Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

alexeliasson

Medlem
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by alexeliasson

 1. Hej! Har försökt googla lite före jag ställer frågan till er. Flera operatörer erbjuder t.ex. fri surf 1 månad för 800/1000baht. När man sedan läser det finstilta så står det ofta att första 1gb är 3g, och sen blir resterande cappat till 2g. Inte riktigt vad jag letar efter... Jag stannar en månad och jag skulle vilja ha ca. 3/5gb i 3G hastighet, och jag kommer hålla mig på östkusten (Pattaya). Vad kan ni rekommendera för operatör och lösning?
 2. alexeliasson

  Krabi eller Koh Lak?

  Hej! Tänkte göra en vecka (är just nu i Bangkok) i antingen Krabi eller Koh Lanta. Phuket är fint men har samtidigt börjat bli lite tjatigt för mig, då jag åkt dit flera gånger tidigare. Sen tycker jag Phuket också blivit ruskigt dyrt...? Nåväl! Aldrig varit i Koh Lak eller Krabi. Jag skulle vilja åka till ett ställe där jag har _möjligheten_ att inom 60-90 min resa kunna göra hiking, snorkling och lite små day trips. Jag är inte jätteförtjust i set-upen att åka iväg i en anordnad tur från 6am till 5pm, varav snorkling utgör 2h och resterande timmar är transport. Nu raljerar jag lite, men ni förstår min poäng. Jag åker själv. Min korta research säger mig att om jag tar ett rum på Ao Nang (Krabi) så har jag det ganska enkelt att ta speedboats ut mot Phi Phi för lite snorkling, samtidigt som Krabi självt erbjuder bra strander. Korrekt? Jag får samma feeling för Koh Lak. Att Surin/Similan Islands bara är en 90-120min båtresa bort. Ge mig lite pro- & cons! Eller, har ni spontant något annat tips?
 3. alexeliasson

  Re-Entry Visum?

  Sorry, använde fel ord. Kanske lättast att då förlänga mitt "visa exemption" när jag kommer tillbaka från Filippinerna, precis som ni säger
 4. alexeliasson

  Re-Entry Visum?

  Hej! Jag har ett 60 dagars visum utfärdat i oktober och jag reser in i Thailand den 1:a december. Min returresa är 90 dagar bort jag har alltså under resans gång tänkt att göra en förlängning i Bangkok. Jag är nu sugen på att åka till Filippinerna två veckor i slutet av december. Det betyder att mitt visum upphör och att mitt "visa on arrival" + 7 dagar extension inte kommer räcka. Jag har då förstått att det finns något som heter re-entry extension. Jag kan alltså hålla mitt visum intakt trots en utlandsresa, så länge min returresa är inom "visumperioden". (Snurrig än?). Vad jag då undrar är... Ska jag göra min extension om 30 dagar FÖRST och sedan köra på ett re-entry när jag åker till filippinerna? Har jag då totalt 90 dagar samt "tillåtelsen" att åka utomlands i 2 veckor?
 5. alexeliasson

  Re-Entry Visum?

  Jag har läst ditt inlägg igen. Jag förstår, du föreslår att jag åker in på ett vanligt visa of arrival och sedan förlänger det i BKK. Du menar i andra ord att man kan göra på det "formellt rätta" sättet som jag skrev, men att det kanske är "onödiga" steg att gå, korrekt? Jag tänkte att ett re-entry permit besvärar mig vissa (om än osannolika) problem att förlänga mitt visum när jag gör min återresa till Thailand. Har läst om små skrönor att när personer flygit in i Thailand 2-3 gånger inom spannet av ett par månader så kan man få lite frågor på sig. Det var detta jag inte ville hamna i kläm med...
 6. alexeliasson

  Re-Entry Visum?

  Hej Enligt den här artikeln - och andra - så ska single entry visa (t.ex. mitt) upphöra så fort jag reser utanför Thailand. I andra ord, skulle jag resa nu på min första vecka i Thailand och bara vara utanför Thailand i 2 dagar - så får jag bara 30 dagar när jag kommer tillbaka. Då kan jag inte stanna hela resans längd på 90 dagar som det var tänkt från början. Du säger att jag har mycket fel, vad är fel? Single Entry Tourist Visa innebär ju att jag inte kan resa ut-och-in hela tiden. Re-Entry permit är något som gör att mitt visum inte upphör om jag lämnar Thailand för en kort tid. Bloggen jag hänvisar kanske har fel. Eller det är andra regler för oss Svenskar/Europeer. Upplys mig gärna om dessa 60 dagar du säger att man får vid åter-inresa, då jag trodde det bara var 30. https://www.tielandtothailand.com/thai-re-entry-permit-explained/ http://www.thaiembassy.com/thailand/re-entry-permit-thailand.php
 7. alexeliasson

  Returbiljett längre bort än visa-datum?

  Du är mästerlig som vanligt Tackar.
 8. Hej! Den 1:a december 2017 åker jag till Bangkok och jag har en returbiljett den första mars 2018. Låt oss anta att min resa är 90 dagar lång. Jag trodde att Visum var utformade till 90-dagar men jag ser nu att single entry och multple entry var 60 dagar. 1) Om jag skaffar ett single entry visum som är 60 dagar långt - men min returbiljett (som kanske efterfrågas) är 30 dagar därpå, portas jag då vid immigration? Jag hade nämligen tänkt att förlänga på immigration office i Bangkok. Om jag förstår det korrekt så kan jag förlänga mitt 60-dagars visum med 30-dagar extra - vet ni om jag är rätt ute här? 2) Om jag skaffar ett single entry visum som är 60 dagar och redan nu köper en tur & returbiljett till ett grannland vid dag ~55 - tror ni den gesten förstås och tillåts vid immigration, eller kommer de inte anse att det är fullgott? Jag får ju som bekant 30 dagar till om jag kommer tillbaka till Thailand via flyg. 3) Övrig fråga. Är det ett krav att man kan uppvisa en returbiljett inom visumtiden? 4) Följdfråga. Är det ett krav när jag ansöker om visum att jag ska kunna framställa en returbiljett INOM visumdagarna (60) eller kan man här köpa mitt resonemang att jag enligt (1) gör ett tillägg på 30 dagar i Bangkok utöver ansökta 60 dagar.
 9. alexeliasson

  Öppna bankkonto - tips?

  Toppen! Har också hört detta med adress. Jag kommer nämligen att vara en smula mer mobil än vanligt, så jag hyr ingen condo denna gången. ... Skulle man kanske kunna 'dra till' med någon adress?
 10. alexeliasson

  Öppna bankkonto - tips?

  Hej! I ett par år nu så har jag åkt till Thailand 2-3 månader per år, och det ser ut att bli så även framgent. ATM-avgifterna har skjutit i taket och jag vill inte heller bära på mig alldeles för mycket SEK. Så, har jag möjlighet att öppna ett Thailändskt bankkontot och tillhörande uttagskort? Skulle någon kunna dra mig snabbt om det är några avgifter förknippat med ett bankkonto/uttagskonto?
 11. Tack Det lutar åt att jag köper till ERV. Om ni kollar deras hemsida så är det riktigt smidigt system och sådär. Ville bara höra mig för om det fanns lite personliga erfarenheter...
 12. Hej! För min nästa resa till Thailand så stannar jag 59 dagar. Min hemförsäkring - Trygg Hansa - täcker 45 första dagarna. Detta är ju norm för Hemförsäkring. När jag använder deras kalkyl "förläng Reseförsäkring" för resterande 14 dagarna, så får jag en offert på ca. 800 kr. 58 kr per dag. Helt enkelt inte prisvärt... Jag har gått in på 2 andra sidor - ERV och Gouda - och där jag kan jag få ett komplement efter dessa 45 dagarna, på ca. 550 kr (Gouda) resp 300 kr (ERV). Vad tror ni om att använda ERV för de sista 14 dagarna? Andra idéer på ämnet?
 13. Jag är bankman...det svider i hjärtat med dessa överpriser :-) Skämtåsido! Får se hur jag gör.
 14. Hej! För en himla massa år sedan när jag backpackade i Thailand så var Agoda ny på WWW, och många kap kunde göras. Ibland hade man t.o.m. arg hotellpersonal när dem såg vilka kvitton man kom med Nåväl. Åren har gått. Är Agoda fortfarande prisledande, eller vad finns det mer för bra sidor?
 15. Hej! Fr.o.m. Januari 2015 så kommer jag befinna mig i Thailand på distansarbete i ca. 3 månader. Själva området har jag inte bestämt mig för ännu (lutar åt Pattaya 1 mån sen någon annan stans en månad). Min fråga till er - kunniga forumvänner - är vad har vi för webbsidor av företag/hotell/privatpersoner som sysslar med mer långtidsuthyrning 1mån +? En google ger mig alldeles för många, och för osäkra resultat. Tack!
 16. alexeliasson

  Långtidsboende (1-3 mån.) - webbsidor?

  Tack för alla svar! Har ni mer förslag på webbsidor, tveka inte att publicera. Jag har också haft tanken att spika ett specifikt boende först på plats - men sen har jag en viss oro då jag åker under högsäsongsmånaden Januari. Vill ju inte att allt ska vara bokat... En annan aspekt är att jag gillar att vara planerad och (bokad). Hehe. Den tredje aspekten med att hitta websidor är ju också att få en pejl på vilka priser som föreligger, vilket hjälper budgeteringen. Jag hade satt 30-40.000Bath/månad som budget - och det verkar ju ge mig rätt hyggliga alternativ...
 17. Hej! Åker strax på en tur & retur resa till Asien igen. Det är visserligen skönt att sätta upp sin Macbook Air och kolla en film, men ibland när man tar dessa 11h flyg på dagtid så är det också mycket rastlöshet i huvudet och kroppen. Vad har vi för lättdrivna strategispel (behöver inte vara krig) som är bra? Turnbased kanske är att föredra då jag inte har mus utan bara plattan. Starcraft går alltså inte hem...Wink Någon fräsch variant av t.ex. RISK eller Axis & Allies vore fint. Eller något money-management/bygga samhälle spel, som inte tar mycket resurser. Jag håller mina krav ganska öppna här - dunka in alla tips ni kan tänka på så googlar jag titlarna Smile Tack!
 18. alexeliasson

  "Surfkontantkort" ??

  Hej! Vill helst inte ha för mycket mekande. Vilken lösning rekommenderar ni för 1 månad? Surf är prio före samtal. Olåst mobil. Behöver ca. 1-2gb i Data. Vilken operatör? Bör jag göra det på flygplatsen eller kan jag vänta tills jag kommer till t.ex. Pattaya?
 19. Hej! Landar med Finnair i BKK 07:25. Tänkte beställa ett inrikesflyg via bankgokair till phuket ganska omgående. Vad tror ni jag behöver i tidsdifferens för att hinna till platsen, checka in, m.m.? Någon med erfarenhet?
 20. alexeliasson

  Landar i BKK 07:25 - när bör jag hinna ett inrikesflyg? (Phuket)

  Jag tror inte väskorna går hela vägen, rätta mig gärna om jag har fel: Min Finnair-rutt GBG-BKK är betald och klar samt på en enskild biljett/boarding. Nu kommer jag, låt oss säga, om en månad köpa flygbiljett från BKK till Phuket. Då får jag väl checka in bagaget igen?
 21. alexeliasson

  Wifi "kontant kort"???

  Supertack för alla svar! Det är således låsningen som sätter käppar i hjulet. Privat ska jag hugga en ny android mobil i slutet av året, förmodligen är dessa lättare att öppna. Då kommer jag använda den som wifi sport åt min ipad. Min ipad har ett abonnemang hos telenor vitamin arbetsgivare, men där vågar jag inte låsa upp någonting. Vart köper jag mitt sim, och får hjälp, enklast i Patong? Kommer visserligen landa i BkK men tanken är jag rör mig direkt. Tips på BkK också, kanske?
 22. alexeliasson

  Wifi "kontant kort"???

  Detta verkar vara bra: 2gb 3G för 550 thb. En annan tanke...min iPhone är idag köpt via abonnemang hos tele2. Då kanske telefonen låser sig omtag stoppar in ett sim från thAiland?
 23. alexeliasson

  Wifi "kontant kort"???

  Kommer vara i Phuket för ca. 3 veckor. Jag är tjänsteman och har åtagit mig att vara tillgänglig på mailen ganska omgående. (Telefon är av mindre betydelse). Jag har en iPhone och en Ipad idag. Tanken är att jag köper ett micro-sim till min iPhone, laddar det med några gb surf - och sen använder jag den som wifi dongle åt min ipad. Vilken operatör ska jag sikta på? Vad använder jag för återförsäljare? Vem har bäst täckning på Phuket?
 24. Att få personliga förslag har varit en vinnare förut, så jag prövar igen Tänkte ca. 5 dagar i Patong med följande krav: gångavstånd till strand, wifi på rummet, balkong eller uteplats. Låt tipsen flöda
 25. Det här med att ställa prognos på väder är ju som bekant en oprecis metodik. Men vad säger historiken(och kanske prognosen?) - ska man befinna sig på phuketön och dess närområde snarare än ko samui och dess närområde? Följdfråga - vilka områden 'bör' ha bäst väder i slutet av januari till slutet av februari?
×