Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

vicky

Medlem
 • Content Count

  582
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

vicky last won the day on August 23 2018

vicky had the most liked content!

About vicky

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vicky

  thailand i juni

  Har varit till Koh Samui och Koh Tao 3 ggr på sommaren och har haft bra väder. Har blivit våra favoritställen i Thailand i kombination med Bangkok. Inrikesflyg är att rekommendera. Lite dyrare blir det men värt de pengarna tycker jag. På Koh Tao är det bra snorkling direkt från stränderna och på Samui finns mycket annat att göra och lite större städer. Mitt tips blir 5 nätter på Koh Tao. Bäst att bo där tycker jag är på norra Mae Haad-stranden, tex Jungle club som är bra och har en fin strandbit, och göra dagsutflykter till Jansom bay (gångavstånd från Sensi Paradise) och Mango bay m fl. för bra snorkling. Något besök till byn Sairee (också gångavstånd) för att äta bästa Pad thaien ever på Fizz vid stranden, och lite variation. Och sen då Samui. Eftersom ni ska vara borta lite längre tid kan ni ju dela upp tiden där på 2 olika ställen, t ex Chaweng och Lamai, då Chaweng är lite större och Lamai lite mindre. Sist Bangkok. Där kan ni stanna 4 nätter kanske ifall ni vill. Ju längre tid där, desto mindre stressigt blir det. Boende kan jag rekommendera i Rhambuttriområdet som är mysigt och ligger vid floden. Då kan man lätt ta en taxibåt och förflytta sig smidigt.
 2. vicky

  Kvällsaktiviteter i Bangkok

  Jodå, man tar flodbåtstaxin och hoppar av vid Phra arthit, vid Navalai river resort. Sen går man över en större gata (där ligger Peeps lilla restaurang) och upp till det svart- och rosamarkerade området. Det rödmarkerade är ju Khao san road ifall ni vill kika där också. Det är ju ändå i krokarna. Madame tussauds tyckte vi var trevligt också. Ligger snett emot MBK.
 3. vicky

  Kvällsaktiviteter i Bangkok

  Och China-town. Om man hoppar av flodtaxin vid station Chinatown fanns där en stor, typ inomhus-marknad som sträckte sig upp något kvarter. Vet inte hur länge den är öppen på dan. Sen är ju huvudgatan där med gatumat värd ett besök kvällstid.
 4. vicky

  Kvällsaktiviteter i Bangkok

  Rhambuttri-området nära floden tycker jag är mysigt. Besök gärna Peeps restaurang där. Pytteliten och oansenlig men väldigt god mat.
 5. vicky

  Koh Chang vs Koh Lanta

  Så här såg centrum vid WSB ut för oss, men vi vara bara i det här området där vårt hotell låg (kräkhotellet Kacha, har de fått ordning på kräksjukan där nu tro?). Så för oss vara WSB omysigt. Det kanske ser annorlunda ut en bit bort?
 6. vicky

  Koh Chang vs Koh Lanta

  Jag hade valt Koh Chang som omväxling. Ni har nog redan sett det mesta runt Lanta antar jag. Vi bodde på Kai Bae beach på KB Resort (i ett familjerum) och trivdes utmärkt. Mysig by och ok strand. Inte stenigare än Klong Dao var. Vi var också där runt påsklovet. White sand hade finare strand men som by var där omysigt, en bred gata med ganska mycket trafik. Här kommer lite bilder både från Kai Bae vid KB Resort och en snorkelutflykt samt en strand längst söderut på Koh Chang.
 7. vicky

  Bangkok för nybörjare - Guide

  När vi var till Bangkok senast gick vi på gatorna i Rambuttriområdet mellan floden och Khao san road. Tyckte att området var mysigt och tänkte att här vill jag bo nästa gång. Så det blir mitt tips En annan gång bodde vi på Navalai river resort precis vid floden, men den gången var vårt första besök och då missade vi detta trots att vi bodde ett kvarter ifrån, men Navalai var helt ok.
 8. vicky

  Tips på resplan motages

  Håller helt med singha om att koh Chang nog är bäst i februari. Monsunen verkar ha hängt kvar längre än vanligt de senaste åren vid Samui så vädermässigt blir det nog bra med Chang. Det var till och med så att monsunen var i avtagande så sent som i juni i år när vi kom ner till Koh Tao sa personalen på hotellet, så det blev inte någon snorkling för oss... Grumligt i vattnet Håller även med om Kai Bae som vi också gillade. White sand beach var inte mycket att hänga i granen, förutom att stranden är bra. Omysigt annars. Fin snorkling vid öarna söder om Koh Chang.
 9. vicky

  vilse i pannkakan

  Kamala.
 10. vicky

  Nang Tong Bay Resort?

  Ska tillägga att där vi var på Samui kostade frukosten 120 sek per person... så det var värt att vänta en stund tyckte vi.
 11. vicky

  Nang Tong Bay Resort?

  Man kunde beställa toast, omelett, frukttallrik, kaffe mm. för sig också, men visst, det drar iväg kostnaden lite. Vi var inte och kikade på andra hotell i närheten - tänkte väl att det kostar ju där också. Nu när vi var iväg till Samui och frukosten inte ingick på ett ställe väntade vi helt enkelt till kl 11 när frukosten var över och käkade en tidig lunch i stället.
 12. vicky

  Pattaya

  Nja, vi har varit runt på 10 andra platser Thailand, och visst kan det skilja lite i priset på öl eller en tia på en maträtt, men jag såg direkt kopplingen till Binas tråd om fickpengar och det var därför jag svarade. På en semesterkassa för en barnfamilj i tre veckor kanske prisskillnaden kan göra något, men samtidigt har hon skrivit att hon inte vill behöva snåla. Är nog en hel del skillnad på att bo och leva där permanent än för oss andra som hälsar på i tre veckor på semester...
 13. vicky

  Pattaya

  Det kostar nog ungefär lika mycket överallt i Thailand, typ som att priserna är ganska lika i Sverige i olika städer. Vi har aldrig varit till vare sig Hua Hin eller Pattaya men har varit runt på andra platser. Kan inte tänka mig att det skulle vara någon större prisskillnad i Pattaya. Kika på vart ni vill och vad ni vill uppleva på semestern. Mitt i vintern är det nog bäst väder på västsidan, typ Koh Lanta, Phuket (Kamala är trevligt) mm. På tre veckor hinner ni med mer än ett ställe om ni vill. Landar ni i Bangkok eller? Kollade nu och det verkar ju som att även Pattaya och Hua Hin har bra väder dec - jan. Ska ni leva superbilligt får ni nog ta er till nån liten, ensligt belägen by där det inte finns några andra turister, men då finns där säkert inte så mycket att göra heller... Å andra sidan gör man nog inte av med pengar heller
 14. När dottern hade maginfluensa i Thailand och fick uppsöka en klinik för att träffa en doktor kostade det 1200 kr för oss, så det är väl så att är man inte skriven i landet får man snällt betala. Gäller säkert de flesta länder i världen.
 15. vicky

  Fickpengar

  Jodå, det är billigt. Men räkna med lunch och middag inkl dricka (frukosten kanske ingår?), för 4 personer varje dag. Bara där är ni uppe i ett par, tre hundra om dagen. Thaimat är billigare än pizza, pommes, pasta och hamburgare. Sen lever man ju lite annorlunda där mot här. Kanske ett par kalla öl om dagen för vuxna, nån glass och nån bananpannkaka här och där eller en milkshake eller fruktshake per man om dagen. Sen tillkommer ev taxi, båtresa eller ett par utflykter och lite shopping på resan. Visst kan man begränsa det om man vill, och bara dricka vatten tex. Bara det skulle man spara en hel del på.
×