Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

pivar

Medlem
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

About pivar

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. pivar

  Baht-bussen Hua Hin

  Badlandet uppe på Black Mountain, och hela området är väl värt ett besök. Gratis shuttlebuss går vissa tider utanför klocktornet, minns inte tider. Men taxi lär vara liten kostnad när man väl tagit sej hit..... Mangroveskogen utanför Pranburi, och en tur i nationalparken Sam Roi Yod, allt bara några mil söder om Hua Hin, marknadsmat på plattan soi 88 där ni äter med alla som verkligen vill ha valuta för pengarna, verkligen inget negativt om maten och drickat som är super och i stort sett gratis. Tisdagsmarknaden på "fel sida järnvägen" ligger en bit norr om den riktiga nattmarknadsgatan sen du passerat järnvägen, bara tisdagar och köpte där i år mitt behov av T-shirt, 10 st Nike 600 baht totalt. Jättemkt folk, mest thai. Thaigrill en bit ovanför detta, hämta mat o grilla vid en kolgrill du har mitt i bordet du sitter vi på trottoaren, hur mkt mat som helst, allt gott om du lagar till det bra. Ja det är en del, finns mkt mer och ni upptäcker säkert annat som ni gillar om ni ser er om........
 2. pivar

  Baht-bussen Hua Hin

  Du kan kliva av Songtaew där den har sin slutstation, svårt första gången att sen veta hur man går sedan. Det bor så många skandinaver där, och även thai förstår om ni frågar hur mangår för att komma till Suan Son, fråga på bahtbussen. Alternativet är att ta en taxi, ca 300 baht direkt dit. Se hur området ser ut på Google eahrt, man kan utan problem gå från Takiap till centrum. Suan Son ska ni definitivt besöka, allt annat ger sej om ni bara frågar alla vithyade ni kommer att träffa på bahtbussarna...,,
 3. pivar

  Baht-bussen Hua Hin

  När det gäller bahtbuss(ar) i Hua Hin så finns flera alternativ, och de traditionella har alltid haft en tur som har en "centralstation" vid 7 eleven i korsningen nattmarknadsgaran-Sa Song Rd. Avgångar dels söderut mot Kao Takiap eller norrut mot flygplatsen varje 10-15 minut och taxan är 10 baht pp fram till 19, mellan 19-21 15 baht pp. Stannar överallt där man vinkar in dom, finns även flera aktörer nu med vita o orange bilar som går lite andra vägar. Bara hoppa på, det värsta som kan hända är att man åkt åt fel håll, och att man för hosta upp 10 baht för att åka tillbaka. Hua Hin är en ganska stor stad, bahtbussen till Takiap och ner på beachen som startar 1 km söder om berget söderut är bästa stranden, ca 18 km lång och som bäst vid Suan Son.
 4. pivar

  Valutan/Kurser

  Har just nu hämtat ut 30000 i en Atm, 7830 SEK, blir väl 3,83. Ser att bästa växlingskurserna här i Hua Hin nu ligger strax under 3,90
 5. Skrivs inte så mkt om Hua Hin, en plats som egentligen har väldigt mkt att bjuda på. Kan absolut inte jämföras med Phuket eller Pattaya eller Samui. Stränderna i området är bland Thailands bästa om man räknar in de som ligger söder om stan, dvs ca 10 min med lokalbuss och 20 baht. Maten är här, som vi sett bäst o mest prisvärt i Thailand, utbudet är ofantligt. Hotell och boende finns allt från Hilton klass till 180 baht vid busstationen, allt helt ok. Nattmarknadsgatan är, i mina ögon här lika bra som i Chang Mai, bott varje vinter i Hua Hin i 14 år har även besökt Chang Mai 4 ggr så jag är ganska medveten om vad jag jämför. Egentligen så är Hua Hin en vanlig Thaistad som ligger på en sällsynt bra plats när det gäller klimat mm, vilket gjort att utbudet av egentligen allt finns här. Vi har under väldigt många år tillbringat 4 mån varje vinter i Sydostasien och Hua Hin har efter mkt resande blivit den plats som vi alltid kommer att ha som "base"
 6. pivar

  Qatar vs Thai vs Norwegian - ekonomiklass

  Qatar är ju ett jättebra val om man ska åka direkt från Doha till en plats där det är svårt ( omöjligt) att hitta direktflyg från Sverige, åkte senast i januari i år till Saigon med dom. Start från Arlanda o ett par timmar på Dohas, numera fantastiskt fina flygplats o sen direkt Saigon för ca 7000 pp tur o retur på en 40 dagars resa, allt fungerade mkt bra. Måste dock ha lite synpunkter på inlägget om att Norwegian har obekvämare stolar än andra, det är helt fel, alla har lika obekväma stolar i ekonomiklass...
 7. pivar

  Qatar vs Thai vs Norwegian - ekonomiklass

  När det gäller Norwegian så har jag personligen alltigenom väldigt bra erfarenheter, har under många år även pendlat med dom inrikes i Sverige varenda vecka mellan norra Sverige och sydligare delar. Bolaget är som jag ser det en mkt bra aktör på flygmarknaden. Har åkt med dom 2 ggr till Bangkok, bägge resorna helt enligt tidtabell och mkt billigare än enda konkurrenten med direktflyg, även om jag lägger till de 2 GT som inhandlades via skärmen med eget kort. Har också till Bangkok 3 resor med Qatar och likaledes 3 med Finnair och Kineserna, 2 med Turkarna och 4 med Thai samt 1 med Emirates och jag har egentligen svårt att se att någon är bättre än andra. Låt prislappen avgöra, alla plan har lika obekväm "boskapsklass" och har man en bra timpenning för att se sej om på terminalen i Doha eller Peking så varför inte? I år så föll vi för frestelsen att testa premium med Norwegian, så kommande vinter har vi köpt dyrare biljetter.
 8. pivar

  Qatar vs Thai vs Norwegian - ekonomiklass

  Allt med tider är ju helt beroende på de önskemål man själv har, en del kan bara ta bilen 30 min till huset när man landar på Arlanda eller Kastrup, andra ska till en by i norrländska vildmarken. Hur som helst så är Norwegian absolut förstavalet mot ex vis Qatar pga att dom flyger direkt om vi pratar samma pengar, servicen på Qatar är för övrigt övervärderad då mkt av masten du får är väldigt tråkiga piroger. Absolut ett bra bolag, men inget som är värt en "omväg" om du kan köpa direkt med Norwegian för samma peng. All tid i luften känns för mej som en enda lång pina, tycker att flygstolar är lika bekväma som att sitta på vilken kaktus som helst, men under 15 års vintrar i sydostasien så väljer jag alltid ändå att ta bästa pris. Norwegian är hur som helst ett mkt kompetent flygbolag som för mej alla dagar är ett förstaval före många konkurrenter, dom hade en del problem från början med Bangkokplanen pga man köpte plan från Boeing som i sin tur slarvat med kvalitetskontrollen. Men inget att betala extra för, tjänar man pengar på att ta Qatar, eller China som vi gjort flera ggr, så är det ju bara ta det, ombordsservicen är ungefär lika mkt värd. Där är Norwegian absolut bäst tycker jag, drar man kortet i skärmen och beställer en GT, 2 min senare så har du den, inte gratis men jag ska ha den o då kan jag betala den. Dom som inte vill ha nåt, det är väl bra att dom slipper vara med o betala för det andra ska ha?
 9. pivar

  Hua hin trakten, vart?

  När det gäller området runt Kao Takiap så är det jättefint dagtid, men jag tycker att det är "öken" att bo där kvällstid, mycket bättre då att bo mer centralt till och nyttja bahtbussarna för att åka dit o njuta av de bra stränderna i det området dagtid. Vi som är i ungefär samma ålder som ni är tycker att det är perfekt med boende mitt i stan nära nattmarknadsgatan med det stora utbud av matställen och shopping som finns där. Kolla kartan och leta efter hotell i området mellan Hilton och ett par km söderut ner mot Market Village så nära stranden som budgeten tillåter, se sedan på tripadvisor vad tidigare gäster tycker om de hotell ni hittar.
 10. Egentligen så är det i allra högsta grad just nu idiotiskt att resa till landet på låtsas, dvs Thailand. Regimen är typ Nordkorea o vi fortsätter att prata om los, egentligen bara för att livet för oss är enkelt där. Har många hundra länkar som visar hur läget egentligen är där, lätt att hitta för den som vill via Google.i Kommer förmodligen att åka dit även nästa vinter, men avstå vore det enda rätta. Källmans blogg, baraibankan, sök på Google har mkt info om dagsläget.
 11. pivar

  Poolaccsess Hua Hin?

  Prova med Tanawit hotel&spa, helt okej hotell med 2 pooler och ligger väl egentligen mitt i centrum. Tar inte mer än 5 - 10 min att gå ner till beachen. Var några år sedan jag bodde där, men vet att dom har rätt mkt återkommande gäster så det är nog fortfarande ok, Jed Pee nong kan vara ett annat alternativ, likaså det i centrum och ännu närmare till stranden, osäker på hur det är med poolen där i dagsläget, kolla på ex vis agoda för uppdaterad info om det. Nya rummen på Subhamitra är också helt ok, ligger mitt emot Tanawit, men har mindre pool, Baan Manthana i samma område, nyaste hotelldelen,är också bra, men liten pool och där får du köpa frukosten utanför hotellet, men bra ställen för det hittar du väldigt nära, där räcker å andra sidan din budget utan problem till en juniorsvit, dom har 2 som är mkt fina. Övriga hotell är också klart under ditt maxpris, och Tanawit, Subhamitra och Manthana ligger väldigt bra till för att nyttja Songtaew o lokalbussar om man vill åka till stränderna söder om stan, fast pris 10 baht Songtaew o 20 för bussen pp. Nattmarknadsgatan ligger bara ett stenkast från alla alternativ.
 12. pivar

  Julmat i Hua Hin?

  Supermarketen nedanför burger king på väg ner mot stranden, där hittar du Kalles och knäckebröd och en hel del annat gott, sill är nog mer tveksamt. All in hua hin är en tyskägd restaurang på Sa Song Rd, där finns en variant som ser ut som våran löksill, har inte provat den, där dom har allehanda delikatesser till försäljning. Väldigt bra skinka och ostar kan du i vart fall köpa där, och ett antal varianter på korv, gravad o rökt lax mm som också är gott de gånger jag provat.
 13. pivar

  Gissa var - gissa bild!

  Nu är det några år sedan jag var dit, men jag tycker det ser ut som ko mak, stranden utanför ko mak resort.
×