Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

sof

Medlem
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

  Never

Everything posted by sof

 1. sof

  Khao Lak boende var

  Vi har bott på mai kaho lak resort. Fint hotell, bra pool, rum strand och god mat runt omkring. Kommer dock inte ihåg vad det kostade.
 2. sof

  Kao lak

  Mai khao lak Resort. Underbart fint hotell med fin strand, Samt bra billiga restauranger längs stranden.
 3. sof

  Hotell i Khao Lak

  Ett hotell som jag rekommenderar är Mai Khao Lak. Väldigt fint, precis vid stranden där det inte fanns mycket folk. Och fantastisk god o billig mat vid de små restaurangerna på stranden.
 4. Vi åkte från hotellet Mai Kaho lak till Kata beach på ungefär 2 timmar och 15 minuter. Ingen trafik när vi åkte
 5. sof

  15 min i Helsingfors med Finnair

  Vi flög den rutten från Köpenhamn- till Bangkok. Bokade direkt via Finn Air, så det är de som lägger upp tiderna. Fungerade mycket bra. På väg till Bangkok, landade i Finland gick vi av planet, lotsades direkt på det andra planet. På väg hem, hade vi nog 10 minuter på oss. Det stod personal som vinkade in oss som skulle vidare. Vi gick liksom bara runt en vägg, genom en säkerhetskontroll, hamnade vid ny gate och direkt på planet. Mycket smidigt. Bagaget kom också med =)
 6. sof

  Mai khaolak resort

  Var där i slutet av januari, början av februari nu i år. Det var inte lätt att se något av det nya, var en byggnadsplats. Kan för övrigt säga att det var ett väldigt fint hotell, vår dotter älskade pool, bamsedjur och stranden. Ät inte något mer än lunch på restaurangerna. På stranden finns fina små ställen att äta på, väldigt billigt och mycket god mat.
 7. sof

  Koh Samet - Samed villa

  om man vill ha lugn och ro kan jag rekommendera vongdeuan beach resort på koh samet.
 8. tveksamt. Även om Trat är en liten flygplats så ska bagaget ut ur planet. Har åkt sträckan tidigare minns inte hur lång tid det tog, men jag tror inte att vi gjorde allt på 1 timme.
 9. sof

  Taxi Koh Chang

  Jag har rest några gånger till Koh Chang Tar mellan 4-6 timmar med bil från flygplats till piren till Koh Chang. Beroende på trafik. rekommenderar att ta en van om ni har bagage. Skönt att sträcka på benen också. Vi har alltid tagit egen van. Man kan boka hemifrån, taxi koh chang fungerade bra. Eller så kan ni gå och ställa sig vid taxistationen på flygplatsen. Tror inte att priset varierade så mycket. Man kan välja att ta taxi med över till ön som sedan tar er till hotellet. Vi har gjort så att vi har tagit taxi till piren och sedan när man kommer till ön står det massor av taxibilar och väntar. Tror vi betalade 40-50 bath per person för resan från piren till WSB. Jag har åkt från piren till Trat flygplats, men det tog mer än 1 timme.
 10. håller med om att Koh samet är en pärla. vi boode på Vongdeuan resort. Vi tyckte att vi bodde bra. Härligt att gå barfota hela tiden. Stranden fungerade fint för vår 2 åring med mycket spring i benen.
 11. sof

  Mysigt boende Koh Chang

  Vi kom hem från Koh Chang i början av februari i år. Andra gången jag var där. Måste tyvärr säga att jag blev besviken. Ön har förfallit. Hotell och shopping likså. Samt färjorna som tar en över. Till och med " välkommen till koh chang" skylten i hamnen har försvunnit. Denna gång fick vi bo några dagar på Kacha hotel på WSB. Vi bodde på hillside. Fina rum. Men tyvärr verkade det som att magsjukan fortfarande pågår. Det spyddes överallt. toaletten vid poolen spydde folk på. Tyvärr drabbades även vi. Jag vet inte om det är sammanträffande eller för att man åt frukost på hotellet. Det fanns även rum med vägglöss, framförallt i de äldre byggnaderna. Men vi märkte inget i den nya byggnaden. Vi besökte också Klong phrao, där vi bodde på ett hotell som hette V:J hotel health spa. Det var billigt i pris, men det bodde bara ryssar där. Låg precis vid stranden, och inte mycket folk på stranden. Stranden var perfekt för oss med mindre barn. Men tyvärr gick det någon "avlopps lagun" =) precis utanför hotellet. Det stank så det inte var klokt. Som tur var hade vårt hotell inte byggnad åt detta håll, men andra hade. Där gick det nog inte att vara ute på balkong. Ön Koh wai var fortfarande vacker och trevlig dagstur för snorkling.
 12. Någon som har tips på ett hotell i hyfsad prisklass som ligger nära Suvarnabhumi men som också har ett shoppingcenter nära.
 13. Är lite i samma funderingar. Har ett litet barn med känslig mage som dessutom är kräsen. Hennes välling är något jag vill ha med mig. Har packat med ett oöppnat paket i handbagaget. Och sedan något paket i det stora bagaget. Jag får hålla tummarna för att det inte ska ställa till med något problem...
 14. Med 3 åring i sällskapet blir alltid shoppingen snabb och kort
 15. Någon som har förslag på hotell nära seacon Square?
 16. Egentligen så nära man kan komma... Vi flyger från Trat till Bangkok och har ett dygn där i väntan på flyget hem. Så hade varit skönt att vara nära flygplatsen men ändå kunnat få någon timme shopping nära hotellet.
 17. Tidigare har vi också bokat taxi hela vägen Bangkok- koh chang. men denna gång blir resan lite annorlunda, med stopp på Koh samet. Samt att hemresan koh chang-Bangkok blir lång med bil ( 2 åring i sällskapet), så därför vill vi flyga. Gällande det nya taxibolaget. Vart ligger Mae phim?
 18. Tänkte höra med er. Vi planerar ta taxi Bangkok (flygplats)- Koh samet. Vad är lämpligast, att förboka taxi? eller hugga en på plats ?Vi är 5 pers så jag utgå från att vi behöver en minibuss. Tänkte sedan även ta taxi koh samet- Koh chang. Någon som har åkt det och vet ungefär hur lång tid det tar? Hemresan har vi planer på att flyga Trat- Bangkok. Ska man förboka de biljetterna? Eller åker man till flygplatsen och köper biljetter när det är dags?
 19. Tack för all svar. Måste jag boka flyget trat-bangkok från Sverige? Kan jag inte göra det när vi är på Koh chang? Vi har inte lagt resplanen så långt att vi idag vet hur många dagar på koh chang resp Bangkok. Tidigare gånger har vi åkt bil mellan koh chang-bangkok, men denna gång tänkte vi ta flyget. Min fråga syftade mer om flygbiljetterna var mycket populära så att de sålde slut så att man vanligtvis köpte sin biljett tex 14 dagar innan avgång? Eller om man vanligvis köpte flygbiljetten någon dag innan?
 20. Har rest flera gånger till Thailand. Men detta är första gången med barn. Min fråga är: Är det ok att ta med astmamedicin för mitt barn, ( airomir och flutide) utan intyg? samt även movicol junior som min dottern äter för att hålla igång magen? Jag har varit inne på ambassadens hemsida för att läsa införseln om vilka mediciner som klassas som narkotika och behöver intyg. Men kan inte hitta något om ovanstående. Så finns det någon där ute som har haft med dessa mediciner till Thailand?
 21. Tack för alla svar. Har i flera år åkt runt med ryggsäck. Men denna gång blir annorlunda med en 2,5 åring med i sällskapet :)Som dessutom är grymt kräsen och älskar sin välling. Så för att göra det enkelt får några paket välling följa med i packningen. Funderar även på att ta ett paket i handbagaget.
 22. Jag har haft mejlkontakt med Sveriges ambassad i Thailand. De svarade att medicinerna behövde skriftligt intyg på engelska. Citat: "Medtag intyg, på engelska, från behandlande läkare" Sen kanske jag fick det beskedet bara för att vara på de säkra sidan?
 23. Tack för era svar. Jag mejlade ambassaden i Thailand. Men där fick jag svar att medicinerna behövde intyg på engelska. Så jag ska prata med läkaren. Ska även ha med mig hela paket vällingpulver, hoppas att det kommer att bli problem med att ta med det?
 24. sof

  Väder Ao nang

  Första gången jag åker till Krabi och Ao nang, åker om en vecka. Brukar inte kolla väderprognosen. Men gjorde det nu. Och det ska bli regn, regn och åter igen kraftig regn till och med. Någon som vet hur vädret brukar vara i detta område i början av december? Mycket tråkigt om man får semestern förstöd pga regn när man söker sol.
 25. sof

  Koh Chang - Koh Kood

  Jag var på Koh Chang för något år sedan och då åkte vi även till Koh kood. Vi tog speed boat dit från Koh Chang. Det tog nog nästan 1.5 timmar, tror jag. Vid den tiden åkte de flesta speed båtar mellan öarna som fungerade som kollektivtrafik. Smidigt och enkelt. Vi bodde på ett billigt ställe som hette Siam Beach, tror det var sista stoppet med båten. Det var inte någon hög standar men vi hade underbart fin strand mer eller mindre helt för oss själva. Vi stannade några nätter. Det fanns inget att göra där förutom att bada. Kanske det är annorlunda nu och beroende på vart på ön man bor. Vi stannade även till på Koh maak några nätter och sedan gjorde vi en dagsutflykt till ön Koh wai, som var bland det vackraste jag sett.Underbar strand och fint vatten som var långgrunt.
×