till?
 2. hamradio

  Vad lyssnar ni på just nu

  http://mediathek-audio.br.de/index.html?playeronly=true&channelId=bplus
 3. hamradio

  Mountain resort Koh Lipe !

  Yes, var där för 1½ år sen, betalade själv i cash, kortterminal fanns bakom disken. Hyfsat ställe, Skral frukost som ingick i rumspriset, dyrt för att inte säga megadyrt på all mat kvällstid när man är hungrig och det är en bra bit att gå i mörker om man tycker att deras priser är för höga och vill uppsöka nåt annat, efterfrågan och tillgång i detta fallet gör priset vilket stället har förstått. Kanonbra kåkar med stort badrum, kassaskåp med egen programmerbar kod, vattenslang utanför för att spola av all sand från skor och fötter. Förbered dig/er på lång båttur ut till ön. Fruktansvärt ointresserad personal i restaurangen, fick knappt nån respons på mina önskemål alls, dom satt mest och glodde på thaisåpor på TV, service i stort sett NOLL (0) Ön Koh Lipe är "förbannat liten" och förtjänar egentligen inte det ryktet som ön har om att det är ett "paradis. Tog man sig en promenad utanför "de gängse turiststråken" så fann man att ön var/ är (?) en stor sopstation där gigantiska berg av ölflaskor gick att hitta bara ett par hundra meter bakom den stora stranden. Men, och detta är ett stort men... befolkningen på ön verkade ha tagit i tu med problemen,insamlingsconteinrar fanns på plats... /////// En väldigt liten Ö, som är överstormad av turism, med medföljande möljöproblem 7 mil från fastlandet, där lokalbefolkning och hotellägare numera begriper att dom måste ta betalt för att kunna bevara någon form av miljö över huvud taget! Återvända... Njaaaäää!
 4. hamradio

  Ban Krut eller Khanom??

  Hej! Khanom har jag inte varit i, men däremot två gånger i Ban Krut! Helt underbart ställe, precis intill havet, kanske det bor här 1000 pers, knappt några turister alls, lättillgängligt med tåg från Bangkoks järnvägsstation. Här finnas allt som en stressad svensk kan tänkas behöva: Underbar natur, go mat, låga hotellpriser, långa folktomma stränder, kall BILLIG öl för den som tycker om det..Läs mer här: http://www.bangsaphanguide.com/ban-krut.htm Jag fullkomligt älskar denna lilla ort, och är det någonstans i världen jag skulle vilja bosätta mig när pensioneringen står för dörren då jag fyller 61 om tretton år så är det i BAN KRUT! Välkommen kan jag bara säga!
 5. hamradio

  Att pensionera sig i Thailand!

  vad gör man som amatör radio får man spela låtar? Glömde svara på din fråga igår... Man får INTEspela låtar. När man är radioamatör så kommunicerar man planeten runt på någonting som heter kortvåg, vanligast med telegrafi eller med tal i en mick. Med helt egna frekvenser på kortvågsbanden, kan vi kommunicera när resten av alla telefon-och-datanät lägger ner. http://www.ssa.se/ Wikipedia har en bra sida.. http://sv.wikipedia.org/wiki/Amat%C3%B6rradio Ja tack för rådet.. Det är väl ungefär så jag har tänkt mig. Bosätta mig/skriva mig i sommarstugan om några år, att vara iväg sen halvårsvis från början av Oktober till början av April.. mitt ute i obygden,, Ja som jag skrev, 40 mil söder om Bangkok, i en liten badort, kanske hyra nåt hus där jag förhoppningsvis får lov att sätta upp lite antenner för min hobby..! Att ha en dröm som man väldigt långt bort kan förverkliga men egen drivkraft och massvis med jobb, det känns underbart. Nu väntar julledigt. Kanske det ramlar in några signaler från Thailand!
 6. hamradio

  Att pensionera sig i Thailand!

  Men.... Vad det inte pensionering i Thailand som ämnet var i denna tråden från början i denna tråden..? Skapa en NY tråd istället med rubriken: Svenska män som beter sig som svin och flyr landet och ger f-n i sina barn...Där ni kan diskutera vidare så länge ni orkar!!! Vilket är vettigast, att hyra en bostad eller köpa den på någon lite mindre Thailändsk badort...? Behöver man åka upp till BKK varje gång man ska förnya sitt visum, eller räcker det med att uppsöka immigation i närmaste provishuvudstad...nån som vet?
 7. hamradio

  Att pensionera sig i Thailand!

  Ja det här är någonting som definitivt engagerar mig, de här funderingarna har jag haft rätt många år, men det var i samband med att jag räknade på min ekonomi som jag brukar göra kring årsskiftet, som jag såg att det "börjar lossna" på det ekonomiska planet, att jag får över mer i framtiden, och på den tiden fram kvar till pensionsavgång ska här sparas desto mera, när en del andra "måsten" är avklarade. Här räknar vi bara med skattade pengar, nåt annat kommer inte på fråga. Spanien kan ju låta trevligt, men jag funderar nog mer på Sydostasien, Thailand, Malaysia eller där omkring. Jag har fastnat för området mellan Pratchuap Khirikhan och Chuphon. Har tillbringat veckor på små badorter i detta område, och det är här någonstans jag skulle vilja slå mig ner. Moderniteter som postkontor med engelskspråkig personal och bankomater finns och en järnvägsstation där man efter 1 timmes resa är i Hua Hin och efter 6 timmar befinner sig i Bangkok. Hela provinsen har en halv miljon invånare, och den lilla badorten har cirka 3000 invånare. Det finns redan tyskar och Holländare framför allt som har köpt egna ställen att bo i. Fritidssysselsättning råder ingen brist på. När man har bott in sig i värmen efter nån månad, så åker mina radiosändare fram. Är radioamatör med svenskt amatörradiotillstånd, och det är bara att skicka in en kopia av pass och visumstämplar och kopia på svensk licens till Thailändska PTS = National Telecommunications Authority, så får jag en ny Thailändsk licens. Så jag planerar redan nu hur min tillvaro ska se om om dryga 15 år, man får slita ett tag till på jobbet för att dra in mer pensionspoäng. Minst 1 milj. ska jag ha på kontot om 12 år, vilket borde vara en bra start i paradiset!
 8. hamradio

  Att pensionera sig i Thailand!

  Se där ja, det blev lite fart i debatten. Kul!! Ska försöka beta av alla kommentarer. Tack först till Ansjo69 för lyckönskningar, det kan behövas. Jo jag är 48 fyllda, och Anders G, jag inser att om jag ska kunna gå i Januari 2025 så får jag se till att se om min egen situation, för någon annan lär knappast göra det, allra minst pensionsmyndigheten. Hasseigöteborg: Jo, som jag skrev... Nu vet ju ingen av oss hur varken löneutveckling, räntor eller nya regler från nya regeringar i Sverige och Thailand kommer att se ut, men det kan ju inte vara en orealistisk plan det jag har. Jag är i högsta grad medveten om att svenska regeringsföreträdare är mycket sugna på att gå in och "göra om regelverken" och höja pensionsåldern, det är ju "Arbetslinjen" som ska gälla i absurdum nu! Själv har jag jobbat sen jag var 16 år och jag tänker gå några år i förtid. n1an: Mina barn har ALDRIG varit och kommer ALDRIG att vara en börda. Barn är ett livslångt ansvar som man tar på sig i samma ögonblick som dom blir till. Jag konstaterar däremot i mitt inlägg att jag kommer att få dessa pengar över varje månad som jag sen kan spara till mig själv istället. Och jag skulle, som jag ser det, garanterat göra mina barn en otjänst resten av deras liv om jag skulle fortsätta att betala på någonting som jag inte är skyldig att göra. Då lär dom aldrig bli några ansvarstagande individer som jobbar och drar in egen lön utan då vet dom ju att pengar kommer från mig, och det tänker jag inte göra! Dieseledvin: Självklart kan vad som helst hända i morgon i Thailand, Kungen kan dö i morgon, militären kan göra revolt igen, det har dom visat förr att dom är benägna att göra. "visst är det bra att spara till ålderns höst men man ska leva i nuet oxå" Ja det gör jag i allra högsta grad, lever i nuet, det är inte så att varenda krona som inte går åt till mat och hyra per automatik sparas undan, för det blir ju inget liv värt att leva, men att göra som jag har gjort, göra upp en plan för hur man vill förverkliga sin dröm om att slippa dom svenska vintrarna, det känns rätt för mig i alla fall. Det där är en variant som definitivt ligger med i planeringen. Att halvårsvis vara i Thailand, för att sen åka hem till den svenska sommaren och titta till "torpet" som också redan finns med i livsplaneringen. Nyfiken fråga Hasse: Vad lever du på halvårsvis i Thailand? Min arbetsgivare skulle inte acceptera att jag var borta halvårsvis från jobbet... Ja det här var en intressant diskussion, jag tror ganska många av oss drömmer om detta, att kunna hyra en lägenhet på nån mindre Thailändsk badort för några tusen per månad, och få ett behagligt liv i värmen, istället för att sitta i nån svensk förort :'( på sin 61-årsdag och inte ha en krona på banken.
 9. Sitter här och googlar på ämnet" att pensionera sig i Thailand" och det som kommer upp är mitt eget inlägg skrivit för snart två år sen.. Att pensionera sig i Thailand!! « skrivet: 101225, 00:26 » Startar en ny tråd, tror att jag har valt rätt del av forumet, annars får moderator flytta till bättre del. Är 46 år, livet har långt ifrån lekt hela tiden,betalar av det sista efter ett kraschat äktenskap där svartsjuka kombinerat med grälsjuka, kopiöst alkoholintag på hennes sida och ett grymt kontrollbehov gjorde att jag själv fick ta hela den ekonomiska smällen. Har underhåll för mina 2 barn som om 5 år är färdigbetalat till FK. Har nu bestämt mig för att börja pensionsspara till mig själv, och efter att ha besökt http://www.pensionsmyndigheten.se/ så inser man att det måste in mer cach för att kunna på ålderns höst kunna pensionera sig i paradiset. Med en löneutveckling och förräntning på 2 % så skulle jag få ut 13 300 före skatt om jag väljer att gå vid 61 år ålder. Med ett sparande på minst 1500:- per månad i 15 år så skulle det bli 270 000 SKR, mer än väl för de 175 000 som Thai immmigration vill att jag kan visa upp om jag vill ha den åtråvärda 1-årsstämpeln i passet. Nu kommer det ju med all sannolikhet att kunna bli bra mycket mer, säg närmare 500 000 SKR vilket blir i runda slängar 2 miljoner Baht i buffert förutom dom 13 300 minus 27 % skatt=9707 SKR varje månad som flyter in varje månad från Sverige.. ! Dessa siffor förändras ju varje år på pensionsmyndighetens sida, så de tar jag med en nypa salt... Nu vet ju ingen av oss hur varken löneutveckling, räntor eller nya regler från nya regeringar i Sverige och Thailand kommer att se ut, men det kan ju inte vara en orealistisk plan det jag har. Är det fler på forumet som har samma funderingar som jag, det vore kul att bolla lite idéer och tankar! För att göra som alla politiker säger här hemma,jobba ett par år till med lite höjd pensionsålder så får ni ut mer där dagen när ni går i pension, det köper jag inte. Jag vill inte sitta i en hyreslägenhet i någon förort och bara se mina pengar rinna iväg i en hyra och självklart nya pålagor och avgifter. Jag vill hinna att njuta av livet och inte bara betala till ett system som skickar pengarna till vinodlare i Frankrike eller fårfarmare i Grekland. Det är dags att se om sitt hus..! Anmäl till moderator 148.160.182.186 Ja lite uppdatering 2012.12.18 efter nästan precis två år... Pensionsparande är igång sen nästan 2 år tillbaka. Pensionering Januari 2025 är planen! En ekonomisk översikt/plan ligger nu på skrivbordet. Idag sparar jag 1000 i månaden.Igång sen snart 2 år. Pensionsparande idag 1000 mån i 12 år 144 000 Skuld till X 16000 kr för löst banklån Klart December 2013 Öka upp till 1333 Kr/ Mån. Sparande 1333 :- i 11 år 132 mån Vilket blir 175956 Underhåll 1 X faller bort Juni 2014 , 1273/ mån 160398 10 år 6 mån= 126 mån Volvia Skuld billån 41230 kr på 20 månader, cirka 2000 i månaden Klart Augusti 2014 248000 10 år 4 mån = 124 månader Underhåll 2 X faller bort Juni 2016, 1273/ mån 132392 8 år 6 mån = 104 månader Lägger man ihop alla dessa siffror på utgifter som jag har idag hamnar man på 6879 :-i månaden varav 1333 går till min egen pension. 6879-1333= 5546 Kronor i utgifter som jag i förlängningen kan spara till mig själv. MYCKET ekonomiskt snack blev det i detta inlägget, men så är det, funkar inte ekonomin funkar INGET ANNAT heller. Dryga 840 000 Kronor kan sparas ihop igenom utgifter som jag idag inte ens ser att de finns där, de bara betalas, varje månad... Tänkt då det privata sparandet som kan uppgå till nästan lika mycket. Kan det bli dryga 1,6 miljoner SKR så är jag förbannat nöjd. Lägg där sen till 13 300 före skatt som kommer från staten/ Pensionsmyndigheten så tror jag att jag är i hamn och kommer att klara mig rätt skapligt. För jag vill INTE sitta på något äldreboende i någon svensk förort om 20 år, se den regnblandade snön singla ner från skyn på det blöta asfalten, konstatera att "här sitter jag nu, men jag kunde ha påverkat min framtid för 20 år sen" Jag vägrar att delta i detta. Jag vill i alla fall försöka. Skulle vara jätteintressant att komma i kontakt med fler som tänker som jag, som har lagt focus på att flytta till värmen om 10 år cirka.
 10. hamradio

  Att pensionera sig i Thailand!!

  Ha...Den var bra...förstår vinken... men det var väl inte riktigt min tanke i slutänden.. Vill kanske ha en behaglig tillvaro, orkar liksom inte grunna på om det är någon som undrar hur jag har råd med det jag behöver i vardagen..!
 11. hamradio

  Vädret i Sverige !!!

  Stjärklart,vindstilla, minus 20 i Borås när jag åkte hem från jobbet nu ikväll!
 12. Killroy: Som du skrev vilket fick mig att reagera : Själv vill jag bara ha det lugnt och skönt och åker till Ban Krut ... Kunde inte själv ha sagt det bättre själv..! Jag var i Ban Krut nov-dec 2008 i två omgångar.. vilket underbart ställe ... kan det sägas bättre.. ? Åker dit nu Mars 2011, vill också ha det lugnt och skönt.. Det är väl det man ska ha på semestern... inte flänga runt som en tok för att få se så mycket som möjligt.. ! Från början så började min vistelse redan i Ban Krut när jag såg denna kartan..http://www.railway.co.th/English/network.asp och jag sedan studerar den noga finner jag en ort nära havet utanför allfartens vägar.. Google gjorde resten,, sen hade jag bestämt mig...!Åka tåg ner funkade ju hur bra som helst...!Är man inne på och ska göra sin 6:e tripp till Thailand så VET man vad man vill betala för och framför allt INTE betala för! Håller du med mig där killroy?
 13. hamradio

  BTS - Bangkok (Skytrain)

  Kan bara hålla med...Underbara Bangkok,, jämför själv med London eller annan håla insvept i Lützendimma året runt..!
 14. Startar en ny tråd, tror att jag har valt rätt del av forumet, annars får moderator flytta till bättre del. Är 46 år, livet har långt ifrån lekt hela tiden,betalar av det sista efter ett kraschat äktenskap där svartsjuka kombinerat med grälsjuka, kopiöst alkoholintag och kontrollbehov gjorde att jag själv fick ta hela den ekonomiska smällen. Har underhåll för mina 2 barn som om 5 år är färdigbetalat till FK. Har nu bestämt mig för att börja pensionsspara till mig själv, och efter att ha besökt http://www.pensionsmyndigheten.se/ så inser man att det måste in mer cach för att kunna på ålderns höst kunna pensionera sig i paradiset. Med en löneutveckling och förräntning på 2 % så skulle jag få ut 13 300 före skatt om jag väljer att gå vid 61 år ålder. Med ett sparande på minst 1500:- per månad i 15 år så skulle det bli 270 000 SKR, mer än väl för de 175 000 som Thai immmigration vill att jag kan visa upp om jag vill ha den åtråvärda 1-årsstämpeln i passet. Nu kommer det ju med all sannolikhet att kunna bli bra mycket mer, säg närmare 500 000 SKR vilket blir i runda slängar 2 miljoner Baht i buffert förutom dom 13 300 minus 27 % skatt=9707 SKR varje månad som flyter in varje månad från Sverige.. ! Dessa siffor förändras ju varje år på pensionsmyndighetens sida, så de tar jag med en nypa salt... Nu vet ju ingen av oss hur varken löneutveckling, räntor eller nya regler från nya regeringar i Sverige och Thailand kommer att se ut, men det kan ju inte vara en orealistisk plan det jag har. Är det fler på forumet som har samma funderingar som jag, det vore kul att bolla lite idéer och tankar! För att göra som alla politiker säger här hemma,jobba ett par år till med lite höjd pensionsålder så får ni ut mer där dagen när ni går i pension, det köper jag inte. Jag vill inte sitta i en hyreslägenhet i någon förort och bara se mina pengar rinna iväg i en hyra och självklart nya pålagor och avgifter. Jag vill hinna att njuta av livet och inte bara betala till ett system som skickar pengarna till vinodlare i Frankrike eller fårfarmare i Grekland. Det är dags att se om sitt hus..!
 15. hamradio

  Asienälskande radioamatör..!

  Tackar för det, uppmuntrande att jag kan skriva roande inlägg...!Som sagt, ny medlem här, men satte min fot första gången i Thailand för 20 år sen så lite erfarenhet under totalt ett år enligt mina pass har man väl hunnit skaffa sig! Har precis sagt åt lönekontoret att sluta dra frivillig skatt, ska nämligen börja pensionsspara med minst 1500 i månaden istället, och allteftersom åren går så bli det mindre av fasta utgifter typ underhåll för barn som faller ifrån, då kan man spara ännu mer, då kanske man bara har 10 år kvar att jobba, är 46 idag.. ! Hos http://www.pensionsmyndigheten.se/ får man svar direkt om man har e-leg, och det fick jag med som resultat att jag måste börja spara om det ska bli nåt över när man vill sluta jobba!Enligt pensionsmyndigheten skulle jag få ut 13400 :- livet ut minus skatt om jag pensionerar mig vid 61 år ålder.. Det måste byggas på inser jag redan nu... och få ihop några hundra tusen till på en 15 år ska inte vara omöjligt..! Hur tänker ni andra på detta forumet?? DET vore intressant att läsa om!
×