Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Roing

Medlem
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

About Roing

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Roing

  Hyra moppe i Ban Phe

  Jo vi vet vad som gäller, har stor motorcykel hemma, har internationellt körkort, har egen hjälm med hemifrån
 2. Roing

  Hyra moppe i Ban Phe

  Försöker du vara rolig? De flesta vet nog vad man menar med moppe. Eller?? Man kan ju svara hövligt på en enkel fråga. Eller låta bli! Har varit i Thailand ett antal gånger, men i Ban Phe var det några år sedan. Vi hyrde moppe av en kille på stranden mot Mae Phim då, men kommer inte ihåg om det fanns uthyrning i själva Ban Phe. Tack Singha för tips om hamnen, ska kolla där nu där vi kommer dit.
 3. Finns det någon uthyrning av moppe i Ban Phe?
 4. Åker 1 mars - hmm det blir väl 58 dagar eller nåt
 5. Roing

  Bäst att bo i Khao Lak?

  Hotell Bhandari är vårt tips. Skulle bott där igen. Jättefint hotell, mycket bra frukost, mycket trevlig personal. Och framför allt - läget! Välj inte för långt från "centrum" om ni vill ha något att gå till på kvällarna, många restauranger t ex.
 6. Färjan kostar 50 bath per väg och person. Det finns olika bolag men färjorna avgår en gång i timman, sista turen till fastlandet kl 17.00. Vi åkte speedboat ut och färja hem. Det är bara att gå till färjeläget och bestämma hur man vill åka. (och hur mycket man vill betala)
 7. Bangkok idag 25 nov har varit sol på eftermiddagen. I kväll lite åska och regn men nu uppehåll igen kl 22.50.
 8. Strålande sol hela dagen på Koh Samet. Mörka moln på himlen men de svepte förbi ön.
 9. Sol och fint i Ban Phe under dagen, nu i kväll 30 grader. Hoppas på samma i morgon.
 10. Hej Befinner oss just nu i Ban Phe på Safir Village. Området här är jättefint och väldigt fina hus. Om det är lugn och ro man är ute efter så är det rätt ställe. Det är 400 meter till stranden där man kan bada, men vi åker med gratisbussen cirka 1 mil till en finare strand. Vill man shoppa är det inte rätt ställe, i Ban Phe finns lite butiker men inget som lockar direkt. Närheten till Koh Samet är ju ett plus, lätt att ta sig dit med båten i Ban Phe.
 11. Ska besöka Bangkok för första gången i november. Vad menas med vårdad klädsel för att besöka någon skybar? Är det ok med jeans och skjorta? Shorts och flipflop fattar jag inte är ok. Hur reser man med skytrain, köper man biljett eller kort innan eller på tåget? :-\
 12. Roing

  Buss 392 Subvarnabhumi-Koh Chang

  Ohhh, ser att jag skrev fel. 550 Bath per person ska det vara
 13. Roing

  Buss 392 Subvarnabhumi-Koh Chang

  Hej Har åkt med denna buss från Koh Chang till Bangkok, och det fungerade perfekt. Billigt och bra. Bokade i en turistinformation i White Sand Beach, blev hämtade på hotellet och körda till busstationen i Trat och sedan denna bussen till Bangkok. Allt för 550 Bath för 2 pers. Den stannade en gång på ett matställe efter vägen för rast. Jag tror du kan maila dom för information om avgångstider.
 14. Roing

  Blir lite förvirrad behöver hjälp av erfarna...

  Vi bodde på Noren Resort vid Klong Prao-stranden, ett trevligt, mycket prisvärt boende. Efter att ha rest runt på ön en del så hade jag inte valt någon annan strand än denna, ev Kae Beach i så fall. Noren är ett litet familjärt hotell med bungalows beläget i en vacker trädgård, allt är mycket välskött. Den trevliga hotellägaren Martin (svensk) jagar runt som en tätting för att gästerna ska ha det så bra som möjligt. Hotellet ligger vid bygatan, det är endast några få minuters promenad till stranden och det var verkligen inget problem alls. Det var kanske hälften barnfamiljer när vi var där, mest svenskar och skandinaver.
×