Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

alexeliasson

Medlem
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

About alexeliasson

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. alexeliasson

  Krabi eller Koh Lak?

  Hej! Tänkte göra en vecka (är just nu i Bangkok) i antingen Krabi eller Koh Lanta. Phuket är fint men har samtidigt börjat bli lite tjatigt för mig, då jag åkt dit flera gånger tidigare. Sen tycker jag Phuket också blivit ruskigt dyrt...? Nåväl! Aldrig varit i Koh Lak eller Krabi. Jag skulle vilja åka till ett ställe där jag har _möjligheten_ att inom 60-90 min resa kunna göra hiking, snorkling och lite små day trips. Jag är inte jätteförtjust i set-upen att åka iväg i en anordnad tur från 6am till 5pm, varav snorkling utgör 2h och resterande timmar är transport. Nu raljerar jag lite, men ni förstår min poäng. Jag åker själv. Min korta research säger mig att om jag tar ett rum på Ao Nang (Krabi) så har jag det ganska enkelt att ta speedboats ut mot Phi Phi för lite snorkling, samtidigt som Krabi självt erbjuder bra strander. Korrekt? Jag får samma feeling för Koh Lak. Att Surin/Similan Islands bara är en 90-120min båtresa bort. Ge mig lite pro- & cons! Eller, har ni spontant något annat tips?
 2. alexeliasson

  Re-Entry Visum?

  Sorry, använde fel ord. Kanske lättast att då förlänga mitt "visa exemption" när jag kommer tillbaka från Filippinerna, precis som ni säger
 3. alexeliasson

  Re-Entry Visum?

  Jag har läst ditt inlägg igen. Jag förstår, du föreslår att jag åker in på ett vanligt visa of arrival och sedan förlänger det i BKK. Du menar i andra ord att man kan göra på det "formellt rätta" sättet som jag skrev, men att det kanske är "onödiga" steg att gå, korrekt? Jag tänkte att ett re-entry permit besvärar mig vissa (om än osannolika) problem att förlänga mitt visum när jag gör min återresa till Thailand. Har läst om små skrönor att när personer flygit in i Thailand 2-3 gånger inom spannet av ett par månader så kan man få lite frågor på sig. Det var detta jag inte ville hamna i kläm med...
 4. alexeliasson

  Re-Entry Visum?

  Hej Enligt den här artikeln - och andra - så ska single entry visa (t.ex. mitt) upphöra så fort jag reser utanför Thailand. I andra ord, skulle jag resa nu på min första vecka i Thailand och bara vara utanför Thailand i 2 dagar - så får jag bara 30 dagar när jag kommer tillbaka. Då kan jag inte stanna hela resans längd på 90 dagar som det var tänkt från början. Du säger att jag har mycket fel, vad är fel? Single Entry Tourist Visa innebär ju att jag inte kan resa ut-och-in hela tiden. Re-Entry permit är något som gör att mitt visum inte upphör om jag lämnar Thailand för en kort tid. Bloggen jag hänvisar kanske har fel. Eller det är andra regler för oss Svenskar/Europeer. Upplys mig gärna om dessa 60 dagar du säger att man får vid åter-inresa, då jag trodde det bara var 30. https://www.tielandtothailand.com/thai-re-entry-permit-explained/ http://www.thaiembassy.com/thailand/re-entry-permit-thailand.php
 5. alexeliasson

  Re-Entry Visum?

  Hej! Jag har ett 60 dagars visum utfärdat i oktober och jag reser in i Thailand den 1:a december. Min returresa är 90 dagar bort jag har alltså under resans gång tänkt att göra en förlängning i Bangkok. Jag är nu sugen på att åka till Filippinerna två veckor i slutet av december. Det betyder att mitt visum upphör och att mitt "visa on arrival" + 7 dagar extension inte kommer räcka. Jag har då förstått att det finns något som heter re-entry extension. Jag kan alltså hålla mitt visum intakt trots en utlandsresa, så länge min returresa är inom "visumperioden". (Snurrig än?). Vad jag då undrar är... Ska jag göra min extension om 30 dagar FÖRST och sedan köra på ett re-entry när jag åker till filippinerna? Har jag då totalt 90 dagar samt "tillåtelsen" att åka utomlands i 2 veckor?
 6. alexeliasson

  Returbiljett längre bort än visa-datum?

  Du är mästerlig som vanligt Tackar.
 7. Hej! Den 1:a december 2017 åker jag till Bangkok och jag har en returbiljett den första mars 2018. Låt oss anta att min resa är 90 dagar lång. Jag trodde att Visum var utformade till 90-dagar men jag ser nu att single entry och multple entry var 60 dagar. 1) Om jag skaffar ett single entry visum som är 60 dagar långt - men min returbiljett (som kanske efterfrågas) är 30 dagar därpå, portas jag då vid immigration? Jag hade nämligen tänkt att förlänga på immigration office i Bangkok. Om jag förstår det korrekt så kan jag förlänga mitt 60-dagars visum med 30-dagar extra - vet ni om jag är rätt ute här? 2) Om jag skaffar ett single entry visum som är 60 dagar och redan nu köper en tur & returbiljett till ett grannland vid dag ~55 - tror ni den gesten förstås och tillåts vid immigration, eller kommer de inte anse att det är fullgott? Jag får ju som bekant 30 dagar till om jag kommer tillbaka till Thailand via flyg. 3) Övrig fråga. Är det ett krav att man kan uppvisa en returbiljett inom visumtiden? 4) Följdfråga. Är det ett krav när jag ansöker om visum att jag ska kunna framställa en returbiljett INOM visumdagarna (60) eller kan man här köpa mitt resonemang att jag enligt (1) gör ett tillägg på 30 dagar i Bangkok utöver ansökta 60 dagar.
 8. alexeliasson

  Öppna bankkonto - tips?

  Toppen! Har också hört detta med adress. Jag kommer nämligen att vara en smula mer mobil än vanligt, så jag hyr ingen condo denna gången. ... Skulle man kanske kunna 'dra till' med någon adress?
 9. alexeliasson

  Öppna bankkonto - tips?

  Hej! I ett par år nu så har jag åkt till Thailand 2-3 månader per år, och det ser ut att bli så även framgent. ATM-avgifterna har skjutit i taket och jag vill inte heller bära på mig alldeles för mycket SEK. Så, har jag möjlighet att öppna ett Thailändskt bankkontot och tillhörande uttagskort? Skulle någon kunna dra mig snabbt om det är några avgifter förknippat med ett bankkonto/uttagskonto?
 10. Tack Det lutar åt att jag köper till ERV. Om ni kollar deras hemsida så är det riktigt smidigt system och sådär. Ville bara höra mig för om det fanns lite personliga erfarenheter...
 11. Jag är bankman...det svider i hjärtat med dessa överpriser :-) Skämtåsido! Får se hur jag gör.
 12. Hej! För min nästa resa till Thailand så stannar jag 59 dagar. Min hemförsäkring - Trygg Hansa - täcker 45 första dagarna. Detta är ju norm för Hemförsäkring. När jag använder deras kalkyl "förläng Reseförsäkring" för resterande 14 dagarna, så får jag en offert på ca. 800 kr. 58 kr per dag. Helt enkelt inte prisvärt... Jag har gått in på 2 andra sidor - ERV och Gouda - och där jag kan jag få ett komplement efter dessa 45 dagarna, på ca. 550 kr (Gouda) resp 300 kr (ERV). Vad tror ni om att använda ERV för de sista 14 dagarna? Andra idéer på ämnet?
 13. Hej! För en himla massa år sedan när jag backpackade i Thailand så var Agoda ny på WWW, och många kap kunde göras. Ibland hade man t.o.m. arg hotellpersonal när dem såg vilka kvitton man kom med Nåväl. Åren har gått. Är Agoda fortfarande prisledande, eller vad finns det mer för bra sidor?
 14. Hej! Har försökt googla lite före jag ställer frågan till er. Flera operatörer erbjuder t.ex. fri surf 1 månad för 800/1000baht. När man sedan läser det finstilta så står det ofta att första 1gb är 3g, och sen blir resterande cappat till 2g. Inte riktigt vad jag letar efter... Jag stannar en månad och jag skulle vilja ha ca. 3/5gb i 3G hastighet, och jag kommer hålla mig på östkusten (Pattaya). Vad kan ni rekommendera för operatör och lösning?
 15. alexeliasson

  Långtidsboende (1-3 mån.) - webbsidor?

  Tack för alla svar! Har ni mer förslag på webbsidor, tveka inte att publicera. Jag har också haft tanken att spika ett specifikt boende först på plats - men sen har jag en viss oro då jag åker under högsäsongsmånaden Januari. Vill ju inte att allt ska vara bokat... En annan aspekt är att jag gillar att vara planerad och (bokad). Hehe. Den tredje aspekten med att hitta websidor är ju också att få en pejl på vilka priser som föreligger, vilket hjälper budgeteringen. Jag hade satt 30-40.000Bath/månad som budget - och det verkar ju ge mig rätt hyggliga alternativ...
×